Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Bachl ho a hotove

29. 05. 2019
7
4
418
Autor
Movsar

Prima Zoom

Včera na Prima Zoom říkali, že všichni pocházíme z jediné ženy, africké pramáti. Pohádkové tvrzení mezi dvě reklamní pauzy. Člověk ale sdílí snad 97% genů i se stvolem trávy, to tvrzení není ještě dost radikální. Ne pivo v krvi maníka před obrazovkou, ale on v žilkách chmelových lístků koluje sem a tam. Svět je mnohé a jedno.


Bachl ho a hotove

"Bachl ho do hlavy a hotove," popisuje do kamery TV Nova neznámý frýdeckomístecký muž verzi vraždy, jak koluje ulicí a pavlačí. Udála se včera a místní zneklidnila: babka nemůže uvěřit tomu, že někoho střelili takto veřejně. A diváci kroutí hlavami. Ale to už ze studia hlásí, že jinde ukradli z parku sochu vodníčka. Prý tuze chybí dětem, popisuje neznámý muž do kamery rozměry neštěstí..


Pokoj

Ta zvláštní poetika hotelového pokoje. Co vše je do něj vepsáno: sebejistota obchodních cestujících; osamělost náhodných cestujících; únava manželských párů na cestách světy; strach psanců; malé milostné podvody i velké zločiny; žízeň tišená lahvičkami whisky; 496 televizních programů; a taky - docela obyčejné nic.


Snídaně

Snídaně. Skupina Japonců, samí muži, z Toshiby na Hanou poslali služební výpravu. Až na jednoho mluví tiše, zato s jídlem vedou ryčnou rozpravu: mlaskají a lemtají, funí a někteří se u toho i kývají. Jako když nenasytná zvířata za vycházejícího slunce kojí svůj hlad.


U Berušky

Procházím deštěm uplakanou ulicí staré Olomouce. Ve výloze krámku s prádlem, nazvaného U Berušky, klečí figurína, doširoka rozkročená žena. Na svém umělohmotném těle má košilku meruňkové barvy a na hlavě paruku. Hledí nyvě, vypíná prsa, nebýt mezi námi sklo, vzal bych ji za ruku. Odcházím pryč tou zvlhlou ulicí, mizím ve tmě noci, tmě beznaděje, že naše životy se nepotkají.


Sierra Leona

Sierra Leona Machálková oblékla saténové nedbalky a ulehla k spánku. Otočila se na bok. Zašimral ji vousy, aktivista John Bok se přitiskl a mlčky vykonal potřebu. Nebylo to hezké.


4 názory

Lerak12
31. 05. 2019
Dát tip

Když kvalitu má celek*


Gora
28. 05. 2019
Dát tip

Vše ... a aktivista :-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru