Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Igor 3

03. 03. 2019
7
10
587
Autor
Nami 99

Viz - Dílko - Igor

Bydlel v pnelákovém bytě na sídlišti, ale v sousední vesnici měl malou chaloupku, kde choval kálíky a slepice a dřív tam měl i kozu, ale tu  dal do klobás. Když jsme se ho ptali, proč tu kozu zabil, odpověděl : "To se mi se nevyplatí se." 

Když někdo chtěl domácí vajíčka, tak mu je vždycky ochotně přinesl. Jednou, ale nastal problém, protže neměl takový to papírový plato. Vzpomněl si, že u Frantovy účetní Marušky v kanceláři na skříni plato viděl. O polední přestávce, Maruška počkala, až Igor odejde ze šatny a přšla tam za námi, s úsměvem na rtech a se slovy : "Představte si, byl za mnou Igor, jesti bych mu nepůjčila vaječníky. Když jsem mu řekla, že to bych mu teda nepůjčila, tak se naštval a odcházel se slovy, že neví proč, že se mi tam stejně jenom válej na skříni. Potom jsem mu to plato samozřejmě půjčila a ještě jsem si z něj uělala legraci, že vaječníky potřebuju nejdýl zítra vrátit, protože ve sředu jdu na gyndu a těžko bych tam vysvětlovala kde je mám. "Jó, to se spolehni." "Odpověděl mi zcela vážně."


10 názorů

Nami 99
03. 03. 2019
Dát tip

Děkuji moc

 Vážím si tipa i hezkého komentáře.

To, že zabil tu kozu, mu manželka dlouho nemohla odpusti. 

"Kdo ti to nekecal, že se koza nevyplatí ?! Moje teta z Bystrce, měla dvě kozy celý život !" Argumentovala.


Nami 99
03. 03. 2019
Dát tip

Alegna - děkuji moc.


Nami 99
01. 03. 2019
Dát tip

Gora - děkuji moc.


Gora
01. 03. 2019
Dát tip

Vtipné, Láďo:-)


Nami 99
01. 03. 2019
Dát tip

Kočkodan - děkuji moc.

Svatá pravda. Jsou to roky odříkání, než se na dvanácteráka chlap propracuje. I když ta největší dřina leží na bedrech manželky a souseda.

Igor nikdy přesný význam slov nějak moc neřešil. Hodinky a holínky (oboje se natahuje), pojem - průjem - dojem - vodojem. Jedou nám říkal, že má dojem. "A jakej dojem?" "No velkej." "A z čeho máš ten dojem?"     "Nevím, asi jsem jenom něco blbýho sněd."

Jeho manželka si mi postěžovala : "Ani ty vnoučata ho nemůžu nechat hlídat. Včera učil malýho "Skákal pes." Ještě,že jsem je zaslechla."

"Skákal pes,

přes oves,

přes zelenou louku.

Šel za ním myslivec,

péro do obloku."

 


Kočkodan
01. 03. 2019
Dát tip
Podobne se tomu má u zenatých muzu s parozím, také hned nejsou dvanácteráci.

Nami 99
01. 03. 2019
Dát tip

aleši - děkuji moc.

soudě podle toho, že Marušce bylo kolem čtyřiceti, tak zaručenně  třicetivaječníky.

To máš podobně, jako s dvanácterníkem. Když se dítě narodí, tak má ještě jenom málo vyvinutý devaterník, někdy kolem puberty , už má jedenácterník, ale teprve až dospělý jedinec, se může pyšnit dvanácterníkem.


Kočkodan
01. 03. 2019
Dát tip
Pro Igora (a mozná nejen pro nej) by zrejme nebyl ani problem hodit do jednoho pytle ovaria a ovar.

a byly to třicetivaječníky nebo deseti...?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru