Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Prsa a malimo

19. 03. 2019
3
3
408
Autor
Movsar

Tuláci nocí

Tuláci sobotní nocí, na cestu si svítí alkoholy se všemi jejich barvami. Po ovoci poznáte je, mumlá biblista do sklenky v baru Jób. Cestou domů bude vystaven zkoušce sirén, dívek v kožených džínách a s výstřihy pro radost. Lačnice obstoupí dychtivce a spustí zpěvy lásky. Biblista jim opáčí starověkými verši Písně písní, ony však poptávají báseň uvozenou velikými slovy: Státní tiskárna cenin..


Břichomluvkyně

S děckem na koleni sedí jak břichomluvec se svou loutkou. Možná pozvána kruhem přítelkyň jede tramvají někam do Modřan. Čeká ji káva s mlékem a punčové řezy pro ni i děcko. Pak se usadí doprostřed pokoje před vitrínu s televizí, rodinnými snímky a ženskými romány a začne mluvit svým břichem. A ony budou svými břichy odpovídat. "Vše na ženě je tajemství a vše má jediné vysvětlení – těhotenství (F.N.)."


Prám v Resslově

Drží se za ruce, boubelaté holky na úsvitu dospívání. Je za tím láska, přátelství, nebo jen obava z plechových peřejí v Resslově? A další zelená zvedla vlny a ty dvě se k sobě tisknou jak trosečníci z Géricaultova Prámu Medusy. A možná si slibují: jestli nezahynou, stulí se k sobě večer pod peřinou.


Státotvorci a tanečnice

Na palubu vládního speciálu pozvali tanečnici Kayah. Krásná Polka z Mazur se nechala královsky zaplatit; ta rozpočtová kapitola má jméno láska. Sotva stroj srovnal letovou hladinu, čeládka státotvorců hýkala vzrušením. Měla na sobě jen šňůrkové majtečky a obrázky z inkoustu. Oblaky se kolébal opilý koráb a když měl za sebou cesty půlku, někde nad Atlantikem, Kayah na sobě neměla už ani šňůrku.


Zastav se, přivoň, pohlaď

Na rohu Václaváku rozkvetly květiny, celé záplavy kvítků voní a pouštějí barvu jako štětec do navlhčeného papíru dne. Jsou tu celoročně, v krámku Belles Fleurs. A kolem pospíchají lidi, bez ustání volají, honí termíny. A někdo se i zastaví a přivoní, pohladí, tulipány, zvonky, germíny..


Prsa a malimo

Zlaté lázně prvně otevřely. V únoru je ještě brzy čekat, že se slunce bude opírat do špiček netrpělivých dívčích prsou. Možná mroží muži na chvíli svléknou svá baňatá těla do plavek a zaplaví fantazie holek, co si prvně po zimě vyšly k řece na malimo.


3 názory

Movsar
19. 03. 2019
Dát tip

děkuju vám, vím, že máte pochopení pro slabosti mužů.


Dagmaram
19. 03. 2019
Dát tip

samá prsa, asi jaro, že? Movsare ;-)


Gora
18. 03. 2019
Dát tip

Čekala jsem, kdy se objeví Ž.L. a dočkala:-))


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru