Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Unbreakable

24. 04. 2002
1
0
1109

DVD, český dubbing 106 minut original site: http://video.go.com/unbreakable/html/index.html

Na filmu se prostě ušetřit nedá. Můžete si vymyslet psychologický thriller, jenž nežádá zvláštních visualních efektů, k lekavým audio efektům vám poslouží hrnec a kladivo, jako kulisy použijete město, katastrofické snímky převezmete ze CNN a vše zahalíte do mystiky. Laciná záležitost.

Ovšem, aby na to vůbec někdo přišel do kina, musíte role rozdat hvězdám z filmové mléčné dráhy a rozpočet je totálně v kýblu.

Já osobně mám Willise rád v komediích, ikdyž ani tady nehrál špatně. Stárnoucí tucťák s proplešlým kolenem, který nechce vybočovat z řady, byť jen vystrčenou vysačkou od trička.

Vše je zde vážně postavené jen na hvězdách. Když si představím, že místo Willise zaskakuje Viktor Preiss a Samuela L. Jacksona dubluje Ondřej Giňa, vše se odehrává v Košířích a vysílá se to v pondělí večer na ČT 1, vyjde v úterní Mladé frontě od paní Spáčilové noticka, že Viktor i po letech neztratil nic na svém šarmu a nikdo se asi nepozastaví nad hloubkou či břitkostí námětu tvůrce \"Sixth Sence\".

Český dabbing je prostorově zploštělý, rány do hrnce zkreslené a podezříval bych tvůrce českého dabbingu, že Dolby Digital nějak ošudlali.

Originální hlas B. Willise se k ději hodí více, neboť přesněji dokresluje perzónu \"bábovky\".

Až budou tenhle film dávat jako trhák na HBO, doufám, že na „jedničce“ poběží něco s Preissem, jinak ušetřím za proud.


kirkov
25. 04. 2002
Dát tip
Podtrhuji... Film s pointou na kterou se nevyplatí čekat a pokud jsou modří jen o trošičku chytřejší jistě uhodnou již před vypršením časového limitu.

KikinaV
25. 04. 2002
Dát tip
:-)))))))))

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru