Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Můj Bepi 8

03. 08. 2019
2
0
159
Autor
Bízka

Kapitola 8

 

Včera večer mě vytáhla kamarádka, shodou náhod to byla Míša, abych šla někam na skleničku. Míša se pořád umí odvázat i navzdory tomu, že je relativně šťastně vdaná. Ve vinárně nás balili dva chlápci a jeden z nich čirou náhodou pracuje na blízké policejní stanici. Říkala jsem mu o svém problému a on mi potvrzoval, že je to nezákonné, ale možná by pro mě udělal přestupek a to video mi opatřil, pokud se s ním znovu sejdu. O rakovině jsem mu neříkala, ani o tom, že jsem byla vdaná, jediné, na co se zeptal, byly děti a na to jsem popravdě mohla říci, že děti žádné nemám.

Byl to takový průměrný chlapík se světle hnědými vlasy a upraveným plnovousem. Nebyl tlustý, ale jeho postava byla spíše široká než vysoká, vlastně i oči měl poněkud daleko od sebe. Každopádně byl celkem milý, a tak jsem mu přislíbila, že pokud opatří onu kazetu, samozřejmě jsem mu řekla datum i místo, tak se s ním sejdu. Řekla jsem to však žoviálně, aby neměl pocit, že ho chci zneužít. Smáli jsme se a bylo to příjemné, jednou za čas si takhle vyjít s kamarádkou poznat nové lidi, kteří mi dají najevo, že stále ještě žiju a existuju, to mi psychicky pomáhá. Domluvili jsme se na za týden na stejný čas. Stihl mi ještě říci o některých ze svých zájmů, kterých měl tedy na policajta mnoho. Také mě docela překvapil svým přehledem o umění a věděl o všech významných výstavách, ze kterých sice nenavštívil pouze jednu, ovšem jím navrhovaný nápad se na ni podívat společně nemohl dopadnout, jelikož jsem měla tou dobou lékaře.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru