Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ebenový šošon

18. 03. 2019
7
5
542
Autor
Movsar

Rty na matnou višni sladkavé

Svá prsa nosí hrdě. A neváhá je vypnout i v tramvaji, při krátkém protažení, i když jen pod svetrem (ale těsným). Tak, aby si muži všimli. A trochu u toho i zívne, rty na matnou višni sladkavé. Je pátek, večer tu pózu pro veliký úspěch zopakuje, pak ještě v soukromí, už bez svetru prsa bosá, píchavá jak lačná vosa.


Ebenový šošon

Na Karlově náměstí, ač zima, ebenový šošon v triku. Jako by prchal před divokou vodou anebo ženskou. Má ho uchránit tramvaj, ta kocábka náramná. A tak nastoupí do trojky, neboť ta má cíl, ta má směr, jede do Araratu na sever.


Zmoklý andílek

Ještě trochu zmoklý andílek. Holka jede z Podolí, k ránu byla plavat. A je tak krásná, s tou tváří a vlasy a výrazem nekonečné lásky a dobroty, že by rázem mohla vstoupit na desku mistra quattrocenta. A být polonahá a držet flétnu nebo ratolest, a pod svou krásou skrývat svou rozkoš, svou bolest.


Koke Wasabe

Koke Wasabe dopil malou desítku a pustil se do česnečky. Takovou v Nigerii maminka nedělala. A to mu ještě mají donést hovězí na kyslých fazolkách, notoval si Koke. A servírka, dokonale kyslá fazolka, zazubil se hovězím úsměvem a nechal ji donést ještě jednu desítku. Chystá se, řečeno s básníkem, "chmelovou paličkou utloukat křehký žal".


Do dálav směrem k moři

Do modrých dálav vznesly se boeingy, co podle novinek.cz brzy spadnou. Lidem na palubě to je lhostejné, zprávy nečtou, těší se na horký písek, solné vánky, mlíko z dřevitých baněk a strašně dlouhé spánky. Kapitán hlásí letovou hladinu jedenáct tisíc metrů nad mořem, zapíná autopilota, otevírá láhev likéru a už se vidí v moři..


Kdysi

Kdysi jináč voněly dny. Člověku bylo tak dvanáct a světu zrovna tolik. Kolem nebyly žádné příkopy válek, jen těch fantastických; kluci a holky ještě neznali pohlavní resentiment, vášeň názoru, var nenávisti. Kedlubna ke svačině byla malým štěstím, stejně jako příslib fotbalu mezi domy anebo kovbojka večer v televizi. A taky věci a události ještě neměly své digitální dvojence; voněly jedinečností.


5 názorů

Movsar
19. 03. 2019
Dát tip

děkuju vám, mé milé přítelkyně z domu smutku, kterým se stal celý tento svět.


Dagmaram
19. 03. 2019
Dát tip

Koke Wasabe a Kdysi ;-)


Josephina
18. 03. 2019
Dát tip

asi ses rozhodl poeticky Kafku nakonec přezávodit


Gora
18. 03. 2019
Dát tip

Baví mne číst... Ebenový šošon je moc povedený a Kdysi - jako by to bylo tak dávno...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru