Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Na rybách

21. 09. 2019
3
2
448
Autor
Benetka

Stýská se mi,Adámku...

Adámek už není malinký.

Uplynula spousta vody ve Svodnici,a z Adámka je skoro chlap. A stal se z něj nadšený rybář. Tati,kdybys chtěl,můžeš jet na ryby se mnou. A tatínek chtěl. Koneckonců bylo léto a prázdniny a dovolené tak proč ne?! Tatínek sedl na kolo a jel pro Adámka. Ten vzal potřebné vybavení - pruty háčky vezírek návnady a tak a jelo se. Kolmo lesem k řece Moravě. Úžasný zážitek sám o sobě! Krásný lužní les a voňavý vzduch vůkol. U slepých ramen Moravy je nádherně! Stromy tiše šumí nad klidnou vodní hladinou pokrytou lekníny, občas přeletí vážka a mihne se ledňáček. Skřehotají žáby. Těsně pod hladinou plují amuři jako polena uchvácená proudem. Adámek nahodil a spolu s tatínkem si sedl na špalky na břehu. Netrvalo moc dlouho,a ryba zabrala. Adámek s tatínkovou pomocí vytáhl na břeh pěkného kapříka. Jestli chceš,tati,můžeš si ho vzít domů. A tatínek chtěl. Po několika hodinách strávených v lůně přírody se Adámek vracel spolu s tatínkem domů. Pomůžeš mi ho zabít,tati. Suché konstatování. Jasná páka! Tatínek obdivoval Adámka jak je na svých čtrnáct let šikovný a vyzrálý. Ale to nejobdivuhodnější teprve přišlo. Adámek si přinesl paličku na maso a nůž - mimochodem ten,který tatínek věnoval mamince, i když už spolu dávno nejsou,ale to je opět jiný příběh. A pak Adámek řekl:

MUSÍŠ HO TATI POŘÁDNĚ DRŽET AŤ HO PALIČKOU ZABIJU. NECHCI JEJ KUCHAT ZA ŽIVA. ANI MNĚ BY SE NELÍBILO KDYBY MĚ NĚKDO KUCHAL ZA ŽIVA.

Krásná slova. A tatínek řekl Adámkovi - to víš že jo - nikomu by se to nelíbilo...

A potom Adámek pro tatínka ukrojil hlavu na polívku a udělal dva filety na pečení,ale to je ještě jiný příběh...


2 názory

Eternitas
23. 09. 2019
Dát tip Benetka

Je celej ty... 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru