Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pomáhající osoba?

10. 02. 2019
0
0
186
Autor
SaBo

Jak si představuji pomáhající osobu?

Rytíř v plné zbroji, který je vždy připravený osedlat svého věrného oře, vyjet zachraňovat chudé, nemocné a princezny v nesnázích.

 

A co se od takového chrabrého reka očekává?

Odvaha, vlídnost, trpělivost, upřímnost, schopnost naslouchat, pochopení pro situaci těch, kterým pomáhá a pořádná dávka optimismu. Prostě a jednoduše, srdce tlukoucí na pravém místě.

Jakoukoliv výzvu překoná, a přinejlepším si z toho něco odnese (nejlépe zkušenosti). Další důležitou věcí ovšem je, že i přes ty všechny ušlechtilé vlastnosti musí znát své hranice (takový rytíř který si třeba i něco udělá je potom k ničemu).

A také je důležité rozlišit kdy pomáhá a kdy již dochází k omezování rozvoje dovedností toho komu je pomoc poskytována (Je to to samé jako když rytíř-učitel ulehčuje výcvik panoše – př. při cvičení střelby z luku mu přibližuje terčovnici blíž aby jeho žák náhodou neminul střed).

 

A i když se zdá že takové pomocníky najdeme jen v pohádkách, ještě pořád z nich naštěstí není jen legenda, což je pro ty, kdo jejich pomoc potřebují velmi podstatné.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru