Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Haiku 2019/31

03. 10. 2019
8
6
581
Autor
verulinda

 

        brrr, je vlezlo 

        náměstí je plné 

        srdcových listů


6 názorů

teisan
07. 10. 2019
Dát tip

Pokud budu vidět vtip jenom v "právě proto" tak je to pro mě málo, když z toho jde udělat "a přesto", tedy důraz na kontrast. V celkovém znění potom sice vyhraje negativum nad pozitivem, ale přesto všechno v komickém duchu - výborné a jednoduché pointě. Ostatně to citoslovce bych dal na začátek, protože když např. vylezu z domu, tak se první otřesu "brrr" a potom teprve konstatuji stav situace. Každopádně v celém haiku (a haiku to opravdu je) se nedá mluvit o chybě (chybách) jenom o "síle" celkového vyznění.


snake_01
07. 10. 2019
Dát tip atkij

Teisane, podle mě záleží na tom, jak to budeš číst, shodou okolností je to plné jazykové komiky.

Pokud první verš slouží pouze jako úvod k následné komické pointě, mohlo by jít o navozenou nenaplněnou představu na konci druhého verše (náměstí je plné) - a ta nenaplněnost očekávání -plné listů.

a shodou okolností zde nastupuje ta, možná nechtěná, komika sekundárního významu slova "vlezlo".


teisan
04. 10. 2019
Dát tip

Nápad dobrý, ale nešikovně (ne špatně) poskládané, protože takhle to na mě působí, že za to, že je "vlezlo" může náměstí, které je plné srdcových listů...velmi jednoduché řešení, trošku popřemýšlet.


v tvých třech řádcích

 


teisan
04. 10. 2019
Dát tip

"parametry haiku tu vidím"

Kde?

 


parametry haiku tu vidím

pocitovost taky


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru