Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Most!...Skvost? nebo jen Ztřeštěnost?

01. 03. 2019
3
36
1106
Autor
aleš-novák

Čočkin musel zemřít, aby se stal kladným hrdinou.

Luďan musel promluvit na pohřbu, aby se stal kladným hrdinou.

Eda se musel zamilovat, aby se stal kladným hrdinou.

Franta nemusel udělal vůbec nic, aby se stal kladným hrdinou.

Co by měl udělat kněz, aby se stal kladným hrdinou?

Dokáže fotka v mobilu o hodinu posunout začátek?

 

opravdu Most! mění Česko? Projeví se seriál nějak v praktickém životě? K čemu slouží nebývalá mediální kampaň kolem seriálu?

Co vy na to? Líbilo? Nelíbilo? A proč?


36 názorů

bukač
14. 07. 2019
Dát tip

Ze začátku se mi to celkem líbilo, pak už to byla podle mne docela slátanina, ale dokoukal jsem to, asi ze zvědavosti než z něčeho jiného, dal bych šest z deseti.


Night King
13. 07. 2019
Dát tip
DYCKY MOST!

Honzyk
11. 06. 2019
Dát tip

jo)) bavilo,


baaba
23. 03. 2019
Dát tip

MOST! byl fajn. 5,6, díl pro mou maličkost slabší, ale jako celek fungoval dobře. Zpočátku tlumená, posléze nepokrytě jasná agitka mě neurážela, ani .nezagitovala  (no to jsem starej)--- svým pojetím byla vlastně k smíchu (pláči), což vypadá jako úmysl. autorů . 

Přehnaná mediální masáž zdaleka nefungovala tak jako samotnej seriálek. Mně to přišlo jako "kouzlo nechtěného" a ČT se následně chopila příležitosti.


bixley
16. 03. 2019
Dát tip

No, já jsem to cíleně nesledovala, viděla jsem úryvky. V pondělky kolem deváté večer jsem totiž většinou zapomněla, že tam má být tento seriál a poté, co jsem uslyšela přehršle sprostých slov, mi to docvaklo "aha, to je ten Most" a přepla jsem to.

Jinak můj bratr povoláním psycholog tím byl naopak nadšen... :-)


Kolobajdo, já se v Mostě narodil. Tak jsem sledování považoval za svou vlasteneckou povinnost. Humor byl sice poněkud drsnější, ale celkově to hodnotím kladně. 


K3
07. 03. 2019
Dát tip

Viděl jsem jeden díl a stačilo mi to. Přesně typ humoru, který nemám rád. Co by to asi tak mohlo změnit? Nic.


Kolobajda
07. 03. 2019
Dát tip

No přátelé - já nevím...: nejsledovanější a velmi kladně hodnocený seriál - a vy takhle? S odporem?!? Tak se chovají Písmáci k realitě (televizní?)... Já jsem se například vydržel dívat snad patnáct minut na první díl, a pak jsem šel zvracet. Jinak proti Mostu nic nemám. Aleši, zdá se, že sis vydržel drásat svůj vztah ke kultuře déle. Ta ti dávám bod - za výdrž!!!    /**


Zuz neříká, že neplatí poplatky...jen to, že nemá telku...:o)


a2a2a
05. 03. 2019
Dát tip

Aleši, já vím, také to někdy využívám, ale když Zuzulinka je ten nejhezčí objekt ke škádlení.


a2a2a: dá se to najít i v internetovém archivu čt, bez televize...:o)


a2a2a
05. 03. 2019
Dát tip

Zuzanko, ty chodíš na televizi  k sousedům? A my platíme tv poplatky.


Zuzulinka
04. 03. 2019
Dát tip

viděla jsem, a protože žiji na severu Moravy, obklopena podobným naturelem (akorát havířským), tak mi to připadalo "jako ze života" - uvěřitelné, vtipné, skvělé herecké výkony - hlavně tedy Čvančarka, ta mě dostávala do kolen ... mediální kampaň jsem nesledovala, neb nemáme už x let telku - takže si jen vybírám na co kouknu a reklamy k tomu rozhodně nepatří...


atkij
02. 03. 2019
Dát tip

Rozhodně bavilo! Kampaň nekampaň. 


Musaši
02. 03. 2019
Dát tip

Dneska už podruhé píšu svou oblíbenou průpovídku : hyn sa hukáže !


Most! má i jednu německy mluvící postavu...třeba autoři opravdu mají mezinárodní ambice...:o)

 


Musaši
02. 03. 2019
Dát tip

Srovnáváš to s Nemocnicí na kraji města ?  No tak to jsem velmi zvědavý , jestli tedy ten Most od nás koupí Němci a jestli tam bude mít takový úspěch jako tam kdysi měla Nemocnice . Nemocnice měla ve své době velký úspěch i v bývalé Jugoslávii a Miloš Kopecký tam byl největší zahraniční hvězdou . Já si osobně myslím , že ten Most na Nemocnici nemá .


oran
02. 03. 2019
Dát tip

ales. jo lepsi dabing jsem nezazil. sam jsem to zjistil asi az v patem dile. :)

musasi, myslel jsem divaky, tedy realitu. je to jako se lidi tesili kdysi na nemocnici na kraji mesta.


Musaši
02. 03. 2019
Dát tip

Orane ,

ale pokud jsem to z doslechu dobře pochopil , tak tam šlo spíše o dva národy . Nestmelil ten seriál oba ty národy tak nějak každý zvlášt´ ?


to je pravda...muzika skvělá...a další naprostá nepostřehnutelnost - hlas Dáši (kterou hrála Erika Stárková) byl nadabovaný Janem Cinou.


oran
01. 03. 2019
Dát tip

videl cele. nevim, jestli to nekdo zaregistroval, ale velke plus byly zname hity, dobre zasazene do deje. vyznam serialu asi nejvic vidim v tom, ze po dlouhe dobe opet neco stmelilo nas momentalne rozervany narod.


Gora
01. 03. 2019
Dát tip

Viděla jsem krom prvního dílu a nevím přesně, co si o tom myslet, je to pro mne neznámý svět.


Viděla jsem všechny díly, byla možnost se zasmát, ale spíš by mě zajímalo, zda by to opravdu někoho mohlo motivovat k zlepšení podmínek místních lidí.

 


Čudla
01. 03. 2019
Dát tip

Viděl jsem pár momentů a nijak mě to nezaujalo.


a2a2a
01. 03. 2019
Dát tip

Sledoval jsem ho, byl zdravě provokující, místy a nejednou jsem se rozesmál, neměl jsem pocit, že by postavy byly vyhraněné kladným nebo záporným směrem, mám z toho dojem, že scéarista si vytýčil za úkol jít co nejvíce na hranu a současně, vědom si výbušnosti, vše tlumil v komediální nadsázce. Nijak velké umění, ale nastavil zřetelnější zrcadlo majoritě i minoritě než všechny občanské inicitivy z obou břehů, což sice neznamená řešení, jen více plastický pohled, ale díky za to.


Musaši
01. 03. 2019
Dát tip

Tv seriál Most jsem nesledoval , ale když jsem si přečetl , kolik v něm vystupovalo kladných hrdinů , vidím , že jsem ten seriál asi sledovat měl .Patrně by mě naplnil nadějí do budoucna , protože s tolika různými hrdiny jako vzory pro národ už nám patrně bude jen líp a líp a líp .


videl som zatial prvy diel. urcite mienim pokracovat. --- paci sa mi hlavne ten diskurz okolo toho. polka ofucanych a druha polka nadsenych z jedenj aj druhej strany /akoze slnieckari vs. kokoti. :-)

Kočkodan
01. 03. 2019
Dát tip
Zahlédl jsem, ze je Most k dispozici na trubicce, takze moznost juknout/sledovat bych mel, ale zatím dávám prednost jiným vecickám z obrovské nabídky.

Ozzozorba
01. 03. 2019
Dát tip
Díval jsem se asi deset minut a pak to vypnul.

Norsko 1
01. 03. 2019
Dát tip

Já taky nic. Bublina. Ten cigán, co tam je, by mě na ulici vyděsil


Silene
01. 03. 2019
Dát tip

Dtto Zdendův text.


agáta5
01. 03. 2019
Dát tip

jsem Mostečák a nějak jsem nedostala odvahu na to koukat... vím, jak se tady lidi chovaj, že sem nemůžeme dostat lékaře, stávající postupně odcházejí do důchodu a začínají nás ošetřovat Arabové a Indi.... že bydlení je hrůza, byty ztrácí hodnotu, na sídlištích jsou gangy, Chánov - na to ani nemám co napsat už... nějak si z toho nemůžu dělat legraci...  recenze jsem četla


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru