Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Těla

14. 01. 2019
4
4
442
Autor
exorcista

...a svět se točí dál.

Procházel jsem městem a jeho ulice byly plné mrtvých těl.
Těla musela být mrtvá už několik týdnů, pod nimi nebyla ani kapka životodárné tekutiny. Všechna byla ochablá, s údy nepřirozeně přitaženými k tělu. Na některých byly ještě znát zbytky svátečního oděvu.
Jak jsem procházel městem, potkával jsem také živé bytosti. Zachumlané do vlastního já. Míjely mrtvá těla, avšak nevěnovaly jim jediný pohled. Lhostejnost opíjí rozum pocitem nezúčastněnosti.
Přistoupil jsem k jednomu z mrtvých a studených těl. Byla zima, ale takhle z blízka jsem cítil jeho pach. Byl velice slabý, propletený s pachem sněhu a města. Tělo bylo na dotek chladné, suché a ztuhlé. Velice jemně jsem ho pohladil a popřál mu klidné spočinutí, stejně jako všem ostatním.
Pak jsem odešel.
...
Když skončí Vánoce, je třeba zbavit se mrtvých stromků dříve, než zasviní obývák.
 
 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 
I was walking through the City and its streets were full of corpses.
Corpses must've been death for several weeks as the ground below them haven't show a drop of vital fluid. All of them were idle with limps artificially close to the body. There were still rests of ceremonial clothing all over the corpses.
As passing through the City I met also living beings. They were encapsulated into them selves. Passing all the corpses they were, however, not touching them with a single glance. Indifference intoxicates clarity with lack of participation.
I approached one of corpses, so death and cold. It was cold indeed but I was able to smell its scent from such a close distance. It was very weak and twisted together with odour of snow and the City. The Corpse was chilly and droughty and stiff. I caressed it very gently and wished a peaceful rest to it as well as the others.
Then, I walked away.
...
When the Christmas is over, it is necessary to rid of corpse trees before they mess up the living room.

4 názory

Bree
06. 02. 2019
Dát tip
připomíná mi to návštěvy Prahy..

Josephina
15. 01. 2019
Dát tip

s tím pod čarou to prvoplánově zabíjíš, chce to nenápadně, stačí třeba jen ... Velice jemně jsem ho pohladil po zbylém jehličí ...


exorcista
15. 01. 2019
Dát tip

Dobrá poznámka, upraveno.díky.


agáta5
15. 01. 2019
Dát tip

možná bych ta "těla" trošku usměrnila... např.   všechna byla ochablá, na některých byly ještě znát...

protože na tak malém prostoru jich je prostě moc, fakt :)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru