Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Zkušenost žárlivosti

12. 03. 2019
6
8
743
Autor
kalip

Zpocené dlaně uštvané laně

Miluji planě

Za trochu lásky i z básní masky

Dostihy, sázky

Pak bez klobouku letět přes louku

Srdce v oblouku

Co je pro oči, přece se točí

I kapka žluči

 

Cák

 


8 názorů

Musaši
18. 03. 2019
Dát tip kalip

V prvních čtyřech verších je rytmus v pořádku : daktylotrochej . Ale od pátého verše je to hrůza . ten úvodní rytmus kamsi zmizel Copak to neslyšíš ? Netrhá ti to uši ?


ysslandia
14. 03. 2019
Dát tip

čo mňa pritom všetko napadlo- / spotené dlane, stres, ktorý nejako v žene odbúra tú lúbivú plachosť,- a krotkosť v duši... kedže v nadpise je žiarlivosť, zdá sa mi, že jednotlivé "obrazy, výrazy" naznačujú aj škálu pocitov a dispozícii / ja čo som si vo voľnej, svojej interpretácii zachytila.- tak tak kúskovo, malý kúsok bláznovstva, slobody, voľnosti, romantiky-a trocha zhorknutia. osobne sa mi napríklad páčili posledné tri riadky- srdce v oblouku co je pro oči,prece se točí i kúsok žluče, cák... / neviem, práve tam akoby som cítila kúsok irónie, pekne vypichnutej najmä slovom cák... / No, celkom fajn je to napísané, pre mňa možno kúsok škoda tohto začiatku,tie prvé dva riadky, -dlane, lane, plane- ma nejako výrazovo nenadchli,- potom si to však celkom slušne vystavala. Páčil sa mi záver. Aj napriek banalitám srdce, oči- v danom spojení záveru, mi prišli celkom funkčné.Možno by som potrebovala však viac tej "poetickej krásy ".- ale to je už otázka vkusu.


Kočkodan
13. 03. 2019
Dát tip
Kalipko, vůbec tě neznám, ale minimálně za tu komentátorskou pohotovost si zasloužíš plác! (pochvalný rychlejší dotek mé dlaně se tvým ramenem/zády)

kalip
13. 03. 2019
Dát tip

vesuvanko, Kočkodane:

díky za návštěvu

kráp! (slza radosti)


vesuvanka
13. 03. 2019
Dát tip

Pěkně zveršované :-))) TIP


Kočkodan
13. 03. 2019
Dát tip
Muj nejvetsí favorit je záverecné citoslovce. (nezlucovitý smajlík)

kalip
13. 03. 2019
Dát tip

Honzo, díky za názor. Většinu básní si čtu několikrát, některé autory i nahlas. Jen ta díla, která mi neřeknou nic ani po několika verších, nedočtu dokonce. Takže mě těší, že tady jsi vytrval.

Všimla jsem si včera, že jsi tu svoje texty smazal. Škoda. Já mám radost i z jediného čtenáře. A Písmák je pro mě tak nějak přehlednější.


zeleda
13. 03. 2019
Dát tip

Katko, tvá dílka je nutné číst alespoň dvakrát. Je to trochu dadaistické, ale je fajn, že ses zde znovu ukázala. Já jsem vše smáznul,  je zde velmi malý pohyb a tak jsem zůstal jen na PP, kde je bohužel i daleko větší boj. Ale zatím ho zvládám..


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru