Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Je mi to jedno

01. 09. 2019
2
4
373
Autor
Claw

Když mi to došlo, jak to je, tak jsem (věr mi, nebo ne - je mi to jedno) brečel celou noc jako želva. Došlo mi, proč jednoduše jednají tak, jak jednají a proč neodpovídají tak, jak by chtěli. Proč někdy mlčí a někdy ne. Jak dělají, jak jim na sobě záleží a jindy ne. Jak spolu chtěj být, a dělají, že nechtěj a nemůžou i kdyby chtěli. A pak, jak je to oba trápí a jsou na sebe zlí a pak zase dělají, že je jim to jedno. Ale ono jim to není jedno a jde to na nich vidět. Na obou.

Jak se na sebe ptají a pak dostanou odpověď a zase dělají, že je jim to jedno. Jak se na sebe někdy usmějí a ukážou a na několik minut zmizí a pak se zase objeví a zase dělají, jako by nic. Kolik lidí je na nich závislých, nebo si myslí, že je na nich závislých, kolik lidí je doopravdy milují a kolik jich je nemůže ani vidět. A o tom to taky je. Že si myslí, že bez nich to vlastně nejde. A ono to jde, a to si taky uvědomují, a proto takhle jednají, protože ve skutečnosti nechtějí nikoho ztratit, ani sebe ani jeden druhého, a ty předchozí. Proto je to tak trápí. Protože si uvědomují, že nakonec někoho stejně ztratí a je jednodušší ztratit sebe navzájem, protože se ve skutečnosti zase tolik neznají a ani si vlastně nerozumí a je to proto jednodušší odejít teď než někdy jindy.

Nevím, co vlastně chtějí a nevědí to vlastně asi ani oni sami. Asi čekají, že jeden z nich odejde a bude to pryč. Ale ono to nebude pryč a pak jim to možná dojde. Anebo ne. Nedojde. A pak to bude zase jedno. Ale není. Chtějí spolu být, ale nemůžou (anebo nechtějí?). Anebo jeden z nich si myslí, že ten druhý nechce, ale on třeba chce, ale neumějí si to říct. A o tom to taky je. Že se nezeptají a neřeknou. Že si myslí, co druhý chce, a co si myslí, že chce a nechce a na koho myslí. A ono to je možná vlastně úplně všechno jinak. Nebo nemají čas. Nebo si myslí, že ten druhý nemá čas. A nebo opravdu nemají čas nebo ten druhý. A tak dělají a čekají, co udělá ten druhý. Ale ten druhý většinou neudělá nic. A tak si i ten jeden myslí, že taky nic nemusí dělat. Že se to vlastně udělá samo. Ale oni musejí něco udělat, ale neví co.

A tak je to oba trápí a oba čekají a ani jeden vlastně neví, na koho a na co. Ale, až se jednou jeden z nich zvedne nebo dostane kopanec nebo vztek, tak pak je to stejně vezme, ale už nebudou muset dělat vlastě nic, protože neudělali všechno a to je teprve bude trápit a to hodně, to si piš. A to bude vlastně konec a ono je to stejně jedno, protože jim je to jedno, anebo není jim to jedno, ale to je fuk. Protože tohle je už opravdu konec a není už s tím možné stejně nic dělat a to je ono, co je tak trápí. Ale možná s tím jde něco dělat, ale to si stejně asi neřeknou, takže je to fuk. A ať je to netrápí nebo trápí, je to stejně jedno, protože je to tak.

Ani nevím, proč mě to tak dostalo a proč to tady tak řeším. Proč mě to tolik trápí, ale nemělo by trápit, a o čem to vlastě celé je. Je to jedno, nebo není to jedno. Ví to vůbec někdo? A když to neví, tak proč to tady tak řešit. Vždyť je to stejně celé jedno a o tom to celé vlastě asi je. 


4 názory

Gora
01. 09. 2019
Dát tip

Dost "upovídané", také hodně opakovaných slov,dělají/nedělají, jedno atd... i když rozumím, co tím chceš říci... zkrátila bych, vytříbila slova ...

---------

 ale už nebudou muset dělat vlastě nic, - vlastně, to samé v poslední větě


K3
01. 09. 2019
Dát tip

Vcelku vtipné hraní si se slovy, pro mě to účel splnilo.


Claw
01. 09. 2019
Dát tip

Chtěla bych, aby na konci této kapitoly bylo drobné pousmání. I když je to v podstatě nejspíš ve skutečnosti hrozné a katastrofa, jak píšeš. Ale aby i v tomto čtenář našel naději, odlehčení a jistou úlevu. Rádo se stalo. :-) 


celkom milo si to napísala, aj keď je to hotová katastrofa ... túto hru máme rozohranú na život a na smrť, hoci to nie je hra, ale to je vlastne jedno ... aj tak dúfam, že je to o niečom inom ... vďaka

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru