Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Babí léto...

23. 09. 2019
5
4
531
Autor
Benetka

Povídá manželka manželovi: S kým to mluvíš?

Ále - jenom sám se sebou.

Nooo...Ty se taky dáš do řeči s kdejakým debilem! :)

Příznávám,že taky hodně hodně často mluvím sám se sebou. Snad proto abych se nezbláznil. Ačkoliv okolí by určitě řeklo,že už jsem se zbláznil. :)

Sobota byla nádherně sluníčková. Ve vesničce mé střediskové probíhal nevím už kolikátý gulášfest. Muluju guláše! Skoro stejně jako Tebe,mému srdci milá! :) Co nemiluju jsou ty davy lidí kolem a okolo. A to přesto,že si uvědomuju,že bez toho to nejde. Možná... Možná kdybys byla vedle mne... Pak by to určitě bylo o něčem jiném! No jo no... Jenže Ty jsi nedostupná. Jako uživatel co má  vypnutý foun. Trvale. Později téhož dne mne pozvala má pradávná kamarádka na další den na výlet - jen jestli prý chci! Chtěl jsem - všemi dvaceti - když počítám i nohy! :) Všechno je lepší než smrdět sám doma a! A povídat si sám se sebou...

Neděle byla taky krásně sluníčková. I když do toho docela dost foukal větřík. Jelo se na Pálavu do Pavlova. Už jsem ani nedokázal spočítat jak dávno jsem tam nebyl... A pak následoval výšlap na Děvičky. Ach Bože! Nááádhernýýý les a vzduch a cesta a já už nevim co!? A jak jsem si to užíval! A pak úplně nahoře ten výhled! Širokodaleko a dalekoširoko! Novomlýnské nádrže jako na dlani. Na hladině spousta větrných serfařů,ale taky padákových. A výhledy do dálky na ty všemožné vesničky domečky a kostelíčky. Včetně toho Mušovského... A kousek od nás plachtilo ve větru káně...

Dnes už tak sluníčkově nebylo. Staří čechové v tom mají jasno. Není každý den posvícení! Ale i tak bylo dnes hezky. Třebaže mě po tom včerejším výšlapu tak trochu bolely nohy. Přeci jen - je to kapičku jiný druh pohybu než má jeden den co den. :) 

A tak jsem si prostě jen tak vegetoval,ale věř mi,prosím - myslel jsem na Tebe! Ale nechával Tě jen tak prostě být,být tou vzdálenou hvězdičkou blýskavou. Ale nakonec jsi mi zavolala. A skoro jako bys u toho umírala. Beny - je mi strašně zle! A potrebujem,aby si bla bla bla. Ale to víš že jo! Pro Tebe všechno na světě a v blízkém vesmíru! Keby si mohol... Ďakujem... Nenapadlo mě nic moudřejšího,než popřát Ti upřímnou soustrast. Zároveň jsem uvažoval ve více rovinách: Menzes to nebude,na to je ještě brzy. No ale snad nejsi těhotná! Nebo jsi se prostě jen přežrala jak to jen Ty umíš. A nebo tu taky ještě řádí střevní chřipka. Tak to fuckt newim co?!

Ale jinak je to jen to Tvoje léto.

Babí.


4 názory

Benetka
23. 09. 2019
Dát tip

Ano - to je přesně ten! Zachráněný v strede vody..... Máš vskutku - (naozaj) - krásné vzpomínky... ;)


dievča z lesa
23. 09. 2019
Dát tip Benetka

Mušovský kostolík to je ten v strede vody zachránený v osemdesiatych rokoch? ... niečo také mám v spomienkach


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru