Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

moja cesta nie je tvoja

30. 10. 2019
8
14
1094

moja cesta

nie je tvoja

 

takže ti

neporadím

a ty neporadíš

mne

 

miesta stretnutí

dole

zvykne zaliať

more sĺz

 

a hore?

dotykmi duší

vyrovnávame

skóre


14 názorů

adresne von znamená priblížiť sa k čitateľovi prispôsobením sa ... ako som napísala: RISKNEM TO! ... ak som v živote nejakú tú maličkosť zvládla, tak len vďaka tvrdému odriekaniu ... zdá sa, že moje básničky smerujú adresne dnu ... veľmi si vážim čitateľov, ktorí sa ponoria, skúmajú a nebodaj nájdu ... ak sa budem snažiť o čitateľnosť, môže sa stať, že nenájdu nič, iba akési šmátravé poťapkanie, že sme všetci na jednej lodi ... milujem rozmanitosť a rada ponúkam niečo iné ... a som vďačná tejto stránke, že môžem na sebe pracovať vďaka vstupu tvorivých čitateľov do môjho písania


a2a2a
04. 11. 2019
Dát tip

Neměl jsem na mysli psát ve třetí osobě, ale více jakoby adresně ven,  spoléhat na to, že to, co upřímně prožívám je čitelné i navenek, aniž bych musel příliš  "jajovat". To je jen z mé strany hrubě načrtnuto, pokud však cítíš, že to píšeš s poctivým nasazením, pak je to v pořádku, rozhodně tě nechci nutit jít někam, kde nejsi doma.


iba vďaka svojej rýdzo osobnej spovedi sa môžem čo najviac priblížiť k podstate, to je dlhodobá skúsenosť ... všetko sprostredkované môže byť zavádzajúce ... mohla by som výpoveď napísať v tretej osobe, lenže posunutím do neautentickej dymenzie to pre mňa stráca zmysel ... čítam si napísané tristokrát, musí to byť skrátka namazané domácim maslom ... 


a2a2a
04. 11. 2019
Dát tip

Děkuji, takže znovu.

Přečetl jsem si ještě několik dalších tvých textů a jsou zřetelně znát tři pozitiva. Prvním je, že předem víš, o čem chceš psát, máš motiv, který tě nese a ty mu věříš, což tě nenutí ke zbytečným přívlastkům, přídavným jménům, ale také se obejdeš bez patetismů, což je druhé pozitivum. Ačkoliv i hory jsou tak trochu klišé, jak jsi je vypsala v jedné své básni, ale to byla spíše výjimka. Třetím jsou nezapřené emoce, ale zde bych se zamyslel nad tím, zda nepíšeš víc o sobě, než je nutné. Většina emocí je společná většině z nás a náznaky směrem k jiným dávají víc než osobní, ryze osobní zpověď.


a2a2a ... komentár neprišiel do správ, asi sa niekde zatúlal, alebo ušiel


a2a2a
04. 11. 2019
Dát tip

Teď nevím, napsal jsem komentář a zmizel mi, asi jsem ho odeslal jako soukromou zprávu. Prosím o potvrzení. Díky.


nuž ano, ale tolerovať cestu iného tiež nezaškodí


Prosecký
31. 10. 2019
Dát tip

A nakonec je cesta stejně jenom jedna, dievča!


želám smelý krok na tvojej ceste


trojort
31. 10. 2019
Dát tip

...nejhorší je potkat ty, co radí pro tvoje dobro...


Benetka
30. 10. 2019
Dát tip dievča z lesa

Ach!!! Takové smuténkové! Posílám objetí a pohlazení... ;)


Alegna
30. 10. 2019
Dát tip

:-)*


zvedavec
30. 10. 2019
Dát tip dievča z lesa

pravda

a miesto rady objatie - dodá sily (aspoň občas)


dadadik
30. 10. 2019
Dát tip

*


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru