Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Myčka

27. 04. 2002
6
0
2004
Autor
breta

předkládám další z mých malých velkých výher nad tupou hmotou :o))

 Tak je tady ten den D – po dlouhých letech konečně zbyly nějaké peníze na zakoupení pomocníka do domácnosti – myčky na nádobí. Pro mě je to událost – snad skončí doba věčných výčitek typu: „Nebudu Ti tady dělat služku! Ničím si ruce!….“  Pánové ženáči určitě rozumí :o)

Rozhodl jsem se, že zapojení nové mašinky provedu sám – přeci na tom nic není. Jen nakoupit potřebný materiál… a.... tu povolit, tady utáhnout…. a bude to.
Ha ha – omyl.

Nakoupil jsem všechny potřebné hadice, kohouty, objímky… a v sobotu odpoledne se pouštím do díla…  Hádal bych se do krve s každým, kdo by si dovolil o mně říct, že jsem bordelář… ale asi není úplně v pořádku hledat hasák přes půl druhé hodiny. Nakonec ho objevuji – pod psí boudou….!?!!!  Jasně – když hasák, tak jedině pod boudou :o).

Konečně se mohu pustit do práce – rozebírat mi vždycky šlo báječně – i tentokrát. Ta trocha vody se pochytala do kbelíku… pohoda. Nebudu zdržovat detaily – prostě všechen nakoupený materiál je na místě – kupodivu nic nezbylo ani neschází. Volám rodinku na slavnostní otočení kohoutkem…. a……… kap, kap, kapkapkapkap. Malý Mareček suše komentuje situaci „Tatínek je nešikovnej, viď mami?“ ….. a já tiše zuřím … taková nespravedlnost! Vztekle všechny vyháním pryč a pokouším se dotáhnout pár spojů…. marně. Myčku jsme vyzkoušeli s nádobami  pod kritickými místy a já vím, že i neděle bude instalatérská….  

Druhý den vše znovu rozebírám a tentokrát s použitím klasického česání a fermeže (teflonová páska se neosvědčila) znovu sestavuji. Tentokrát kohoutem otáčím bez přítomnosti nevděčné rodinky….. a…… nic – ani kapka. To je radosti na Starém Bělidle….  :o)))

Je neděle – poledne - a já znovu zdolávám tupou hmotu.

 


teflon je dobrej...akorát se ho musí dát hodně...starý fachmani teda ještě jedou v konopí (!)...to vlastně i mladý...ale jde to i s teflonem...takový ty slavnostní otevírky jsou ošidný: jednou jsme si koupili krbová kamna, moc pěkná věc, oheň je za sklem, takže hřeje, ale nekouří dovnitř...slavnostně jsem je usadil na vybrané místo, zapojil trubky do komína, zamázl kamnářským tmelem a svolal rodinku. Posedali jsme si jako před televizi, zhasli světlo a slavnostně zapálili...úžasný pohled, obdivné výkřiky...mezi nimi ale jeden : počkejte, tady něco smrdí...tak jsme rozsvítili, z celých kamen se kouřilo.Nikoliv špatným komínem, ale kamna byla natřená vypalovací barvou, a po prvním zatopení se zahřáté složky začaly vypařovat...kdybych si tenkrát přečetl návod, provedl bych první zápal tajně, a slavnost mohla být o den později... :o))) za tvou historku tip :o) *****

beruška2
15. 10. 2002
Dát tip
to mi připomíná jak jsem si šla spravit automatickou pračku a udělala z ní málem ohňostroj škoda,že někteří ženáči mají totální hluch a neslyší nic, no co nadělám dál si máchám ruce v dřezu :-(

Rowenna
09. 10. 2002
Dát tip
Hasák pod psí boudou, no jasně, pes kutil, když páníček s tou hmotou tak nějak pořád zápasí. Ale konec je otevřený. je už říjen, myčkujete tvojí zásluhou? , nemyčkujete?, nebo se do toho pustil nakonec pes?

Čolito
14. 08. 2002
Dát tip
líbí!

skromna
04. 08. 2002
Dát tip
chicht..taky porad doma neco hledam a nachazim na tech nejmene pravdepodobnych mistech :-)) uz sem jednou nasla i slunecni bryle v lednicce.. :-))) *g*

Mrkvička
10. 07. 2002
Dát tip
Pánové ženáči prý jistě rozumí :o))) dobře Ti tak za Tvá slova :o)

galaxy
09. 06. 2002
Dát tip
:-))*

breta
10. 05. 2002
Dát tip
Kyl: :o)) já jednou potřeboval něco vyšťórat zpod bódy, víš? .o)

Kyl
08. 05. 2002
Dát tip
... jsi lepší jak já páč já bych teda hasák pod psí boudou stopro nenašel :o)) .... a je to jen můj dojem nebo je konec nějaký otevřený? :o)))

breta
02. 05. 2002
Dát tip
orbi: dík :o))

Orbi
01. 05. 2002
Dát tip
breta:nezklamal jsi..opet usmev na tvari:-)

breta
28. 04. 2002
Dát tip
Všem vám posílám jeden veliký :o))) od ucha k uchu..... díky. rebecca: občas tu hmotu zdolám - to je pak posvícení :o) Dabi: jsem rád, že jsem vyloudil úsměv na Tvé tváři :o), díky :o) Brunhilda: ... tak nějak :o)) Mám bohatou zásobu :o)) Krel: :o))

Dabi
27. 04. 2002
Dát tip
:o))) Dovedu si ě živě představit. :o))) Děkuji za úsměv :) Můj upřímný t*

Brunhilda
27. 04. 2002
Dát tip
deníček kutila? ;o)))

Krel
27. 04. 2002
Dát tip
:-)) chm..

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru