Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Hledat Lásku?

14. 09. 2019
6
7
689
Autor
Benetka

Hledat Lásku?

Nesmysl - říká rozum.

Směšné - tvrdí hrdost.

Riskantní - brání se zkušenost.

ALE...!

SAMOTA MĚ ZABÍJÍ,

ŠEPTÁ SRDCE...

Všude kolem nás je nekonečně mnoho nekonečných vjemů.Vnímáme minimálně pěti smysly vše co nám život přichystá.Ten masochista?

Ale abych byl konkrétní,tak snad už ani nestačím vnímat kolik že různých životních mouder lze dohledat.Ať už pocházejí z úst "věčných",jako například od Pana Wericha s jeho nekonečným bojem s blbci,nebo jen prostě z úst stovek lidí anonymních.Naposled mě zaujalo následující:

Neexistují náhodná setkání!

Každý člověk v našem životě je buď

TESTEM

TRESTEM

nebo DAREM...

Obratem jsem začal přemýšlet o Tobě,mému srdci milá.O tom,že lidi ve svém životě nepotkáváme náhodou jsem už slyšel.Ale to rozdělení na tři kategorie je pro mě nové.A tak Ty,KRÁSKO,jsi pro mě testem,trestem,či darem?A víš Ty k čemu jsem - konečně,ve svých letech! - dospěl?  :D Já myslím,a tedy jsem,a nemůže tomu býti jinak,než že jsi pro mne 3v1 (čti: tři v jednom!:) 

Včera,když jsem za Tebou přišel oděn v tričko s krátkým rukávem a kraťasy,Ty jsi seděla v riflích a ve vaťáku.To snad nemyslíš vážně,řekl jsem Ti - opravdu vaťák?!Ale veď mi je strašná zima! Ach Bože,Lásko!Tolik bych Tě chtěl obejmout a zahřát!A to je součást toho TESTU.Je to test kolik toho s Tebou dokáži vydržet a snést.Test,jak se umím ovládat.A přetvařovat.A hrát svou roli.A nevypadnout z ní.Test,kolik marnosti,bolu a nerealizovatelných představ si dokáži prožít.Až na dřeň.A zároveň jsi TRESTEM.Každý den si musím připomínat co jsem všechno měl a o co jsem vlastní hloupostí přišel.Když se na Tebe podívám vidím zároveň i svou bývalou ženu.Možná nebyla až taková kráska jako Ty,ale jinak hezká a moc milá holka.Obětavá,kreativní,a tolik tolik trpělivá. A jak mě milovala! Ach Bože! A já...? Jak se mám pojmenovat?! Postačí,když řeknu BLOUD? Možná,snad... A samozřejmě jsi i mým DAREM. Snad dokonce i z nebes?! :) Darem,že ještě dokáži mít rád a milovat,že na světě jsou stále věci pro které stojí za to žít a jenom tak,jenom tak prostě být!Darem,že na světě ještě nezemřela krása.Ona krása kterou dal Botticelli do Zrození Venuše,Michelangelo do svého Davida a Skácel do svých básní.

Ach ano.Jsi můj TEST i TREST i DAR.

Jsi mé VŠECHNO.

 


7 názorů

Benetka
17. 09. 2019
Dát tip

Děkuji Vám všem! :)


DN
17. 09. 2019
Dát tip

Opravdu krásné a citlivě podané. Čte se to samo. :)


Eternitas
14. 09. 2019
Dát tip Benetka

Hluboce krásná zpověď, Benetko! stojím při tobě...


Čudla
14. 09. 2019
Dát tip

/*


Benetka
14. 09. 2019
Dát tip

POŽEHNÁNÍ. Ano.Ale to snad ani nemůžou být lidé co žehnají.To musí být ANDĚLÉ.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru