Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

jako les

Výběr: Zbora
05. 10. 2019
16
12
1113
Autor
Philogyny

 

Vezmu do ruky Bibli

nalistuju desatero

v tom slovu je děs satan šater eros

ortel

tělo

ó leť

____

Svatá Magdaléno

po jménu odstřihni závoj : pod ním 

rozpuštěný copy

do pramenů opiš kříž a

přibij první hřeb

____

Ježíš je nesmrtelný

ne my ne my ne my

 

Jak velká může být otevřená bolest?

 

jako les

 

lest

 

tělo


12 názorů

Philogyny
07. 08. 2022
Dát tip

pro Atanas, mám u postele Bibli a když se trápím, mám v ní i dopisy, suché kytky, pírka a tak...nalistuju a čtu, pomáhá to, člověk si vždycky najde to svý. Křížek jsem nosila na krku od holky, dostala ho a byla kvůli němu na pohovoru v zaměstnání, soudruhům se to nelíbilo. Pro mne je symbol něčeho, čemu věřím. Zrovna včera jsem si prohlížela návrhy chlévů a mají tam uvnitř ze dřeva nad vchodem kříž a já se rozhodla, že bude i u nás. Asi tak. Teď čtu ty komenty pozpátku, ale mazat už to nebudu...  :)


ATANAS
07. 08. 2022
Dát tip

proč chcete být všichni na kříži, nevim, jestli mám ty kříže závidět, ještě chvilku budu žít... Opakuje někdo i jiné věty z Bible? Než, že máme vzít na sebe kříž a zapřít sám sebe?


Umbratica
10. 10. 2019
Dát tip

Kéž bychom byli smrtelní jednou provždy a nemuseli jsme se neustále převtělovat ! Kolik bolestii a utrpení bychom si mohli ušetřit ! 


dadadik
09. 10. 2019
Dát tip

Tahle mi utekla.. hm

tobě dobře chodí slova,,, jakoby automatický psaní na téma.. někdy zkusím, ale bojím se toho, chce to odvahu

:)


Zbora
09. 10. 2019
Dát tip

Působivé


Silene
08. 10. 2019
Dát tip

Je tu s ní napínavě... jako v lese.


Philogyny
08. 10. 2019
Dát tip Silene

pro Silene

Včera byla v lese. Přišlo srnčí. První jedna, pak odešla. Vrátila se. Dívala se mi přímo do očí. Vidí ... Za ní další dvě. Odešly spolu. A pak ta jedna, zase sama. Pak nic. Lehla jsem si , vždycky se dívám tím oknem na stromy, včera byly stříbrošedé. Pak jsem klimbnula a najednou zvláštní přistávací zvuk. Otevřela oči a viděla černý obelisk. Větve nikde. První myšlenka byla, že si pro mne přišel...

Zavřela oči a otevřela jedno, to pravé. Byla to sova.... :)

Pak se změnil vítr a bachyně chytila můj pach. Dala znamení. Slyšela jsem je a neviděla...divočáci houby vidí, nahrazuje jim to sluch. Nejlepší počasí na lov je vítr a déšť.

 


Silene
08. 10. 2019
Dát tip

Ví ale hodně.

No, a z historie - jsem pomalý čtenář a povídala jsem si i povídám spíše s přečteným než s autorem, až mi bylo řečeno, že třeba není od věci něco z těch vnitřních monologů vyjevit.

Někdy možná k duhu, jindy naopak, to jeden nezaručí.

Ráda si povídám s těmi tvými.


Philogyny
08. 10. 2019
Dát tip Silene, DN, Gora

pro Silene

Je tu na chvilku. Budu se opakovat. Kdysi, když jsem tu začala psát, tak načítala proč je písmák písmákem. Taky nevím všechno, že. A zjistila, že jako písmáci byli označování laičtí znalci Bible. Většinou kronikáři, kteří psali i nějakou formu poezie a prózy.  Píšu hodně zjednodušeně. Takže my tu jsme taky nějakým způsobem písmáci a píšeme tu svou kroniku, všichni dohromady. Desatero se taky postupem času měnilo. Tak jsem si ho podala, co všechno v něm...a přihodila sebe, po jménu. Asi tak...  :)


Silene
08. 10. 2019
Dát tip

Připadla mi taková naříkavá. Litanie.


Philogyny
07. 10. 2019
Dát tip

Věřím po svým. Bibli mám. Někdy, když si nevím rady, tak otevřu a načítám...


Josephina
07. 10. 2019
Dát tip

jsi věřící?


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru