Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Pomsta nebo spravedlnost?

07. 03. 2019
1
9
372
Autor
Ozzozorba
 
Kapka spadla a vytvořila na sněhu červenou skvrnku. Spadla další a pak ještě další. Nahoře na větvi ležela mrtvá vrána. Oči měla studené a vypoulené. Poslední co vrána viděla, bylo modré nebe a poslední myšlenka, která se ji mihla v ptačím mozku, byla myšlenka na pomstu.
Pokud takový pták myslí na pomstu intenzivně, dostává se jeho přání do vysokofrekvenčního kmitočtu energie. Jak se říká: I ta poslední myšlenka zůstává ve vesmíru trvale zapsána a čeká na své naplnění. Jestli se tak stane, záleží na energii, s jakou ji vrána do přání vdechla.
Slabé přání nemá sílu se zhmotnit, a nezbývá mu než čekat na zázrak. Jinak se to má, když pták umírá. Ve smrtící agónii a obzvláště, když se ptačí oko vyvrátí dozadu, může i slabá vrána dosáhnout na vysokou energii.
Vždyť myšlenka na pomstu a touha po spravedlivosti bývá to poslední, co ptáku zbývá. I u lidí bývá zvykem nabídnout odsouzenci, aby před popravou vyslovil své poslední přání.

9 názorů

Ozzozorba
29. 03. 2019
Dát tip
Možná, že se to u ptáků nenazývá pomsta, ale energie nenávisti je u zvířat stejná. Myslím si, že jediný atom obsahuje v zárodečném stavu všechny myšlenky, tedy i je v latentním stavu pomsty :)

Lakrov
28. 03. 2019
Dát tip

Zaujal mě první odstavec, ale dál mám spíš chuť s tím textem polemizovat,  než v něm hledat něco zajímavého, neboť přisuzovat ptákům (byť vranám) nějakou  vyšší schopnost myšlení než pudové jednání, mi přijde nešťastné.  Snad to ocení někdo jiný.  


Ozzozorba
09. 03. 2019
Dát tip
A co jsou fakta? Když se na ně podíváš pod drobnohledem? Jen poletující subatomární částice :)

Gora
08. 03. 2019
Dát tip

Asi vím, jak to myslíš, ale přece jen - fakta jsou fakta:-)


Ozzozorba
08. 03. 2019
Dát tip
Goro, celý život je řada nelogičností :) To logické nestojí za to, aby se o tom napsalo slovčíko :) Jinými slovy logičnost nějakým záhadným způsobem blokuje život.

Gora
07. 03. 2019
Dát tip

Nechceš zvážit ten druhý odstaveček? Celkově poněkud nelogické...

Také by se dala upravit věta, obzvlášť místo obzvláště, a to s vyvrácení oka na mne zapůsobilo morbidně a bez souvislosti s "vysokou energií"...

obzvláště, když se ptačí oko vyvrátí dozadu,


Ozzozorba
07. 03. 2019
Dát tip
... hlavně je všude a ve všem a to je na tom to krásné, že?

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru