Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

- LXIV -

06. 09. 2019
8
4
527
Autor
per_zay

 

-

 

p ř e p o č í t á v á m

zní už několik minut

od břehu řeky

 

-

 

 


4 názory

snake_01
09. 09. 2019
Dát tip

per_zay - neuměl jsem si pod tím nic představit, ale pomohl mi teisanův komentář... sám si pamatuju na situaci, kdy jsme uvízli při stopování do Amsterdamu v polském autě na německé dálnici a GPS hodinu v kuse opakovala: "šukam signal GPS!", takže máš ode mě tip s poděkovámím za zpřítomnění zábavné historky.


teisan
06. 09. 2019
Dát tip

Co zní už několik minut od břehu řeky - jenom neustálé a dokola opakované "přepočítávám, přepočítávám, přepočítávám" a nebo přímo "jedna, dva, tři...první, druhý, třetí" atd...tedy podle mě žádná navigace? 

Nemusí být zrovna důležité přijít přesně na to, co tím chtěl "básník říci" - ta mnohovýznamnost dělá právě to které dílko pro čtenáře "napínavé" a zajímavé. Já jsem to vzal ohledně těch  konkrétních údajů (vlastní zkušenost) i když tady nebyly přímo uvedeny - pro mě je to ta zajímavější varianta. Pokud se ovšem jedná o jakési zeměměřické práce (geodezie, kartografie) nebo GPS (geocaching), tedy opravdu neustálé (a jenom) "přepočítávám, přepočítávám, přepočítávám" - tak jak to pojala atkij...i tak to není špatné.   


atkij
06. 09. 2019
Dát tip
Není tak dávno, co jsem zde u někoho četla navigační variaci. Bylo by fajn srovnat, ale v haiku seznamech - bez názvu - nedohledám:) Mně nic neříká, pouze dělá specifický zvuk.

Gora
05. 09. 2019
Dát tip

Hezky napovězeno :-)), pěkné.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru