Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Sněžná básnička

01. 03. 2019
2
20
3398
Autor
Báseň_roku

Sněžná básnička


 

Zamrzlá srdce 

touží milovat 

však pod nánosy sněhu 
láska spí zamčena

 
a do jara daleko


20 názorů

kalip
12. 03. 2019
Dát tip

Mně se báseň líbí, ale nelíbí se mi název.


Muamarek
11. 03. 2019
Dát tip

Mne spíše oslovuje verš vázaný, jehož je, koukám, v této soutěži poskrovnu.

 Je škoda, že ze soutěže vypadlo jedno dílo - to bylo psáno veršem volným - a vzbuzovalo ve mně různé obrazy.

Toto dílko ve mně nějakou speciální atmosféru nevyvolává. Sděluje, že zima je dlouhá - a ještě bude trvat. Chybí mi tam něco dalšího, nějaký nápad, že se tají dech...

 Rozhodl jsem se, že otipuji pouze jediné dílo z této soutěže - a toto to - vzhledem k výše napsanému - nebude...

 


K3
03. 03. 2019
Dát tip

Na báseň v soutěži dost krátké. A na svou délku málo sdílné, obsahem.


Dagmaram
03. 03. 2019
Dát tip

Oceňuji, že někdo vynaložil úsilí a zrealizoval akci "báseň roku". Mrzí mě, že jsem sama nestihla příspěvek poslat. Prostě jsem toho měla nad hlavu. Téma je v pohodě, dalo by se do něj napasovat v podstatě cokoliv. Konstruktivní vlídné náměty, jak lépe akci provést jsou určitě fajn. Napaprčené hartusení nejspíše těch, co si nedali námahu a nezúčastnili se, nad způsobem provedení soutěže a kvalitou přihlášených básní, to je myslím snad jenom škarohlídství ....


ysslandia
02. 03. 2019
Dát tip

no tak teraz vážne- tento text, akokoľvek úprimný, je spracovaním veľmi statický, detský, tento typ mi pripomína skôr takú pohľadnicovú, smskovú poéziu,- aj napriek peknej myšlienke, spracovanie pomerne bez väčšej razancie. 


Gora
01. 03. 2019
Dát tip

UPOZORNĚNÍ: básní je 14, poslední pod názvem Maratonec najdete v Dílně!


Marcela.K.
01. 03. 2019
Dát tip

Tak tohle se opravdu nepovedlo. Myslím celek jako soutěž. Už jen ten zavádějící nick - Báseň roku. Ach jo.


Jak jsem avizovala, nekomentuji dílka, jen poděkuji všem, kdo se rozhodli soutěže zúčastnit.

Ašš, ano, asi se mi nepovedlo akci Soutěž v poezii technicky zrealizovat právě nejlépe, omlouvám se za nedostatky, příště již určitě mouchy "vychytám" Díky všem za faktické připomínky a pozornost!


Musaši
01. 03. 2019
Dát tip

Já si myslím , že jakékoli zadané téma se dá zpracovat velmi různým způsobem a taky vždycky přesměrovat tam , kam právě potřebuje dospět autor , který má skutečnou fantazii a invenci . Útočit na zadané téma je prostě ubohost . Když na něco nemám , tak do toho nejdu a odpustím si všechny ty naprosto zbytečné komentáře kolem.

Ale k básničce : je velmi sentimentální a konvenční a myslím , že nemá šanci utkat se o vedoucí pozice .


ysslandia
01. 03. 2019
Dát tip

To je to čo naznačoval ass ak sa naraz objaví 13 tematicky homogénnymi textov nie je šanca vstrebať to 


agáta5
01. 03. 2019
Dát tip

yss, souhlasím, básně jsou jaké jsou, ale žádná mi nepřišla na "báseň roku"... ale třeba ještě přehodnotím... zatím pod druhém čtení netuším, koho tipovat...


ysslandia
01. 03. 2019
Dát tip

No téma naozaj nejako obmedzila kreativitu,respektíve obsah textov.ukazky som síce len tak narýchlo preletela ,ale sú v istom poňatí dosť homogenne,škoda že sa textová a dejova línia upnula len na ten primárny podorys,zima moze byt predsa modifikovaná aj v iných vyznamoch...možno do budúcna by bolo lepšie zvoliť napríklad vymedzenie primárnych slov,ktoré by v texte mali byt obsiahnute respektíve miesto tradičnej súťaže zrealizovať interaktívnu basen s určenými podmienkami...v tejto polohe je to nejako pre mna malé možno naozaj by bolo lepšie publikovať každý den iba jeden text...takto sa to vsetko zmiešalo zlialo


v tej konkurencii by som nemal sancu...

pozrel som. ta tema sa ukazala ako velky limit. je to na jedno brdo. a totalna nuda

pretoze sa to dalo riesit aj inak. napriklad raz za tyzden. startova linia stejne nebude rovnaka pre vsetkych kedze niektori budu pridavat prispevky neskor. takze v konecnom dosledku sa to stejne bude naklikavat cez profil. jednym dielom napriklad v udalosti a naklikavanim v style povidky mesice by mi to prislo prehldnejsie a efektivnejsie jak zaspamovat hlavnu stranu.

Silene
01. 03. 2019
Dát tip

(Ašši, proč myslíš zaspamovat, vždyť je to jednotná startovní linie předem vyhlášené soutěže. Pokud budou jiní přispěvatelé činní, odsunou ji tak jako tak na další stránky. 

Skoro bych řekla, vzhledem k počtu zveřejněných příspěvků v jediný den, přesahující standardní možný limit, počítalo se s tím u provozovatele. Ale nevím, Gora poví, viz její diskusi.) 


vyborny napad zaspamovat celu hlavnu stranu!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru