Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

HLASOVÁNÍ - SOUTĚŽ V POEZII (2019/III.)

28. 09. 2019
0
16
2172
Autor
Báseň_roku

Milí čtenáři, jelikož soutěžní nick Báseň_roku nemá k dispozici kategorii Události,  připomínám v hlavním seznamu, že dosud můžete hlasovat, a to do pondělí 30.9.2019 do 24.00, kdy bude hlasování ukončeno.

Soutěžní díla pod nickem Báseň roku byla zveřejněna v Dílně. Jsou doplněna také sem v podobě klikacích odkazů.

Seznam básní, přihlášených ve III. kole:

 

bezesná

Dědčí léto

Ráno

Podzimní ráno

polotóny čekání

Pod barvou barva

Doopravdy

Proč?

 

K básním můžete přidávat komentáře a tipy. Tři čtenářsky nejúspěšnější budou vyhlášeny na začátku října. V rámci soutěžení je dovoleno "blafovat".

Přeji dobré čtení a zábavu. Gora.


16 názorů

Silene, díky ti za názor. Anonymita je hlavní plus /pro mne/ podobných soutěží, taky dohadování se, kdo to jen mohl napsat :-), prostě něco trochu jiného než obvykle. Mám za to, že čtyřikrát do roka to zas není přehnané... vzhledem k padesáti tisícům autorů na Písmáku pravá brnkačka, že?

Pokud by se tahle soutěž "uchytila", stabilní porota by byla podmínkou jisté kvality hodnocení. Určité plány do budoucna mám, ale ještě nechci vyzrazovat. Záměr je jedna věc a realizace jiná, například pokud se nebudou autoři účastnit, posílat básně, plány budou na nic... dík!


Silene
29. 09. 2019
Dát tip

Taková drobnost zdánlivá, s tím vlastním tipem, a kolik zkreslení i to nadělá, hm, hm... 

Bez možnosti dát si vlastňák je autor v případném blafování limitován hned, no zase ten možný vliv na konečný výsledek lidi různě rozladil. (Respektuji, jak jinak, i když subjektivně mi připadl možný vlastní tip korektní možností.)

Ono bez "stabilní" poroty stejně nemůže být výsledek nějak konstantně podpořený, každé období jiná vlna zájmů, chutí, nálad, včetně těch čtenářských, nelze myslím funkčně vytvořit závazek přečíst vše ani zhodnotit, a jakou formou atp. Altertipy jsou také možnost - jednoduše vše je pro zábavu.

Nakonec ze všech názorů, co kdy zazněly a utkvěly mi v paměti, mě asi nejvíc zaujal jistou atraktivitou (?) ten s nabídkou sutěže prověřit si své dílko v určité - dočasné - anonymnější variantě publikace. Vše vocaď pocaď, hodnocení netajné a "odborně" nezaručené:), prostě naše bábovičky.

A píšu tu, že si tu jako čtu, nejde o podstatné sdělení.


Gora
28. 09. 2019
Dát tip

Jasně, ale kdybys šla historií do nitra soutěže, viděla bys, že ani po letech se navzájem nepoznali... uvidíme, jak to půjde dál. Díky za zájem.


dadíková
28. 09. 2019
Dát tip

Soutěže se nemůžou brát nějak vážně, když se tu už všichni v zásadě navzájem znaji a mají se přečtený :) s tím souvisí i to kamarádění a aby to nebylo někomu líto  :)


Gora
28. 09. 2019
Dát tip

Pište povídky, je to tak dva tři roky zpětně... autoři blafovali ostošest a hodně se bavili, a šlo o ceny... a nikomu nevadilo, že si dávali sami tipy. Tady je to jiné.


dadíková
28. 09. 2019
Dát tip

PP je co?


Gora
28. 09. 2019
Dát tip

Ano, podle tipů. Když podobná soutěž probíhala kdysi na PP, dal si každý tip sám sobě a tím se to vyrovnalo. Tady to - pokud budu dělat další ročník - změním a tipovat sebe se nebude smět...


dadíková
28. 09. 2019
Dát tip

Chm.. pořadí se ale určuje podle tipů, nebo ne?


Gora
28. 09. 2019
Dát tip

V původních propozicích to je, že se může, a ty nejsou doteď změněny, jen kolem toho v zatím posledním kole byly nějaké dohady, nechávám to na každém, ale smí se - v rámci "zametání stop" :-)


dadíková
28. 09. 2019
Dát tip

Tipovat si ale svoje dílko asi ne :)


Gora
28. 09. 2019
Dát tip

Zajíci, blafováním se myslí komentování třeba i vlastního textu, ale tak, abys zmátl ostatní, kdo že to napsal - a nevyzradil :-)) Autoři budou k básním přiřazeni začátkem října...


Díky za upozornění, Zajíci, jsem trochu mimo...opravím :-)


dadiková - nebyla, jen první, jarní kolo... pak jsem od témat upustila


Jenom technická: pondělí je 30. září. Září má pouze 30 dnů.

Nevím, co se míní tím "blafováním".


dadíková
28. 09. 2019
Dát tip

ta soutěž byla nějak tématická?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru