Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vlasy

15. 09. 2019
1
6
400
Autor
Janet80

Předposlední básnička z mých zásob, kterou jsem se sem rozhodla vložit.

Magickou silou nadané,

ve starých bájích zůstaly,

ztratily kouzlo žádané,

život si pestrý nechaly.

 

V poledním slunci zářící,

májovým deštěm zmáčené,

v sílícím větru vlající,

hořkými slzami skrápěné.

 

Po ránu leckde trčící,

zpod nůžek na zem házené,

bolestí svědci mlčící,

laskavou rukou hlazené.

 


6 názorů

Umbratica
19. 09. 2019
Dát tip Janet80

Já mám s redakcí problém od prvního okamžiku, co jsem se tady objevila. Ale máš pravdu : není vhodné to tahat do kritik.


Janet80
16. 09. 2019
Dát tip

Děkuji za komentář.  S kritikou týkající se samotné básničky nemám žádný problém. Ale nějak nerozumím tomu, proč máš potřebu opakovaně v komentářích pod mými básničkami řešit redakci. Vypadá to, že máš aktuálně s redakcí nějaký problém, ale s tím já nemám nic společného.


Umbratica
16. 09. 2019
Dát tip

Mně se na té básničce líbí to, o co tobě asi nešlo.. Jsou v ní totiž pouze gramatické rýmy. Mně samotnou by něco takového ani nenapadlo napsat, ale když si tvou báseň čtu, říkám si, že bych tohle taky mohla zkusit...

Psát báseň o vlasech - to není špatný nápad, také téma Samsonových vlasů je zajímavý nápad, ale zpracování těch nápadů je zatím velmi neumělé..  Například verš " život si pestrý nechaly"  zní tak nějak neurčitě a mnohoslibně, ale nic se za ním neskrývá.  Je škoda zapomenout na určité nápady jen proto, že je člověk neumí zpracovat.  Chtělo by to zkoušet další verze básničky, dokud se to nezlepší třeba na pět tipů.Vím, že sleduješ hlavně díla, která dostala výběr redakce. Zatím máš k výběrům ještě strašně daleko.   


Janet80
16. 09. 2019
Dát tip

Děkuji za zpětnou vazbu. Možná si mi úplně nepovedlo vyjádřit moje pocity "za básničkou". Inspirací pro mě byly moje vlasy, u kterých mám často pocit, že si žijí vlastním životem:).


Karpatský knihomoľ
15. 09. 2019
Dát tip Gora, cvrcka

Janet80, dúfam, že zásoby doplníš a podelíš sa s nimi. Ak by som chcel byť zlý, tejto básni by som vytkol prvoplánovosť. Mám rád "zdanlivú" prvoplánovosť, ktorá zavádza, ale báseň chce byť predovšetkým o niečom inom. Viazané sú takmer dokonale, okrem slova slzami, tam je jedna slabika naviac. Rýmy sú takým bonusom, nemusia byť, ale ak sú, vyhýbal by som sa gramatickým rýmom a tu sú takéto tuším úplne všetky.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru