Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Starý šermíř

Výběr: Gora
20. 07. 2019
11
68
2068
Autor
Sršáň

Starý šermíř

 

Jde dědoušek metropolí

kolem sebe mává holí

vyhnali ho z kavárny

páč tam dělal lumpárny


68 názorů

Marcela.K.
03. 08. 2019
Dát tip

Goro jdi už...víš kam. To co tu předvádíš, nemělo na Písmáku obdoby, si tedy myslím. Fuj.

 

Jinak k textu - je to blbůstka. Dost dobrá, ale na Výběr? To snad ne.


Gora
03. 08. 2019
Dát tip

Shromažďování pseudodůkazů, na každého mít "složku" - ano, to známe z historie - na to musí být povaha.

Troufla jsem si tehdy, i při JASNĚ deklarovaném nesouhlasu se zveřejnění soukromé zprávy Lnice, naplno říci, že ten, kdo neúnavně "pronásleduje" a usiluje o můj odchod z Písmáku, je haijín. To je vše.

Dívejme se však dopředu - teď k tomu máme zejména díky dobré konstelaci několika obětavých lidí ve vedení a kvalitní uživatelské základně vyjímečnou šanci. Nepropásněme ji.


a2a2a
03. 08. 2019
Dát tip

Haijin, jednak jsem nikde nezzanamenal, že by Gora kohokoliv očerňovala a už jsem vícekrát uvedl, naposledy ve vzájemné osobní korespondenci, že jsem s tebou neustále vytýkaným textem Starého Rendla jako takovým souhlasil (s výjimkou zveřejnění zprávy) a tedy neměl jsem důvod žádat o jeho smazání. Nemá smysl se kolem toho neustále otáčet, protože text a zejména diskuse pod ním je nedostupná a nyní už nemůže posloužit k dokazování toho, co v něm bylo podstatné.


Entropia
03. 08. 2019
Dát tip

Mluvím o tom, o čem se mluvilo ve "smazaných komentářích". Bohužel jsou nedostupné. Nic nevyžaduju, jen si myslím, že čistý stůl by měly mít obě strany. Nechci už jitřit staré bolesti, ale majitel na "to" kašlal. Ne, nemám na to žádný důkaz, jsou tady jen tvrzení proti tvrzení. Ale např. jistý písmák si stěžoval už v listopadu 2018 u nyní funkčního admina, jeho kritika je ovšem smazána. Napadení na jeho adresu naštěstí taky, díky Goro.


a2a2a
03. 08. 2019
Dát tip

Dodávám, že můj komentář je myšlen v obecné rovině, konkrétní nicky jsou v tomto kontextu nepodstatné.


a2a2a
03. 08. 2019
Dát tip

Entropia, tvůj komentář mi není zcela srozumitelný. Pokud mluvíš o tom, že by ze strany útočících postačila omluva, pak lze souhlasit. Ale omluva nepřišla, naopak šly útoky jeden za druhým, nejprve na Goru a pak na admina. A bohužel nejen na tomto místě, tím mám na mysli celou řadu útoků i dalších aktérů. Byl nejvyšší čas, aby se obnovila práce adminů a Olda, jako majitel má přirozený zájem na takovém prostředí Písmáka, aby v něm publikovalo a četlo co nejvíce lidí. Ten zájem, chceme-li mít čtenáře a chceme-li číst, by měl být společný. A osobní útoky tomu nesvědčí.

Asi před čtyřmi léty zůstali v redakci poezie pouze tři redaktoři, z nichž byl jediný funkční. Všichni odešli znechuceni místními "zastánci" svobody slova, včetně mne. Po několika měsících jsem se vrátil, protože jsem chtěl pomoci Jinovatovi, který jediný samozřejmě nemohl stačit. Postupně se vrátili další a jiní vzešli z hlasování písmácké obce, mezi jinými i Gora, která, ač se můžeme různit v náhledu na nějaký aspekt její práce, stejně jako se různíme při pohledu na práci či působení kohokoliv z nás, odvádí, dovolím si tvrdit, již po řadu měsíců největší kus práce zde. Ta nespočívá jen v udělování tipů, které jsou jen subjektivním a všem dostupným měřítkem, ale také v poskytování zpětné vazby a další práce, např. vyžádaných korektur, apod. Není bez zajímavostí, že zde před časem proběhla bez povšimnutí má informace, že Gora byla jednou svou básní zařazena do publikace "Nejlepší básně roku" a její texty byly otištěny v Hostu. To už je nezpochybnitelná známka kvality.

Pod básněmi diskutujme o konkrétních básních. O práci redaktorů lze diskutovat jak v samostatných diskusích, tak na stránce klubu Redakce poezie.

 

 


Lnice
03. 08. 2019
Dát tip

souhlasím s Entropií, v dobrém, L.


Entropia
02. 08. 2019
Dát tip Lnice

Taky se mi nelíbí, že se tady nezačíná s čistým štítem a s čistým stolem. Obyčejná lidská omluva těm, na které byly vedeny (nesmazané) útoky, je tak mnoho? Pokud je moje kritika nekonstuktivní, v čem konkrétně?


Olda
02. 08. 2019
Dát tip

Napadate. Ne slušně.


Norsko 1
02. 08. 2019
Dát tip

My přece nikoho oldo nenapadáme. Já jsem vyjádřil, co pochopila Janina. Goru jsem slušně vyzval, ať opustí funkci. Nelíbí se mi tam, dává tipy všemu a tipéry si kupuje. A její psaní, nic moc

Smažeš mě? (Všem posílám avi)


Olda
02. 08. 2019
Dát tip

Varování pro Zdenda, Norsko 1. Nenapadejte ostatní uživatele.


Norsko 1
25. 07. 2019
Dát tip

Smazal


Norsko 1
23. 07. 2019
Dát tip

Smázne mě i teď, ten šílený Admin?


diskuse připomíná červenou knihovnu...:o) aspoň upoutá pozornost ke kvalitním dílu..


Entropia
23. 07. 2019
Dát tip

Goro, nemůžu teď tu povídku najít. Bylo to tuším něco o rasismu. Až ji najdu, dám vědět tobě i adminovi.

Proč byl smazán informativní komentář Dymnivky o přesouvání smazaných komentářů pod dílo MIMO? Ta informace dole je snadno přehlednutelná.


Lnice
23. 07. 2019
Dát tip
Tak to je hustý...tohleto...

Admin B
23. 07. 2019
Dát tip

Osobní záležitosti řešte ve zprávách. K dílu nemají vztah.


Admin B
23. 07. 2019
Dát tip

Smazán komentář Lnice, mimo téma. Odpověď poslána zprávou. 

Entropia, pošlete odkaz do zpráv.


Lnice
23. 07. 2019
Dát tip
Doplňuji můj komentář

Lnice
23. 07. 2019
Dát tip
Proč byl nyní smazán komentář, na který mi Gora odpovídá?

a2a2a: politický podtext , i když nevíme, jestli záměrný, zaslouží pochvalu, ať už se na něj díváš z kterékoli strany "barikády".  Dílo je vkusné a vtipné, téměř do čítanky...


Admin B
23. 07. 2019
Dát tip

Byly smazány komentáře a2a2a, Góry, haijina, Norska1. Důvod: mimo téma, osobní pře. 


Entropia
23. 07. 2019
Dát tip

Proč nejsou mazány komenty častující jiné autory a účastníky diskusí vulgarismy jako „megapíča“ nebo „zkurvený“? První zmíněný byl vymazán autorkou s celým dílem, tuším úvahou, druhý pořád figuruje v komentáři pod povídkou redaktorky. Goro, neměla by jít redaktorka příkladem?


Lnice
22. 07. 2019
Dát tip

proč některé komentáře jdou smazat, aniž by se pak dali znovu objevit zobrazit smazané a jiné ne? je to jen pro některé písmáky? byl tu komentář od Norska a také od Gory...jen se ptám:-)


a2a2a
22. 07. 2019
Dát tip

Aleši, až nyní jsem četl tvou repliku, učitě je na místě, z tohoto pohledu je to jako politický sarkasmus na výběr, četl jsem to jinak, ale dostal jsi mne a nejspíše bych ho dal, ale chci být ze své pozice neutrální, ačkoliv osobně souznim..


papouch
21. 07. 2019
Dát tip

:-)))


Gora
21. 07. 2019
Dát tip

Podařená "blbůstka", která venkoncem ani příliš blbůstkou není:-) - možná spíš "bonmotem"... V.


Čudla
20. 07. 2019
Dát tip

Dědeček čipera. /*


Kočkodan
20. 07. 2019
Dát tip
Pokusil se šlohnout lžičku a nezaplatil za rakvičku, slušný člověk nemá slov, schvaluji ten vyhazov.

Benetka
20. 07. 2019
Dát tip

Pobavilo! :D


nějaká narážka na nejmenovaného presidenta?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru