Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Tradícia

01. 02. 2019
0
2
458
Autor
Bystroočko

Oslí mostík

Tradícia

 

Máme v rodine folkloristku. Mladú ženu, tanečnicu, a tá celé leto chodí z jedného folklórneho festivalu na druhý. To nie že len dva. J  Kopa. To tiež nie. Kopa je totiž 60. Bolo ich viacero aj s inými folklórnymi vystúpeniami. Hovorí, že tam bolo veľa ľudí a veľa mladých ľudí.

Slováci nekolonizovali, nevyužívali druhých. To, čo majú, majú za svoje mozole a odriekanie. Neutekali v húfoch z tejto členitej, hornatej krajinky, ale našli taký spôsob života, ktorý im pomohol prežiť. Upevňoval ich charakter a rozvíjal tvorivosť.

Ak Nemci potrebujú  utečencov, aby robili na ich dôchodky, tak prečo si ich tam rovno nedovezú? Alebo je to úmysel? Systém, ktorý má preveriť schopnosti migrantov dostať sa tam vlastnými silami? A tí budú odmenení môcť robiť na ich dôchodky.

Chyba lávky. Hlavne ak budú koncentrovaní vo väčších skupinách, nikdy sa neasimilujú.

Tradícia a tlak komunity nepustí.

 

1. 9. 2015


2 názory

Bystroočko
03. 02. 2019
Dát tip

Nechcem sa zamotávať do politických úvah. Ale Čína si ide  svoje a smerom von potichúčky, bez zbytočného humbuku. Dumkám, dumkám.


Zhruba takhle o tom taky přemejšlim. „Systém, ktorý má preveriť schopnosti migrantov dostať sa tam vlastnými silami“ a pod. Moje verze je, že je to vypovídávání si posledních nejasností před totálně nezbytným spojením krst a muslim, pro opětovný zprovoznění konkurenceschopnosti Číně (a podobným;))

 

I když, o tomhle špekuluju ještě víc: proč si pořád představuju, věřím, že u vás se válej odpovědi na všechny otázky běžně v pangejtech? (zvlášť na středně-jižním Slovensku, zdá se mi;))

 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru