Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Magnolia

Výběr: kafka
23. 04. 2002
8
0
1507

DVD, anglická verze, české titulky 180 minut original site: http://www.magnoliamovie.com

Tento film rozhodně nezařazujte k obrazovým kulisám pro návštěvy, myslím, že bych jej asi ani nepouštěl jako relaxační předehru sexuálních hrátek. Nedoporučuji u něj kouřit marihuanu. A rozhodně to není film , po kterém byste měli sáhnout, když už vás nebaví ani Peříčko na Nově. Nevařte při produkci knedlíky, neštepujte a neřežte dřevo na cirkulárce.
Kdybych to byl býval věděl, co mě čeká, asi bych si ostříhal i nehty na nohou a vyčistil si uši, vzal si čisté trenýrky, prostě vše, jako před návštěvou u  dorostového lékaře.

 

Možná, že se najde pár škarohlídů, jenž po patnácti minutách vypnou titulky a po dvaceti celý film. Skutečností je, že zvláště angličtináři začátečníci si libují , jak už jsou s jazykem daleko, neboť rozumí každému druhému slovu. Není  to však  tím, že English is Easy, ale tím, že se celým filmem verbálně suckuje, fuckuje, assholeuje a shituje, že by tento film měl být nominován na Oscara za nejvyšší počet vulgárních slov v dějinách kinematografie zahrnujíce i éru němého filmu.
Musím však zdůraznit, že to není vulgarismus samoúčelný, kašírovaný,  nýbž civilní a vlastně si ani nedokážu představit s přihlédnutím k ději, že by se v tomto  filmu mělo mluvit slušně.

 

Hudba k filmu i zvuk si zaslouží  nový odstavec.
Přestože tohle není žádný akční cajdák, audio je natolik sugestivní, že Vás vtáhne přímo doprostřed děje. Nenechte si odřít boky o malé chrastivé reproduktorky vašeho TV, vklouzněte dovnitř po Dolby Digital, zážitek  nesrovnatelný.
Tvůrci filmu si pro Vás přichystali nádherné hudební překvapení, které jsem ještě nikdy neviděl, a proto Vám jej nevyslepičím, heč.

 

Zvu Vás na 180ti minutovou jízdu tobogánem v San Fernando Valley. Budete se smát, zvedat ruce, možná i blinkat, brečet, žasnout, ale po dojezdu a uvolnění to asi budete  chtít sjet ještě jednou.


alina
19. 03. 2003
Dát tip
viděla jsem asi tak před měsícem! .....a je to nááádhera! Byla jsem zvědavá, co asi tak o tomhle filmečku napíšeš /tedy, co se o něm dá vůbec napsat..../ Kdybys ho "popsal", dopadlo by to fakt určitě hloupě! ;). Ale tys to zvládnul úžasně! Popsal jsi to jak ses cítil! A velmi výstižně! *

nin, kdybych tu popisoval děj, připadalo mi to hloupé, asi bych to měl řadit spíše jen jako upoutávku. Informace o filmu si snad každy dokáže najit sám, proto se snažím zveřejňovat alespoň link. krásný den

Radost
31. 01. 2003
Dát tip
*! dobře napsáno, i když o filmu toho tam moc není... takže to není recenze a doporučuji další film od téhož autora, totiž ten nový, Punch-drunk love (opilí láskou)

nin
31. 01. 2003
Dát tip
je fakt, že u opravdický recenze by musely bejt fakta - o režisérovi atd., to už je jedno - ten novej film už u nás běží???

Narvah
03. 01. 2003
Dát tip
Pises dobre. *

nin
03. 01. 2003
Dát tip
Jo, tohle je dobře napsaný * (já se musela po tom dnešním kouknout na tvý ostatní)

Lucija
18. 06. 2002
Dát tip
Ach, moja draha Magnolia... Fakt sa oplati vidiet to ako o tom citat obsah. A mimochodom - stranka http://www.magnoliamovie.com mi akosi nefungovala.

Wopi
24. 04. 2002
Dát tip
jo, pěkně napsáno! * (že už se zase shoduju s A. :)) )

Armand
24. 04. 2002
Dát tip
nezdá se ti, že stárneš? :))))) už jsem i jinde četl, že táváš se laskavým....... :)) Nebo čím to je?

Wopi
24. 04. 2002
Dát tip
asi senilnim :)

Suzette
24. 04. 2002
Dát tip
Tak po takejto recenzii by som sa na to sla aj mrknut.

Cyndi
23. 04. 2002
Dát tip
ano AnO ANO!

Armand
23. 04. 2002
Dát tip
:))) a pěkně napsáno*

papouch
23. 04. 2002
Dát tip
píp za zpracování, ... opakoval bych se :-)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru