Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

černí andělé III.

12. 06. 2019
18
19
882
Autor
agáta5

Včera bylo na umření, tak jsem si lehla v obýváku, dala pod hlavu bulík a za zvuku mýho přítele Manka usnula jako špalek. Tedy je fakt, že nevidím skoro žádnej film do konce. Buď mi ho škrtne reklama nebo spánek spravedlivých. Včera to byl minutovej spánek, protože najednou smích, otevřu oči a nade mnou všichni mý nejdražší a že prej, no teda mami, na tebe je pohled. Nebudu sáhodlouze vyprávět, jak vypadá ženská před důchodem, když zpocená odpadne. Budu vyprávět o tom, jak se uchvacuje soukromí do podvládí tříletýho špunta a žádná výmluva typu „on nespal po o“ neobstojí.

Je to řvoun, sociopat a psychopat v jednom. Do jeho narození jsem netušila, že se dá namixovat takový dítě a když jsem o nich četla, nevěřila jsem. Ubulený Lucce se snažím nabulíkovat, že je to zkouška, protože prvorozenej je adept na dítě století, proto ten druhej musí být nutně ďábel. Na její „on z toho vyroste“ moudře kejvám hlavou a mlčím.

Včera vlítl v ponožkách a trenclích do bazénu, proběhl bouřkou zalitým záhonem a nutně mi to přišel oznámit do obýváku, kde jsem se ještě vzpamatovávala z probuzení.  Elegantně se sklouznul po mazanině, a když jsem jen připitoměle čuměla na tu spoušť, přitulil se.  Babí.

Babí se obrnila zlhostejnělým výrazem a lokla si ledovýho kafe, který jí podstrčila též zlhostějnělá Lucie. Naše oči se potkaly u nebe.  Vytáhla jsem starý prostěradlo a dala ho na schod u dveří s nadějí, že se do něho příště utře. Pětkrát proběhl těsně vedle.

Večer vypouštím bazén a jdu gruntovat. Tak a ještě prádlo. Ten malej hajzlík má štěstí, že jsem prala jen montérky. Vyvařovací program se na mě chechtá už z dálky. Honzový pracovní trička jsou nabatikovaná líp jak z Batávie a jsou o půlku menší. Chlapi na šachtě to určitě oceněj. 

Tak ještě nastavit budík na ráno a můžu do hajan. Šahám po novém bílém zázraku, co se řídí podle družice, či co… sakra, co to je? Držím v ruce skelet čehosi, co připomíná budík jen vzdáleně.  Dvakrát se nadechnu a vytahuju mobil.  Nechápu, kdy to stihnul.

V sobotu ho hlídám, panáčka, ten ať se těší. Nastřihla jsem mu pyžamo, na zadku má obrovskou díru až ke gumičce a schovala mu pušku na vodu, ještě mu nasolím trošku jeho oblíbený jahody… chachá, na mě si nepřijde. 
 

 

Svlékáš křídla
proč by ne, když jsme přestáli všechny strachy z nadoblačných výšek…
 
já, zábradlí        postávám              svým vnitřním postavám
                                   odepínám obojky
když k ránu zavíříš vzduchem
chytám se nebe

za kůží
v prostoru
zapomínám milovat beztíž


19 názorů

Markel
23. 07. 2019
Dát tip

jo, sranda s nima teda je, posledně mi vnouček sáhl odborně na prsa a ptal se: babi, ty máš taky udělaný molitanový prsa, jako maminka? :-)) atd, jedna pecka za druhou. Někdy je dost obtížné"zachovat si tvář"


agáta5
22. 07. 2019
Dát tip

jj, teď už je s nima i sranda :)


Markel
22. 07. 2019
Dát tip

*, často se těším, až je vrátím rodičům, ale bez nich by byl život fádní :-))


8hanka
22. 06. 2019
Dát tip

:)

*****


agáta5
14. 06. 2019
Dát tip

Přemku, to doufám z celého srdce.  Dnes jedu na Svěráka do Nepomyšle. Tam bydlí moji drazí a starší vnuk (8let) tam bude recitovat. Má paměť jako slon, asi z něho bude jednou básník :)) už se těším, co tam zase ten malej ďábel vyvede. Svěrák na nás jen tak nezapomene

děkuju za čtení


lastgasp
14. 06. 2019
Dát tip

S dětmi se to musí umět. Jinak trpíte. Je zajímavé, že čím více se jich nevšímám, tím více se účasti dožadují. Umíš to s nimi skvěle. Jednou se tomu budou chechtat.


agáta5
13. 06. 2019
Dát tip

evžo, lnice, jj,  přesně :) díky za návštěvu


Lnice
13. 06. 2019
Dát tip
Chi...děti zvládnou hodně věcí...do kterých nám už se nechce, nebo nás nenapadnou:) ale říkám si, když neubližují jiným živým tvorům, tak je to v pořádku, ne?:)

Jo, babičky, ty musí být mazaný. A že je první dítě postrach a druhé ďábel, to já dávno vím a tak se nedivím, že je to pořád stejné. Jen ty oči mají andělské a za nimi číhá rarach sám.

A proto je milujeme. Jsou nám děsně podobní. :-))) /T


Gora
12. 06. 2019
Dát tip

Řekla bych - Honzova trička, ale už mizím:-(


Silene
12. 06. 2019
Dát tip

Jen vyzvídám, zda obyčejně Honzovy, anebo jestli náhodou nejde o něco tajuplného, co mi nutně chybí v šatníku.

Dobré jsou také všechny ty digitální zámky na spotřebičích, není třeba dlouze hádat, kdo je první zmákne deaktivovat.


agáta5
12. 06. 2019
Dát tip

mám špatně češtinu? njn, já to píšu z fleku jak mluvím :)

jj, na nervy úplně skvělý :))


Silene
12. 06. 2019
Dát tip

Tady je to hotovej balzám, taková bahenní koupel na nerv.

Ag, proč Honzový?


agáta5
12. 06. 2019
Dát tip

kočko, můžeš se přitulit i od bláta, jsem vycvičená opička :)


Kočkodan
12. 06. 2019
Dát tip
Se mnou bys to mela lepsí, já bych se vzdycky pritulil jen cistej. Janí. A neztrácej nadeji, já z tech komentáru mozna vyrostu. (Ty na rozdíl ode mne rostes uz ted.) ;-)

agáta5
12. 06. 2019
Dát tip

:) legranda musí bejt ... si to všechno zapisuju, aby mi neřekli jednou, že si vymýšlím :)


Gora
12. 06. 2019
Dát tip

 Nastřihla jsem mu pyžamo, na zadku má obrovskou díru až ke gumičce a schovala mu pušku na vodu, ještě mu nasolím trošku jeho oblíbený jahody… chachá, na mě si nepřijde. 

Po kom ten kluk asi bude???

Mám to s dvouletou vnučkou podobně - jsme si podobné, a hlavně obě vysmáté - nejvíc mne dojímá, když se směje, i když jí není do smíchu - jen aby mi udělala radost...


revírník
12. 06. 2019
Dát tip

Holka, ty si užíváš!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru