Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lidové písně napoví o skutečných dějinách národa

20. 08. 2019
0
0
255
Autor
assage

Tajemství, upravená historie ruskou velmocí pokračuje stále, je tomu 150 let. Tak nám naznačuje současná Evropská historie...
Dějiny dosud znají celkem 12 bulharských států a státních celků z nichž sedm bylo v Evropě (Kubratova, Kavkazské, Volžské, Panonské, Dunajské, a Alcekovo (italské), Kuberovo (balkánské) a pět (5) v Asii - starověká Samara/Sumerská říše, královská Balchara (Bactrie), v podhůří Pamíru a Hindukůše, říše Tse/Cze, obyvatel západního okraje Čínské říše (takzvaní "čínští Bulhaři" - BULOCZI/czehu), Vandského Bulharska (Bulhaři, kteří se usadili v 5. století v Arménii pod vedením bulharského vůdce Vunda s impozantní kavalérii vandskou památkou, rozsévající strach mezi Peršany a Římany ve válkách mezi Sasanidy a Arménií ve 4. - 5. století) a Magadcha říše (Balgadcha- 6. stol. př. n. l.) ve starověké Indii (jehož vládnoucí dynastie se více než 200 let nazývala "Balchara" a odvozovala své jméno od národa Bulchu (Balgů), nebo Bušchi/Bulharů/, nazývané "matkou všech měst a všech královských dynastií na světě ").
Bulharský lid byl svědkem zrodu Egypta a Chaldeje; pomohl jim postavit se na vlastní nohy, růst a civilizovat se. Dal náboženství, písmo a jazyk Persii, Turkestánu a Indii; založil Řím a vytvořil jeho velikost; naučil Féničany napodobovat produkty; podmanil si do té doby všechny známé země zasidlováním a nakonec spojil i civilizace, tím, že na prvním místě bylo bratrství národů a chrám vědy!
O unikátním kalendáři Bulharů, kteří již před 4768 lety př. n. l. věděli, že Země obíhá kolem Slunce, a proto vyřezali na své náhrobní kameny Slunce se 6 planetami kroužícími kolem něho, jako vyjádření státního erbu. Podle profesora Vasil Zlatarského počátečním rokem chronologie Prabulharů je třeba přijmout rok 5505 př. n. l., který se shoduje s dobou zatopení Černomořského bazénu (původního sladkovodního jezera), po vytvoření Bosporského průlivu.

„Tímto odkrýváme zatajovaný a zapomenutý bulharský příběh, nejstaršímu národu, který byl u zrodu naší civilizace vracíme vlastní dějiny." !!!

Těmito příspěvky dáváme podnět současným zástupcům slovanských národů, sepsat své pravdivé dějiny.
Odtajňujeme skryté a zapomenuté příběhy o jednotném původu nás všech a rozsidlování národú, o původu sanskrtu, jeho dialektech a písemnictví vůbec, o jednotném původu náboženských teorií od Japonska až po Anglii. Pojmenováváme fakta, která nám ukazují, že to byl jeden národ, jež učil a civilizoval svět, to byli naší předci.

Trákové museli zmizet až začátkem 19 stol., protože to odporovalo s budováním rodící se geopolitické osy – „Moskva-Bělehrad-Atény“. V zájmu posílení postavení Athén, musela být skryta pravda o dávné historii Bulharska a trácké kultuře.
Nepochybně prokázaným faktem zůstává (chytře zapomenutým), že do konce 19. století Rusko bylo dvojjazyčné – na jedné straně byla používána lidová řeč (mnoha národů) a na straně druhé knižní stará bulharština, které říkali Bulgarica. To je ono místo, kde se setkávají vlivy a podobnosti mezi oběma jazyky bulharštinou a ruštinou!!!

Lidové písně napoví o skutečných dějinách národa.

Čím a pro koho jsou „Slovanské védy“ nežádoucí?

Především je to církev. Pravoslavná a ostatní křesťanské církve, nepřipouští informace o tom, že jsme byli i pohany, že jsme měli svou mytologii, národní epos a tisíciletou národní paměť. V důsledku tohoto postoje jsou odborníci nejen v Bulharsku málo seznámeni s pohanským obdobím, mytologií a nepřejí si ani nemohou zkoumat dávné dějiny. Dávají přednost citování byzantských a jiných novějších zahraničních autorů, kteří často nepravdivě vykládali a stále vykládají jinou skutečnost...
 

Spisovatel Nikola Gigov na to reaguje slovy: „Jak je možné nazývat nás „barbary“ při existenci 300.000 národních bulharských písní (jen zapsaných).
Francouzi mají 8.000 národních písní,
Německo- 50.000 národních písní,
Kolberg shromáždil ve svém monumentálním díle přes 20.000 polských lidových písní.
Lužičtí Srbové, Jihoslované, které zevně representoval Kuhač svým /sborníkem 1600 lidových písní,
Jak je to s Ruskem?
Anatomii ruských chórů N. E. Pajlčíkov r. 1888 svojí sbírkou zpěvů z vesnice Nikolajevky v Menzeliinovském újezdě Ufimské gubernie. 125 domácích chórů jsou tu do podrobná zobrazeny jako v nějakém lékařském atlasu.
Unikátní bohatá sbírka ruských lidových i umělých písní je celkem (175 písní) s širokým okruhem námětů zahrnující jen POSLEDNÍ DVĚ STOLETÍ.
Zpěvník patří zatím k nejobsáhlejším, který v Čechách vyšel. Zpěvník vychází u příležitosti výročí narození Ludvíka Kuby, etnografa, spisovatele, malíře a hudebníka.

Není to snad ohromný kulturní fenomén Orféovo dědictví? V těchto bulharských písních je i dnes cítit odkaz pravdy, rovnosti a bratrství skrze lásku. Dech dávných slov a melodie vybroušené v průběhu tisíciletími“…
V těchto písních jsou i příběhy z dob Orfea.

P.S.
Velmi rád bych někde zjistil, kolik národních písní mají Italové, Češi, Slováci, Ukrajinci, Moldavané a Řekové. Nevíte někdo? Pokud máte někdo jiné info o uvedených číslech, dejte mi prosím vědět. Děkuji za informace.

Nejsou snad národní písně ohromný a základní kulturní fenomén?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru