Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Lampárna: Stěžujeme si

08. 09. 2019
9
124
8648
Autor
Fruhling

 

 

Touto diskuzí bych chtěl zřídit prostor pro souhrné stěžování, kafrání a remcání. Třeba nás pánbůh vyslyší. Mě osobně hněte:

 

-nulová podpora mobilních zařízení

-odpudivé tagy ve výpisu děl

-že Gora vždycky dostane víc tipů než já

-že nápis "dát kritice tip" je výraznější než kritika sama

-smazání Luboše Kemrně bez ohledu na to, čí to byl alter

-že nechápu, proč jsou možnosti avíza schovaná za dalším klikem

-odchod Movsara a Zdendy.

 

 


124 názorů

Uličný
16. 12. 2021
Dát tip

 Obávám se, že Kamamurův problém spočívá v tom, že má Písmáka rád. To je dost zásadní problém, mít něco rád. Pak to může i vést k tomu, že člověk začne mít starost a dobré úmysly. Jenže většinou nikdo moc nestojí o to, aby se někdo staral o něco co je MOJE. Majitel Písmáku si těžko řekne: Aha, tak já to dělám blbě a mám obrovské štěstí, že mi dobrodinec poradil. 

Já jsem rád, že je mi Písmák celkem fuk. Nemusím se tak trápit technickou stránkou Písmáka, které stejně nerozumím ani z procenta tak jako Kamamura. Nemusím se však ani trápit uměleckou stránkou Písmáka, protože vím, že můj subejktivní názor stejně nikoho nezajímá natolik, aby to něčím pohlo.

Pokud si udělám inventuru zmařeného času za poslední dva měsíce, tak se tam kolonka Písmák objevuje povážlivě často. Samozřejmě se musím ptát, zda se mi vyplatí čas tady utrácet. Našel jsem zde sice několik zajímavých osobností i talentovaných básníků, ale obávám se, že se zde vytratí do nicoty. 

Resumé: Jako zkušenost dobré, ale bude lépe v následujících měsících investovat svůj čas jinam. Zatím jsem se jen nedokázal rozhodnout, zda Písmáka ze svého života škrtnu nadobro, nebo zda se třeba časosběrně nepodívám za rok, kam se posunul. Jestli třeba se ta báseň neprosadí zázrakem. 

No nevím Kamamuro, kdo z nás dvou je větší skeptik? 


Kamamura
15. 12. 2021
Dát tip

BTW omlouvám se tímto, že tady v Lampárně zabírám místo na další stížnosti, ale možná jsou všichni spokojení! ;-)


Kamamura
15. 12. 2021
Dát tip

Ale ano, to jsem četl, také napsal: "Všichni jsme v mládí psali dlouhé a špatné romantické básně. Někteří z nás ale ty básně publikovali - a pro ty bohužel není naděje, a jiní je roztrhali, a ti ještě možná někdy mohou napsat něco, co se bude dát číst." O svém "Foucaultově kyvadle" tvrdil, že prvních tři sta stránek je jen síto na roztřídění čtenářů.

Bohužel jsi se trefil to mého snad nejoblíbnějšího autora (dalšími jsou Stanislav Lem, Kurt Vonnegut, P. K. Dick, a pak samozřejmě Tolkien, ale toho nelze nemilovat).


Zbora
15. 12. 2021
Dát tip

To mi připomíná historku, jak se ptali na to samé Umberta Eca, co by poradil začínajícím spisovatelům: Nepište! 


Kamamura
15. 12. 2021
Dát tip Zbora

Klidně mi přímo raď, Silene. Já jsem nevěděl, jestli má vůbec někdo o něco zájem, spíš to byl takový výkřik do tmy ze zoufalství, potřeba ventilovat nahromaděnou frustraci. Nevím ani, kolik mi vlastně zbývá volného času na dobročinnost (žena se jí zabývá systematicky, a vidím, jak jí to vyčerpává), ale uvidíme, jestli se z lesa něco ozve. 

Jinak co se týče důvodu, proč tu jsem, mám v tom celkem jasno:

1) Chci se naučit psát, vždycky jsem chtěl psát, ale celý život jsem čekal, "až budu něco vědět, až zestárnu a vyzraju", ale to byl naprostý omyl, jak jsem nedávno zjistil. Vzhledem ke zdravotnímu stavu může být ten konec právě dneska (ale taky nemusí), a pak jsem si přečetl rady Williama Gibsona začínajícím autorům, a ten říká jasně: "Pište, co nejvíc a co nejdřív, protože psaní je dovednost, která se jako všechny dovednosti zlepšuje hlavně tréninkem. Neuromancer byl sice moje publikovaná prvotina, ale napoprvé Neuromancera rozhodně nenapíšete, to vám garantuji."

2) Role terapeutická - hledání sebevědomí, trénink rétorických dovedností, zvládání stresu, agrese (vlastní i cizí), boj se sociální fóbií, redukce váhy, mitigace věčného strachu z bolesti a ze smrti. 

3) Přesvědčení, že umění je především a hlavně forma komunikace - když to klapne, vydávají se autor i čtenář společně na vzrušující cestu do neznáma. Psaní do šuplíku je buď omyl, a nebo nutnost (vězení, exil). Stephen King napsal, že dobrý horror je jako koš plný strachů - každý čtenář si jeden vezme a odnese, a místo něj tam jeden vlastní nechá. Dobré umění je jako alchymistický tyglík, ve kterém taví autor sám sebe se svým obecenstvem, aby objevil nové slitiny netušených vlastností. Já jsem taky nevydržel sám šermovat na zahradě poté, co jsem pro názorové neshody opustil svojí skupinu. Jednoho dne si člověk nevyhnutelně uvědomí, že bez soupeře, který by prověřil kvalitu seků, krytů a bodnutí, to prostě není ono, chybí zpětná vazba, chybí komunikace, chybí vývoj někam dál, ať už je to kamkoliv. 

===== EOF =====


Zbora
12. 12. 2021
Dát tip

Kamamura: díky, kopíruju a posílám majiteli e-mailem. 


Silene
12. 12. 2021
Dát tip

Jo, a používat písmáka byl vždycky adrenalin, o komfort tu nešlo. 

Nechci ti přímo radit ani tě k ničemu vyzývat, ale stojí za sebezpytné zamyšlení, proč tu jeden každý náš jednotlivec vlastně kysne.  

Nevím, zda má cenu oslovovat uživatele ve výše uvedeném stylu. Email k rukám provozovatele, seriózní nabídka s profesní vizitkou a uvidí se, zda tvá dobročinnost bude shledána důvěryhodnou. 

Jedinci jako já, odkázaní na pokorný trénink klínového písma na recyklovatelné tabulce ti nad FullHD mávnou zbylou rukou. Radši křížalu. 


Silene
12. 12. 2021
Dát tip

Kamamuro, vyvoláš-li Fruhlinga, pochopím, že tvé dílo je velkolepé.   


Kamamura
12. 12. 2021
Dát tip

Já spíš čekám, že mi jí useknou čistě až u ramene, jak se na správný Kurosawův velkofilm sluší, ale psal jsem to s tím, že mám ještě druhou. 


Lerak12
12. 12. 2021
Dát tip

Jejda, natažená pomocná ruka. Teď aby s ní někdo s důvěrou přátelsky potřásl.


Kamamura
11. 12. 2021
Dát tip Lerak12

Disclaimer - považuji se za "rozumného uživatele" v kontextu, ve kterém tento prapodivný kvazitermín používá tadyhle "korektor Oldjerry" (co koriguješ, drahý literární příteli?! Jazykovou úroveň textů, nebo břevna v očích svých bližních?)

Slovo "modernizace" je v kontextu toho, jak se Písmák "vyvíjí", černý humor brutálního kalibru. Pokusím se o paralelu - lehká ropa třídy "Brent" je modernizovaný dinosaurus. 

Je pravda, že server neporušuje příliš mnoho aktuálních standardů a doporučení je opravdu hezká známka, když uvážíme absenci podpory TLS v 1.3, jakož i fakt, že podpora TLS v 1.0  a v TLS 1.1 měla zmizet už z prvním lednem roku 2020, a ještě nemáme ani rok 2022 (pochybuji ovšem, že se něco do Tří Králů v tomto směru stane), a že velké množství podporovaných slabých šifer může být chápáno jako vstřícný krok k poněkud vyššímu věkovému průměru uživatelské základny, která neaktualizuje svá zařízení (browsery a osobní počítače) dostatečně často (pro srovnání, server, o který se starám já, má trvale hodnocení A+). 

O mluvit o "modernizaci" (jak asi musel server vypadat před "modernizací"?!), to mi připadá přece jen hyperbola daleko mimo rámec rozumných eufemismů, zvláště když vezmeme v úvahu děsivou zastaralost uživatelského rozhraní - logické chyby na každém kroku, podivná "nesmazatelnost", a zároveň "neopravitelnost" vlastních kritik, absence samostatných katergorií pro diskuze a kritiky, nekonzistence formátovacích prvků v editoru kritik a vlastních děl v kontrastu k faktu, že se kopírují s textem i externí formátovací prvky, které pak není možné editovat (usuzuji na nekonzistentní sanitizaci vstupů), archaický systém avíz (push vs. pull), absence moderních elementů uživatelského rozhraní (tooltips, barevné členění informací, využití pracovní plochy o větší šíři než nějakých 800 pixelů - haló, dnes je standard FullHD rozlišení, a leckdo má 2K, nebo 4K!!!)....

.... a tak dále, a tak dále, bude-li mít někdo relevantní zájem, ať mi napíše do pošty, a udělám mu podrobný bug report a analýzu, a ani za to nebudu nic chtít. 


Mno, to, že když dáte komentáři "tip", tak vás to hodí zase nahoru na začátek stránky, to je taky pěkně vymaštěná fičura... :)


Fruhling
29. 09. 2019
Dát tip

Upřímně, tohle byl asi nejúčinější neúčinný způsob komunikace ever. Polovina věcí byla vyřešena do 2 dnů od založení lampárny.


Silene
29. 09. 2019
Dát tip Gora, Pomerančová, Myslivec Luboš, 73Kg, 174cm,mušství 17cm

Zde je tradičně k vidění, kterak se každý na písmák dívá jinak, po svém. 

Z mého pohledu iniciativa lampárny byla přínosná a vtipná, nic nekorektního ani sprostého. Olda dal jasně najevo, že jeho tento styl prezentace názorů neoslovuje, no ale ani jej nezakázal a nevykázal, pouze označil za neúčinný.

Závěrem snad jen, velmi mě rmoutí, že nemohu Fruhlingovi udělit nějakou větší hojnost tipů pod jeho díly, aby už konečně trumfnul tu G., neboť na tuto bohulibou činnost nevlastním s dostatek alternicků.

Jdu se hanbit do kouta.


Oldjerry
29. 09. 2019
Dát tip dievča z lesa, Gora

Končím na Písmáku patnáctý rok  (a vím, že jsou tu autoři služebně starší). Nepřečetl jsem všechno, ale i tak se nestačím divit.  Všechno, co je tu napsáno se řeší hlavně na úrovni  majitel - uživatel. Jak to vidím, tak majitel vychází uživatelům maximálně vstříc.  Rozumní uživatelé si toho váží a semtam něco rozumného navrhnou.  Pak je tu skupina autorů, která navrhuje zavraždit jiné uživatele, nebo aspoň jim chce zakázat  dýchání.  Majitele by chtěli zbavit práv, zejména toho hlavního, že on má právo rozhodnout, jakou podobu má Písmák a kde bude jaká větvička. On rozhoduje, jestli se navržená opatření (a je jich tu hodně) budou realizovat, nebo ne.  Kapacita (a úložný prostor) Písmáka s takřka půl milionem děl a statí taky není neomezený, čili: pokud si někdo chce archivovat  nějakou poštu či jiné žgryndy, ať si to ukládá jako já - na svém počítači do 1 TB se toho vejde hafo...  Nastoupil jsem když Písmákem vládla Vella... a od té doby dodnes byl před Oldou jediný  Dero, který se systémem Písmáka udělal kus práce jak organizační, tak administrativní na úkor své vlastní tvorby. Olda tu zmodernizoval skoro vše, co modernizaci potřebovalo a jak jsem pochopil, chce vyjít vstříc každému  reálně prospěšnému nápadu. Tak si , prosím vás, nevymýšlejte voloviny, které ve své podstatě budou Písmáka vracet spíš, než postrkovat.  Nebudu uvádět příklady těch, kteří Oldovu iniciativu chápou jako snahu vyhovět každému a jeho někdy až blbému nápadu.  Jako jediný příklad uvádím větvičku... pane Bože, který.....

Já mám jediný návrh (vedle toho, že další už tu navrhl někdo jiný): zakázat alternick, protože se to zneužívá ke kampaním, někdy až skoro likvidačním. Vážím si Norska, i když mne několikrát zdvihnul játra: prudí, ale pod svým nickem.  Já jsem se zkraje taky nechal tou možností svést, ale už před delší dobou jsem Oldu požádal  o zrušení  všech alter. 

Dalo by se napsat víc, ale nemá cenu opakovat to, co navrhl již někdo jiný.  Navrhujte, nakonec nás Olda sám vyzval - ale uvažujte o reálnosti  a etice návrhu.  A HLAVNĚ: ponechte na Oldovi, co bude považovat za účelné a tudíž realizovatelné. Nehrajme si na víc, než jsme...

Oldo, dík!!


Fouraix
25. 09. 2019
Dát tip Pišta_Hufnágl

od návratu zakladatele jsem si sliboval hlavně návrat původního grafického ztvárnění písmáku. na tento trudný kancelářský hnus "made in lyrdova ex" jsem si nikdy nezvykl.


.duke.
13. 09. 2019
Dát tip

ta větvička je navíc skrytej křesťanskej symbol, protože má dvanáct lístků stejně jako bylo apoštolů (je tohle snad křesťanskej server?), děvět lístků směřuje dolů a pouze tři nahoru, tudíž ze tří čtvrtin je to depresivní větvička (virtuální prostor je prost gravitace) - pokud zanechat, tak větvu otočit a vymazat jeden lístek, díky oldo


Lerak12
13. 09. 2019
Dát tip

Už jsem se několikrát zmíňil. Tak ještě na Lampárně. Nějak se mi technickým nedopatřením často neobjevuje v okně "Dát kritice tip." Ne, že bych si taky chtěl s někým pinkat tipy. Ale jen se zmiňuji, aby toto technické nedopatření zde opět nezneužil nějaký štváč-reakcionář k oplzlému šťourání. Vím že novinky jsou v plenkách - tak opravdu jen prevence. Chceme zde mít klid k naší tvorbě! 


Entropia
12. 09. 2019
Dát tip Lerak12

A pokud už se nedejbože stalo, tak hlavně smazat stopy :-( Ať nezůstane po rusku ani památky


zvedavec
12. 09. 2019
Dát tip Lerak12

toto je tiež dôležité:  tu na Písmaku sa vyvarujte vo svojich textoch použiť písmená "R",  "u", "s", "k" , "o", ("r"), majú veľmi silný súvis s Ruskom a možno že aj s ruskom

možno by sa to dalo aj naprogramovať, že tieto písmená sa nám nezobrazia

lebo v žiadnom prípade by sme nemali dopustiť, aby čo i len tieň pochybnosti vznikol o tom, že naše texty majú čokoľvek spoločného s Ruskom!


.duke.
11. 09. 2019
Dát tip Fruhling

brezovou vetvicku prosim pryc.. je symbolem jara, narodni strom ruska, tedy s pismakem zadna spojitost.. 


zvedavec
11. 09. 2019
Dát tip

Ad "Mimochodem, posílali jste mi odsud avízo, prosím?"

Zbora - je to Lampárna, :D

nepociťovala som potrebu posielať avízo k sťažnosti podávanej na lampárni

Navyše, na mieste na to určenom - Novinky (1.8.2019) - som nenašla od nikoho žiadne upozornenie pre tých, ktorí sa o novinky či zlepšenie Písmaka zaujímajú, že diskusia sa oficiálne presúva na Lampáreň


Silene
11. 09. 2019
Dát tip

Má otištěná písmácká "kritika" cosi jako vlastní adresní řádek? Pokud ne, bylo by složité, aby jej měla?

(Pokus o vysvětlení:

Míním něco na způsob takových těch IT chvatů typu:

www tecka nazev tuna lomitek pomlcek slov, a pak krizek msg-cislo

Toto je dobré třebas pro druhotné vkládání /aktivních/ odkazů na konkrétní reakci do jiných příspěvků. Dá se zužitkovat v návazné práci, zviditelnění, navedení na konkrétní místo atp.)


dadíková
11. 09. 2019
Dát tip

Silene, právě tahle funkce mi ale funguje, mobil, výborně :)


Silene
11. 09. 2019
Dát tip

Samotné rozklikávání funkce "Avíza a další možnosti" v okénku "Přidat vlastní názor - kritiku" mi bohužel zlobí, ne vždy dojde k úspěšnému rozbalení této funkce. 

(V úvaze je možná technická nedostatečnost konkrétního počítače.)


Silene
11. 09. 2019
Dát tip

(Zbora: 

"Mimochodem, posílali jste mi odsud avízo, prosím?"Honzo, u příspěvků formulovaných obecně nebo určených všem nickům v diskusi není dle mého soudu zcela nutné zasílat avíza, a to díky nové funkci Dnešní aktivita na Písmákovi, kterou lze rozkliknout = vypisuje se od času 00:01.

Kdo má o diskusi zájem, přijde. Kdo nemá, necítí se obtěžován planým avízem.)


dadíková
11. 09. 2019
Dát tip

Mě teda fascinují poslední aktivity, který na mě teď řvou.. to mě fascinuje víc, než vložená dílka :) to je nějaký účel? Jinak na avíza a kritiky nemám nárok, na mobilu.. jedině že bych je extra vyhledala na svém profilu hmm.. zpráva by na mě asi taky neřvala... nevím


Norsko 1
11. 09. 2019
Dát tip

Frílingu, ta větvička je i moje dílo, na tu mi nesahej


Zbora
11. 09. 2019
Dát tip

Super, připisuju.


Fruhling
11. 09. 2019
Dát tip Silene

Archivovani a trideni vnitrni posty. Najit neco ve starych zoravach je mor


Fruhling
11. 09. 2019
Dát tip

Procesani a sjednoceni uvodnich stran. Nevim, proc jsou asi ctyri ruzne. Kdyz jsem pruhlaseny, kdyz nejsem, kdyz jdu na obecny index a kdyz jdu na svuj index


Fruhling
11. 09. 2019
Dát tip

Moznast embedovat videa, coz tu kdysi taky bylo.


Fruhling
11. 09. 2019
Dát tip

Predevsim jakakoliv podpora mobilnivh zarizeni / responzivni design


Fruhling
11. 09. 2019
Dát tip

Odstraneni podivne vetvicky, kterou tam kdysi dero v rozmaru nahral.


Fruhling
11. 09. 2019
Dát tip

Editor, ktery umi radkovani.


dadíková
11. 09. 2019
Dát tip

Aleši a ty nemáš svoje texty prvotně ve svým PC, v dokumentech třeba?


taky děkuju...

nepraktičnost schovávání aviz u komentářů pod další tlačítko už tu určitě někdo zmiňoval...


Zbora
11. 09. 2019
Dát tip

Ano, to si pamatuju, připisuju na seznam. Dík.


aleš-novák
11. 09. 2019
Dát tip Silene, Lerak12

kdysi tu fungovala dobrá funkce "stáhnout všechna díla". To je pro lidi, co třeba vydávají knížky, dost užitečná věc, protože se můžou ve svém archivu přehrabovat i z pevného disku, bez nutnosti připojení na net. Šlo by to obnovit?

 


Zbora
11. 09. 2019
Dát tip

Mimochodem, posílali jste mi odsud avízo, prosím?


Zbora
11. 09. 2019
Dát tip

Silene, zvedavec: ta technická připomínka klidně, proč ne...

Mně spíš ale jde o nějaký jasný, srozumitelný a stručný přehled toho, co se lidem nelíbí, co by uvítali jinak, a co je napadá jako další návrhy pro zlepšení prostředí na Písmáku. Za měsíc máme schůzku, vše se dá řešit. Celý seznam těchto připomínek je možné vzít a sednout si nad ním.

Trochu mě zaráží, že potom, co se tady někteří lidé předhánějí v tom, kdo je víc ublížený, a já dám návrh na to, aby mi napsali, co je tedy potřeba udělat za nápravy a jaké má kdo další nápady, je ticho po pěšině a všichni svorně mlčí. 


zvedavec
11. 09. 2019
Dát tip Kamamura, Alegna, Aru, Lerak12, Biskup z Bath a Wells, Delahaye, Lnice

Silene, Tvoj návrh sa mi páči, nepáči sa mi, kde diskutujeme


zvedavec
11. 09. 2019
Dát tip

na toto:

"Já myslel klidně pokračovat v diskusi tady, ale věcně a stručně a v bodech. Věci, na kterých se shodneme se dají pak sesumírovat a předložit Oldovi na schůzce a třeba o nich pak ještě dál diskutovat."

tiež na to, že diskusia sa vedie nie tam, kde Oldo bez nátlaku  vymedzil priestor pre návrhy

že sa potrebujeme vytvárať nátlak, sťažovať sa (v tejto konflitktne nazvanej diskusii) , mať vodcu - hovorcu nespokojných a nie spolupracovať v dobrom s autorom projektu

 


dadíková
11. 09. 2019
Dát tip .duke.

Tip kritice nechápu snad ani.. jedině kdyby mě někdo vychválil u mýho textu :))))


zvedavec
11. 09. 2019
Dát tip

Silene, reagovala som na Zboru


Silene
11. 09. 2019
Dát tip

zvedavec, pokud jsi reagovala na mne, což nepoznám -

Nejde o "morální" aspekt, jde o aspekt "technický", a tedy konstruktivní.

U příspěvku typu

Prosím/navrhuji/líbilo by se mi/schází mi (a tak podobně) - nehodící se škrtněte:

A)

B)

C)

D)

Nemůže další uživatel bezeslovným klikem dát najevo, zda by takovou záležitost rovněž poptával atd. Reaguje tudíž opět psaním textu.

Zatímco u příspěvku typu

Navrhuji A.

lze kliknout na "tip kritice" a není zapotřebí generovat další slovní příspěvek, pokud se s "Navrhuji A." ztotožnil.


zvedavec
11. 09. 2019
Dát tip

sranda, nový prvok v komunikácii s majiteľom

aj ja si posťažujem:

Majiteľ vytvoril projekt, (vložil do neho -predpokladám -, že svoje peniaze, čas a svoju programátorskú prácu a ponúkol nám ho na využívanie

a v ňom vytvoril miesto na spoluprácu (nie na sťažovanie, aký má význam sťažovanie?) a je ochotný prihliadnuť na naše návrhy - "Novinky (1.8.2019)"

1. aký má zmysel ďalšia diskusia "Sťažujeme si", dokonca v spojitosti so slovom "lampárna" ?

2. načo vkladať ďalší riadiaci prvok do spolupráce a navrhovacieho procesu?

odznel tu návrh jedného redaktora - redaktori návrhy (neredaktorov) posúdia  a niekto z nich osobne na schôdzi  majiteľovi predloží...

tie návrhy, ktorými sa má či môže majiteľ zaoberať


Silene
11. 09. 2019
Dát tip

Technická připomínka k uvážení:

Aby se dala funkčně zužitkovat možnost hlasovat pro návrh formou udělení tipu "kritice", tj. bez dalších slov a přidaných repetičních reakcí, 

musí být návrh podán jako (ucelená) jednotlivost,

nikoli souhrn, skrumáž, soupis většího množství nápadů, připomínek, oponentur, výhrad atp.,

kde není/nebude s dostatek zřejmé, co konkrétně tipující podpořili/podporují. 


Zbora
11. 09. 2019
Dát tip

Yslandia: po prosbě o stručnost sem vrhneš tento elaborát. To je vážně paráda. Kdo se ve všech těch podobně upovídaných textech má orientovat? Po boji není. Naopak na připomínky je čas. Jenže nikdo najednou žádné nemá, takže všem asi vše vyhovuje. K věcem se vyjadřuju, když sem příjdu, když tady nejsem, nějak to není úplně možné. 


a2a2a
10. 09. 2019
Dát tip

Fruhling, nejsem pokrytec.  Ysslandia, vnímám Písmáka s výrazným pocitem zodpovědnosti, proto jsem napsal, co jsem napsal.


Fruhling
10. 09. 2019
Dát tip

a2: nejsi trochu pokrytec? Všechno to, co jsem uvedl v tomhle článku jsem psal i do novinek - naprosto bez odezvy. Teprve tahle mírně nasírací diskuze dokázala starou životní pravdu, kterou mě naučili Simpsonovi, že když se ti něco nelíbí, tak si stěžuj, stěžuj, stěžuj, stěžuj...

https://youtu.be/mkuDzSB4gN0


ysslandia
10. 09. 2019
Dát tip Lnice

Nemyslím,že by ľudia nekvitovali pozotívne zmeny- práve tie boli dostupné pod "novinkami", prípadne pod testom2. Myslím, že ďakovnými slovami sa určite nešetrilo. Celé toto vzniklo aj ako odozva na "malé" pochybenie, výmaz troch nickov / vid text ježkovy voči /, kde následne začínali odozvy aj na práve avízované "nedostatky" / technické, prípadne komunikačne... / Nespomínala som, že tuná sa diskutuje za účelom "ventilácie ",- skôr naozaj oveľa úprimnejšia, a v mnohých prípadoch vecne a konkrétne,-Nie je vždy všetko len o ďakovačkách.Vôbec by som to nevnímala ako nedočkavosť zo strany autorov- aspoň ja osobne teda ten dojem nemám, Skôr je to rozpačitosť z toho, že možno chýba asi väčšia komunikácia medzi užívateľmi a majiteľom, a keďže sa zrazú vyskytnú zmeny, ktoré nie vždy sú optimálne / to som avízovala už predtým, niekedy ten úmysel jednoducho netrafí cieľ.../ tak je jasné, že ľudia "oponujú ",avízujú, konfrontujú- Je to vždy lepšie, akoby sa iba stiahli a odišli. Možno práve takto dávajú najavo svoj zámer ostať tu,- zlepšiť tie nedostatky aj avízovaním toho, čo možno oni ako užívatelia ako nedostatok , negatívum poskytujú- Ale to som sa zakecala, a bola by som rada, ak by platilo to, čo povedal Fr, držme sa faktov, argumentov, nápadov, návrhov.- odo mňa všetko


a2a2a
10. 09. 2019
Dát tip

Ysslandia, pokud se diskutuje s předpokladem, že se vyventiluji a snad si to někdo přečte, tak pominu-li úvahy o tom, kdo s jakou motivací se účastní takto laděných diskusí, nyní to myslím obecněji, v zadání této zazněly převážně věcné náměty, ne však všechny, pak nechápu, k čemu je zde rubrika NOVINKY.  Trvání na zpětné vazbě je logické, už horší je to s naší nedočkavostí, která nereflektuje časové možnosti majitele a pomíjí fakt, že v relativnbě krátké době došlo k výrazným pozitivním změnám.


ysslandia
10. 09. 2019
Dát tip

a2- tak v "novinkách" diskusia viazne. prečo ? Možno práve tým, že viazne komunikácia, spätná väzba a odozva medzi majiteľom-prispievateľom.Chápem, že časovo sa to všetko asi stíhať nedá, ale ak sa žiada spätná väzba, tak by mala byť odozva. Osobne sa mi páči práve táto diskusia Fr,- každý si tu povie svoje, tak ako mu "zobák narástol "- a myslím, že je to aj dosť adekvátna spätná väzba... / bez záväzkov,- nikto nejako nečaká na reflektovanie zo strany majiteľa, skôr si povie svoje, a vie, že možno si to niekto prečíta... 

Zbora- súhlasím s tebou v tom, že diskusia by mala byť stručná a jasná. Ozrejmiť, čo sa nepáči, v čom sú možné chyby- čo sa mi nejako nepáči- ani nie že nepáči, skôr ma to irituje / ale to prežijem / je tvoj vstup nejako po funuse. Totiž, mohol by si veci riešiť vtedy, keď sa riešia,- nie vtedy ak už sú trocha predsa len ukludnené, a je nejako "po boji. "- ale to je čisto iba môj súkromný pohľad na tvoju "aktivitu". Viem, že je možno za tým všetkým iks dalších faktorov, kvoli ktorým je to takto a takto- ale celkovo, no nepríde mi to úplne košer.../ prežijem /..

Takže v bodoch- dík majiteľovi za odfarbičkovanie, to som naozaj vďačná, editor a mobil verzia sa dúfam vyriešia, a reči typu- nepáči sa ti chodˇ inam / najmä ak sa riešia možno techn. a vizuálne detaily / snáď majiteľ prehodnotí.. odo mňa všetko

-plus doriešenie avíz- to bolo fakt zbytočné komplikovať


.duke.
10. 09. 2019
Dát tip Benetka

V části "Administrátoři a pravidla.." se píše, že majitelem serveru je Dero. A o jeho pravomocech. Takže je možný, že se objeví a tyto pravomoci využije - pak tady nezůstane stát na kameni kámen, jak zpíva medvěd.


Ahoj, já jsem tady. A co vy?

Zbora
10. 09. 2019
Dát tip

Já myslel klidně pokračovat v diskusi tady, ale věcně a stručně a v bodech. Věci, na kterých se shodneme se dají pak sesumírovat a předložit Oldovi na schůzce a třeba o nich pak ještě dál diskutovat.


a2a2a
10. 09. 2019
Dát tip zvedavec, Gora, Oldjerry

Zbora, souhlas s výhradou, tak, jak uvedl Olda, k tomu je rubrika NOVINKY a ne zakládání dalších diskusí, které vedou jen a jen k nepřehlédnosti a žlučovitým výlevům, namísto toho, aby lidé věcně vznášeli námitky a současně vnímali, že všechno vyžaduje čas a ověření, a zvláště pak fakt, že na Písmáku díky Oldovi došlo k významnému posunu navzdory některým nedostatkům. Tak si porovnejme plusy a mínusy a dejme všemu potřebný čas. Dobrá vůle na straně majitele je naprosto zřetelná.


Fruhling
10. 09. 2019
Dát tip

Kluci a vnuci jsou radi!


Zbora
10. 09. 2019
Dát tip gabi tá istá, Kristova_noha

Co se pokusit shodnout na nějakých bodech: jaké změny se třeba nepovedly, co se nám nelíbí, co bysme udělali jinak, co vrátili do původního stavu. Jaké jsou třeba vaše další návrhy na vylepšení Písmáka.  Co vám tu schází, jaké nové funkce by Písmáku prospěly, co nefunguje a mělo by.  Nyní to jde, Písmák se vyvíjí, tak se pokusme toho využít. Tohle často útočné plácání jeden přes druhého plné emocí je k ničemu. 

Takže co takto? V bodech, stručně, bez emocí. Začnu:

1. podpora mobilních zařízení

2. neschovávat avíza za dalším klikem (je to zbytečný klik navíc)

3. vyladit nový editor děl


Gora
10. 09. 2019
Dát tip

Jupíí, Luboši, ahoj:-)))


Silene
10. 09. 2019
Dát tip

Fruhlingu, ahoj!

Máš radost? Luboš je zpátky!


ysslandia
09. 09. 2019
Dát tip atkij, Silene

toto nie je sťažnosť, ale "sonda". Všimla som si, že qíčala je maznutá. Nevie niekto niečo ? Predpokladám, že asi to urobila sama, ale...každopádne škoda no


dadíková
09. 09. 2019
Dát tip

Před pár dny ještě šlo v pohodě z mobilu všecko


Kristova_noha
09. 09. 2019
Dát tip Zbora, Zeanddrich E.

Ano, potvrzuji, že na mobilní verzi není kde se přihlásit.Ono ale udělat mobilní verzi Písmáka nebude žádná pr... ehm sranda, zvlášť když byl stvořen v době, kdy mobily byly ne div hudba budoucnosti... a smartphone a tablety tuplem. Takže mobilní verze nevznikne na lusknutí prstů, spíš to bude hodně a hodně práce. Které má Olda jistě s písmákem i tak ažaž. Nehledě na to, že je to jen jeden z jeho projektů. Trpělivost, lidi :-)


K3
09. 09. 2019
Dát tip

Sklouzává to do "mnoho povyků pro nic."


zvedavec
09. 09. 2019
Dát tip Zbora

ten môj posledný príklad bol zlý, nešlo ani len o kúpu ničoho, ale o využívanie:

ak myslíte, požičajte si od priateľa auto a potom, ak nesplní Vaše očakávania, cíťte sa ako obete

prejavujte nespokojnosť a ak vám majiteľ nevyhovie, a vyhláste ho za človeka s nedemokratickými maniermi


Fruhling
09. 09. 2019
Dát tip

Nekterym neco nekdo. Diskuze byla.zalozena pro konkretni adresne pripominky. Diky za udrzeni urovne.


zvedavec
09. 09. 2019
Dát tip

Nerozumiem: Prečo nie pomocné návrhy - po dobrom a s dávkou vďačnosti? To je jediná normálna  cesta

---

podpíšte petíciu, zbavte majiteľa a prevádzkovateľa možnosti rozhodovať, veď inak, aký je to demokrat? Krutovládca je to!

stačí, keď to bude prevádzkovať a podľa Vašich predstáv naprogramuje

a potom: vytvorte vlastné liberálne pravidlá, návrh na vlastný dizajn, nové funkcie, garantujem Vám, že sa nezhodnete

možno spočiatku, kým budete bojovať voči terajším zmenám

ale ak niekto rozhodne, potom prídu ďalší nespokojenci a iná skupina ich podporovateľov

zvrhnite každého a argumentujte, že inak je rovnaký, ako boli  komunisti

kto nič nerobí...

za nerobenie sa dá tiež kritizovať, ale je to len jediná kritika "mal by robiť!"

a akýkoľvek posun je možné skritizovať toľkými možnými spôsobmi...

niektorým z nás to kritizovanie veľmi dobre ide

a keď nejakú svoju subjektívnu kritiku vyslovia, myslia si automaticky, že podľa nich sa má svet začať točiť

žiadne hlasovanie pre všetkých užívateľov ste nenavrhli (a napripustili, že iní môžu mať iný postoj k Vami vytúženej zmene) -farebnosť výpisu napr. a pod.

kúpte si auto, začnite ho používať a zorganizujte petície výrobcovi za vylepšenia a keď nezareaguje, pripíšte mu nedemokratické spôsoby


Lerak12
09. 09. 2019
Dát tip Zeanddrich E.

Lidi, jste jak malé děti! Olda má jen jedny ruce a mějte trochu ohledu... chce to jen trpělivost! Napřed musí zůčtovat ze zdejšíma hulvátama a nespokojencema. Určitě se zde Písmák graficky jen zlepší a všichni budeme spokojeni. Dejte mu čas - bez naší důvěry, se mu pracuje těžko. Naslouchejme a semkněme se kolem zdejší elitní party Písmáku! Musíme táhnout za jeden provaz...

(Nechci šťourat, ale jen mně zmizela okenka "Přidat kritice tip." Asi nějaké nedopatření.)   


dadíková
09. 09. 2019
Dát tip

Autorská stránka panel, dole je odhlàsit, ale jak pak přihlásit nevím


 

"Dědku prašivá, kde ses tohle naučil? Takhle škrtil jen starej Krmáně."

"Norinberger!"

"Krmáně!"

"Norinberger!"

"Krmáně!"

 

... a bude zase dobře ...

 


Lnice
09. 09. 2019
Dát tip

Oldo, nezlob se, ale myslím, že s banováním, mazáním , bys mohl být trochu " pomalejší" , opatrnější...ať věc není spíš na škodu než k užitku, bylo by škoda přijít kvůli unáhlenosti o další zajímavé autory...jestli mi rozumíš...v dobrém...


jak se odhlásit, když nevidím boční panel nalevo...?


.duke.
09. 09. 2019
Dát tip

ŘDR: tak silnou emoci k němu neprožívám.. jen antipatie.. stran jeho psaní: kde to není, tam to není


dadíková
09. 09. 2019
Dát tip

vlastně se nejde ani přihlásit odhlásit.. jinak kritiky už normál :)


Boční panel vás zajímá, skopaný kamarád ve škarpě ne. Hanba!


dadíková
09. 09. 2019
Dát tip

boční panel v háji, kritiky avíza, vložit dílo pryč...doufejme že ve vývoji :)


Fruhling
09. 09. 2019
Dát tip

Hm, mobilni rozhrani se vyviji kazdym dnem :)

Mne uz kritiky jdou psat normalne. Ale zase mi zmizel bocni panel. Chapu proč, ale tim padem by to chtelo nahoru listu s prichozimi kritikami a avizy. Prehled prihlasenych uzivatelu bych prinejhorsim ozelel, pripadne by se dal resit nejakym rozklikavacim menu.


Umbratica
09. 09. 2019
Dát tip

Já jsem se vším spokojená a vždy se ráda přizpůsobím jakýmkoli pravidlům hry.


dadíková
09. 09. 2019
Dát tip

na mobilu je to všecko problém.. ouplně jinak? 


Ďjůku, ty hajzle! Nenávidíš movsara, možná tajně spolupracuješ s PtB. Cloumá s tebou závist za jeho literární úspěšnost a chceš ho ZNIČIT! Ty dobře víš, že po takové poznámce bude mít návrat HODNĚ ztížený. A to jsi chtěl. Že ty se znáš od vás s Ivanem Langerem, co? Ten tě tyhle způsoby učí, že mám pravdu?!


.duke.
09. 09. 2019
Dát tip

Movsar se nesmazal, na to nemá. Patrně se jednalo pouze o výhružku virtuální sebevraždou v rámci situační dekompenzace.


dadíková
09. 09. 2019
Dát tip

na mobilu napsat kritiku, to je věda teda :))


"ještě kdyby víc pracovali kritici, aby bylo co číst"

bingo!


agáta5
09. 09. 2019
Dát tip

reaguju na banování... každý má jinou míru trpělivosti se "zábavnými" nicky, mě osobně je to šumák, asi to ten člověk potřebuje, i když v poslední době mě docela štval už pusík, jak dělal všude bordel v katagoriích a psal kraviny většinou.

ale sumasumárum to tady mám ráda, čtu svý oblíbence, občas se podívám i okolo... víc nepotřebuju

a že se to tady trochu mění? furt lepší než nezájem... ještě kdyby víc pracovali kritici, aby bylo co číst - myslím názory na literaturu, to tu teď není moc vidět... 


Kristova_noha
08. 09. 2019
Dát tip Pišta_Hufnágl, Ježkovy voči, Lnice, Alegna, ysslandia

Já vracím mou vlastní rukou smazaný komentář tedy :-)

Velkého Oldu Zakladatele jsem měla ve velké úctě. Založil a dokázal vést server, který byl jiný. A měl u mě obrovskou autoritu. Měla  a měl. Časy, lidé, věci se mění. Tak jako něco, co se tu různě povaluje od konce 20. století snad můžu vyjádřit svůj názor na dnešní podobu písmáka. Pokud ne, majitel si s tím jistě poradí...- Barevný seznam děl mi trhá oči. Barvy se tlučou s modrou, která je zavedeným vzhledem Písmáka. A je to poloviční krok - zachovat starý vzhled, ale změnit ho, to asi nejde :-)  Nutnost rozkliknout avíza (click navíc proti starému stavu) je otravná. Obojí mi nepřijde podařené ani graficky ani z hlediska UX. Jen můj názor.  Dá se na to koneckonců zvyknout jako na všechny změny. Jsou věci, které mě vadí mnohem víc:

- zabanování neškodných zábavných nicků a reakce tipu: když se ti tu nelíbí, jdi jinam...

- určování, kde a jak se dá diskutovat o změnách - na písmáku se vždycky diskutovalo svobodně, o čemkoliv, kdekoliv... někdy to byla sranda, někdy otrava, někdy to bylo moc...  někdy došlo na blokování, bany atd.. někdy se jen posílalo do háje a někdy se psaly smiřovací básničky (ano, i tak :-).- že  dvacet let žijící svobodný a svébytný server, bez reklam a se širokou různorodou komunitou zřejmě nastupuje cestu ke svému konci nebo snad transformaci v seriozni tuctový server, kde půjde především o PVAno, Olda je majitel, a může si na svém serveru a se svým serverem dělat co chce. Respektuji. Ale líbit se mi to nemusí a taky nelíbí.

PS: z této IP adresy se přihlašuje více různých lidí, který s tím co píšu nemají nic společného a nechci jim znemožnit přístup na písmák. Pokud budu klasifikována jako prudič, stačí zabanovat tento nick, budu to respektovat. Děkuji


Norsko 1
08. 09. 2019
Dát tip

Jaký nezájem, pišto. Vlastně  nevím,  kam píšu. Co to se mnou  udělá, je to frustrující


Poslední poznámka - za "starých časů" by tady za těch dvacet minut od posledního komentáře byla obří smršť názorů a řevnění a nápadů jak z toho ven. Teď vidím jen letargii a nezájem.


A koukám, že formátování textu v příspěvcích vypadá hezky jen před odesláním. :)


Pišta_Hufnágl
08. 09. 2019
Dát tip Ježkovy voči, Fairiella, Entropia, Alegna, ysslandia

Mno...Vrátil jsem se na půl dne, a zase mám na dalších deset let pokoj, se mi zdá.Svatá pravda je, že když tu někdo z jakýchkoli důvodu být nechce, tak tu být nemusí. Stejně jako tu nemají co dělat agresivní kreténi. Tečka.Pokud ovšem předsedovo vyňadření "Pokud se ti úpravy tak moc nelíbí, díky, přesuň se prosím někam jinam." očividně rovná se "Buď tleskejte (případně držte hubu), anebo jděte do prdele", tak je někde chyba. Jistěže svoje kroky odůvodňovat nemusí - není to tu placené. Nebude-li ale zdůvodňovat, nehodlal bych se podílet na tvorbě obsahu (kdybych o to ještě stál). A co je literární server bez obsahu? ... A zrovna stran literatury je, domnívám se, různorodost názorů poměrně živným podhoubím. Bez diverzifikace vzniká monokultura, a to ví i ta bídná květena, že to nevede k ničemu dobrému.Už jsem někde vedle zmiňoval, že je mi to již komplet jedno, ale vlastně si lžu do kapsy. Není mi to úplně jedno. Jako když potkáte starého známého, a zjistíte, že už s ním není ta sranda, co dřív, a byt si zařídil po svém. V nadšený jásot propuknouti nelze, leč kecat do toho taky moc nemůžete. Takže zbude jen takový ten zdvořilostní úsměv, a šup pryč.Sbohem, a dík za všechny ryby!


Lerak12
08. 09. 2019
Dát tip

Respektujme soukromé vlastnictví!! Olda je majitel serveru a může si zde organizovat dle libosti. Cenzůrovat a dělat přestavbu jak za komoušů, má plné právo. Stejně tak zde vykopat nespokojence, hulváty a prudiče. To bychom měli respektovat nebo táhnout na podřadné servery. Mělo by se to zde vytřídit aby zavládnul klid  a nesmlouvavý řád! Myslím, že už se blýská na lepší čas. 


ysslandia
08. 09. 2019
Dát tip Gora, Kristova_noha, Silene, Alegna

Vyjadrenia typu ak sa nepáči -choď inam možno fungujú vtedy,ak má človek problem akceptovať pravidla,respektíve nie je schopný akceptovať a tolerovať komunitu..ok,vtedy by som to vedela pochopiť,dokonca si myslím,že takýto človek by možno nemal ani nejakú potrebu reflektovať,zbalil by chrbát a išiel.To,že nejako poskytujeme spätnú väzbu,ktorá asi nie je veľmi priazniva je iba čistý odraz reality...autori,ľudia,ktorí publikujú prichádzajú do kontaktu s editorom pravidelne-je to taká čerešnička na prste,ktorá im dodá pocit správneho puncu...jednoducho ten editor poznajú a oklepkavaju ho viac  ako možno admin alebo správca...tým,že naznačujeme nespokojnosť znamená to naozaj to,že “inovácia”nevyšla ...takisto ak sa reflektuje možno na tie medzery v oznamoch pri bane,pri komunikácii je to skôr z hľadiska toho,že ľudia tu chcú byť a chcú mat ten svoj “komfort”....čo sa vyrieši tým,že ich majiteľ uzemní slovami nepáči sa?chod!....to mi pripomína taky vtip?ze ak dôjdu argumenty tak príde na rad trápny humor...

 

/za preklepy a diakr.sry prácne rukám na tlf/


Fruhling
08. 09. 2019
Dát tip Kristova_noha, Silene

Bych teda poděkoval za to zmírnění grafiky u tipu pro kiritiku je to asi tak o přesně 158% lepší :D


atkij
08. 09. 2019
Dát tip

Přesně tak, v tomto ohledu to rozhodně vidím jako krok zpět. 


atkij
08. 09. 2019
Dát tip

Ok, dostala jsem avízo, tak jsem reagovala, mazat už nebudu:)


Fruhling
08. 09. 2019
Dát tip

Je to škoda, protože písmák čtu na mobilu tak ze 70%.


atkij
08. 09. 2019
Dát tip Gora, Silene, Alegna

Ano, taky jsem si všimla, že je ve smazaných, člověk, aby se už pomalu bál něco napsat, i v nejlepším (aspoň tak to chápu) úmyslu. 

Ke změnám jsem psala do Novinek, pomohla mi dnes gabi, s vkládáním. Ale odhadnout, co se bude dít a vyjádřit se k tomu, co teprve bude zprovozněno, změněno, je předem velice těžké. Je obvyklé, že se inovuje, ladí k nejlepší podobě. Přestože chápu, že stojí zřizovatele velké úsilí a mnoho času.

A že zde fruhling zavedl diskuzi, nevidím nikterak škodlivé. 

Barvy tagů jsou zjemněny, to je určitě lepší.  Jen z mobilu napsat komentář je čím dál složitější. 


Kristova_noha
08. 09. 2019
Dát tip zvedavec

Jo, a ještě pro pořádek, ten smazaný komentář jsem smazala já sama, po té, co jsem si přečetla fruhlinguv  - úřišel mi konstruktivnější a s větším nadhledem - nechtěla jsem mu to kazit :-)


Taky přidám, ať je to na jednom místě:- Barevný seznam děl mi trhá oči. Barvy se tlučou s modrou, která je zavedeným vzhledem Písmáka. A je to poloviční krok - zachovat starý vzhled, ale změnit ho, to asi nejde :-) 

- Nutnost rozkliknout avíza (click navíc proti starému stavu a navíc mi chvíli trvalo, než mi došlo, že tam se avíza schovávají) je otravná.

- Nový editor se vzhledem tluče se zbytkem písmáka, což mi dohromady s tím, že má jinak seskupené prvky v liště ztěžuje orientaci.Tyhle změny mi nepřijdou podařené ani graficky ani z hlediska UX. Jen můj názor.

- netransparentnost, či jak:Ocituji s dovolením ysslandii:"osobne by som asi uvítala nejakú kolónku "sankcie " alebo "pošta "- kde by majiteľ, alebo admin, ktorý urobí výmaz, prezentoval túto skutočnosť krátkym oznamom trebárs- alebo niekde, kde by to bolo viditeľné- možno by sa predišlo divokým dohadom a diskusiám / konšpiráciam, predpokladom, vtipom-/"Tohle tu kdysi dávno fungovalo. každý se mohl podívat, proč někdo dostal ban nebo proč bylo nějaké dílo smazáno, či přeřazeno - chybí to tu. Poslední příspěvek v klubu administrátorů je z března...

 


ysslandia
08. 09. 2019
Dát tip

V zmazaných ...


Fruhling
08. 09. 2019
Dát tip

Dej si zobrazit smazané.


Norsko 1
08. 09. 2019
Dát tip

A kde je, Kristova noha?


Fruhling
08. 09. 2019
Dát tip

Před tím měsícem jsem se v tom novinkovém postu vyjadřoval - bez odezvy.


ysslandia
08. 09. 2019
Dát tip

Krist.noha-vystihla si to presne,pripájam sa


Fruhling
08. 09. 2019
Dát tip Kristova_noha, Silene, Alegna

Oldo, máš pravdu, nediskutuji s tebou a ani s tebou diskutovat nechci, protože diskuze předpokládá rovnocenné postavení, které mezi uživatelem a adminem nikdy není a z principu být nemůže.

Chtěl jsem ti jen napsat fakta, která mi vadí. Jak s nimi naložíš, je čistě tvoje věc. Stejně, jako je moje věc, jestli tady budu nebo ne. Doufám, že ostatní uživatelé se připojí, abys to měl všechno na jednom místě a ne rozstříštěné v milionech článků okolo, jak říká ysslandia. Ber to jako bug report.

(Kategorie diskuze je volena pro hovor mezi námi uživateli a taky kvůli zviditelnění)


fruhlingu děkuji za odkaz, jdu na to kouknout. dál to bude bez odezvy. mám dost.


Olda
08. 09. 2019
Dát tip Oldjerry, a2a2a

1) Tohle není ta forma, jak diskutovat o změnách, ale to je asi jasné, že? 2) K úpravám je (bylo) možné se vyjadřovat měsíc před nasazením v Novinkovém postu. 3) Pokud se ti úpravy tak moc nelíbí, díky, přesuň se prosím někam jinam.


atkij
08. 09. 2019
Dát tip

Stačilo by mi nechat starý výpis děl a nový nechat jako možnost po rozkliku ikony díla. Pro toho, kdo barevný přehled vítá, případně chce filtrovat, či dohledávat. Pro běžné užívání mě vizuálně rozptyluje, ztrácím v něm podstatu. 


Zelená cedulka BEZ ODEZVY ve výpisu je nesmysl, když na konci řádku vidím, že dílo má 0 tipů a 0 komentářů.


Fruhlingu, díky za podporu!

Fruhling
08. 09. 2019
Dát tip Gora

Tak z uvodniku pod perfect day jsem to tak pochopil.


Tak Movsar snad neodešel?! Ještě před prár dny... Odešel Movsar nebo ne?


ysslandia
08. 09. 2019
Dát tip

*err,- s dobrým úmyslom


ysslandia
08. 09. 2019
Dát tip Gora

a tak nie je tých diskusií kúsok priveľa ? Toľko čo sa pokecám a uľavím ubolenému egu pod Testom, idem si pofrflať pod "zmazáni ", potom si ešte môžem odbehnúť k novinkám- a nakoniec prídem tuná a mám začať odznova. Rovno tuná treba presunúť polku nových príspevkov a textov. Osobne na mňa je tých odbočiek nejako "veľa." 

nepáči sa mi výpis diel- otrasné farbičky, vizuál, hrozné, bije to neskutočne do oči

dat kritike tip ma nevyrušuje- ignorujem to, som povrchná, takže niekedy ani nereagujem

osobne by som asi uvítala nejakú kolónku "sankcie " alebo "pošta "- kde by majiteľ, alebo admin, ktorý urobí výmaz, prezentoval túto skutočnosť krátkym oznamom trebárs- alebo niekde, kde by to bolo viditeľné- možno by sa predišlo divokým dohadom a diskusiám / konšpiráciam, predpokladom, vtipom-/

celkovo tie niektoré "technické meňavky " sú viac na obtiaž ako na prospech. Verím, že majiteľ to asi robil s dobrúm úmyslom, ale všetkého veľa škodí a niekedy prílišná snaha vyvolá opačný účinok...


Norsko 1
08. 09. 2019
Dát tip Benetka

Mě sere celý nový editor, který snad chce zunifikovat celý svět do jednoho fontu. Tam se snad nevejde ani esemeska


Fruhling
08. 09. 2019
Dát tip

Ok, tak už mě hnětě i editor vkládání děl :D


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru