Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Mlha

23. 10. 2019
3
3
504
Autor
Benetka

Anžto brán jako písničkář,potom dle mého soudu nedoceněný básník...

https://www.youtube.com/watch?v=eEyuIZ3cKzw

 

Podzim je nádherný. Skoro jako Ty,mému srdci milá... ;)

Taky ZLATOHNĚDÝ,ale též žlutý červený a oranžový. A různobarevně flekatý a šustící pod nohama a voňavý. A navíc dnes se mnou po ránu hrál tak trochu na schovávanou! Napřed jsem chtěl napsat,že byla krásná mlha. Jenže mlha sama o sobě není hezká. Přitažlivé na ní je to tajemno které skrývá... Nebyla tak hustá,že by se dala krájet,nebo tak. A tak se zpoza ní dala zahlédnout těla stromů obléknutých do barevných kabátů... Napadlo mě,že Ti napíši líbeznou podzimní básnůšku,ale pak jsem si uvědomil,že Karel Kryl to už udělal za mne... :)

Ach...! Ty má hnědoočko! Kolikrát jsi mě jen dnes oblažila svou přítomností a pohledy?!?!?!

Nemůžu si pomoci,ale vidím v Tobě rozjívenou dívenku tak šestnáct sedumnáct max! To jak se chováš! Jednou příjdeš a hulákáš hned u dveří: Čau Benetka!!! Div že s tebe nemám infarkt! :D A dnes jsi přišla tiše jako myška a pošeptala mi do ucha: Čo to papáš?! Nooo!!! Skoro taky infarkt!!! :D Měl jsem právě svačinku ( desiata?) a "papal"... ŘÍkám Ti: to je BlBe!Dobré ráno!!! (Taková moje malá parodie na BeBe...) A Ty: To len tak,na sucho?! A jak bys to chtěla jíst,ptám se Tě. No to jsem si ale hezky naběhl! Samozřejmě že jsi řekla NAMOKRO! :D

Pak jsi odcházela... :( A přitom si rukou hladila kříže. To je po česky. Newim jak po vašem. Bolí ťa chrbtica? To už viem povedať. Áno. Chrbtica,a vôbec všetko... To byla Tvoje odpověď. A pak jsi ukázala gestem podřezávání krku. A já na to - to je jinak! Maje před svým vnitřním zrakem film Diktátor! A udělal jsem ono gesto tak jak má být. Usmála ses.

Miluji Tě.


3 názory

Eternitas
25. 10. 2019
Dát tip Benetka

Ty vole...................... jako sorry, ale když jsem si to tady pěkně zdramatizovala pro sebe a hezky nahlas.., tak prostě WAU!

...ou benetka ruleeeeeeeeeeeeeeez! Kissmybabík


Alegna
23. 10. 2019
Dát tip Benetka

Jako vždy milé :-)


dievča z lesa
23. 10. 2019
Dát tip Benetka

zlatohnedé aleje

od rána do soumraku

... ďakujem za takú pravdivú piesenku


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru