Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zimní II

01. 03. 2019
3
14
2806
Autor
Báseň_roku

Zimní II

 

Z nebe se snáší vločky

každá tiše zabrnká

na harfu v sněhu ukrytou

 

Stromy těžce vzdychnou

a pod sněhovou závějí

zahrají smyčcem za kobylkou

 

Triangl kroků cinká v dáli

a stopy mizí pod kobercem

z nekonečných krajek

 

Na bílých klávesách

teď hraje příroda

mrazivé blues

 


14 názorů

Malebná.

Kámen, nůžky, papír mě to sice nepřipomíná... ale.

Připomíná mi to noc pod širákem kdysi v lednu. Na tzv. Kartouzce u Dolan. Vedl jsem tenkrát jakýsi dvoudenní kurz v Olomouci a šel tam pořespat - něco si dokázat. Mrzlo a padal sníh. Bylo takové ticho, že jsem slyšel vločky šustit o větvičky keře, pod kterým jsem bivakoval.

 

Takže díky ti za tvoji báseň.


Muamarek
11. 03. 2019
Dát tip

Toto je pro mě přezdobené - to blues bych si představoval vykreslené tak, aby tam jeho pojmenování ani nemuselo zaznít - a přitom bylo patrné, že se o blues jedná...

 

 Hodlám tipovat pouze jediné dílko v této soutěži - a toto to k vůli uvedeným výtkám nebude...


Musaši
04. 03. 2019
Dát tip

zirkonie ,

jsi první , kdo si všiml , že název básničky naráží na dětskou hru papír - nůžky - kámen , kterou jsme kdysi hrávali .

Až zveřejníš svou básničku na tohle téma , rád si ji přečtu .


Děkuji, že jsi mi porozuměl. Na tvé dílko se podívám a budu reagovat. Mám taky doma v šupleti jednu o nůžkách, papíru a kameni. Tak se těším na tvou. Dala bych ji sem, ale rozhodla jsem se zatím všechna svá díla smazat a nic sem už nedávat; nějak mě začal obcházet z  toho ten mráz, o kterém psala Ysslandia.

To, že někdo dá tip všem, neznamená, že je lepší. Dát tip každému, to je jako nedat tip nikomu, a buď chtít vypadat dobře nebo si z toho dělat legraci. Tak to aspoň cítím já.


Musaši
04. 03. 2019
Dát tip

zirkonie ,

máš pravdu ve všem , co píšeš . Já jsem si uvědomil , že je jednoduché kritizovat , když se soutěže člověk sám neúčastní a svou básničku do soutěže jsem opožděně zaslal právě proto , aby ji čtenáři mohli kritizovat. Ta básnička se jmenuje " Papír a kámen " a tvoji upřímnou kritiku pod ní uvítám . Budu rád , když mi napíšeš , co si o té básničce myslíš .

Jestli ale dodatečně do soutěže pošle svůj příspěvek i Zdenda , to nevím.  Je to svobodný člověk , vždy si dělá , co chce a v tom se mi podobá a proto si ho i svým způsobem vážím . Nezapomeň , že on dal tip všem básničkám a já jen některým , takže on je nesporně lepší člověk než já .


K3
03. 03. 2019
Dát tip

Báseń mě dost míjí, chvílemi přeslazené, chvílemi až podbízivé.


qíčalo, nesouhlasím. lepší je ticho pod básní než výsměch. A litweb by takový být neměl. Když na mne dílko nemluví, nebudu ho komentovat vůbec, ale rohodně se mu nebudu vysmívat a hloupě pod ním vtipkovat. Nejde jen o toto jedno, opakuje se to u všech soutěžních básní, a je to smutné.


Silene
03. 03. 2019
Dát tip

Ale za tuhle (kůži) potlesk, ptíčku.


Mně se to taky nelíbí. Ale ještě míň se mi líbí jak Musaši se Zdendou jednotlivá dílka komentují. Je to cynické a sprosté. Napište taky něco, místo těch keců, a pokud stojí kvalita Písmáku na vás, třeba i zvítězíte.


ysslandia
02. 03. 2019
Dát tip

toto je naozaj priveľmi sentimentálne, ten zlý koniec to iba zduploval. Prepáč.


Musaši
01. 03. 2019
Dát tip

Ano - já tu úchvatnou hudbu slyším právětak jako Zdenda a nevzala mi jen dech ale i slova .  Orgie sentimentu řekl bych .


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru