Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

KTERAK SE OVLADAČ PŘESTAL OVLÁDAT - FEJETON

01. 11. 2019
4
4
448
Autor
kuča

 

    Ač jsem mačkal vší silou, vstřícné zaštěbetání nezaznělo. Automobil mlčel jak leklá střevle. Ha! Dálkové ovládání škodověnkových zámků vzalo za své! V první chvíli jsem propadl panice a vážně přemýšlel, kterak se do útrob vozu vlastně dostanu. Když se mozek konečně zmátořil, usoudil, že lze odemknout klíčem. Malá premiéra!

   Coby muž činu začal jsem problém bezodkladně řešit. Pln optimismu jsem tedy nakráčel do zavedeného hodinářství, předvedl oči trpícího jezevčíkaa pokorně požádal o výměnu baterie v korpusu ovladače. Nefunkčního pomocníka převzala šarmantní dáma, odplula kamsi do dílny a za chvíli hlásila hotovo. Odměnil jsem její snahu i šikovnost papírovým Otcem vlasti a spěchal k vozu. Konečně! Poprvé jsem ovladač stiskl na rohu náměstí. Nic. Následoval pokus ze vzdálenosti šesti stop a pěti palců. Zase nic. Nakonec stojím před škodovkou a ovladač tisknu silou mechanického lisu. Nepočítám-li totálně odkrvený palec, dosáhl jsem jediného - VELKÉHO NIC. Nasupeně jsem udělal čelem vzad a zamířil zpět do hodinářství.

   Můj opětovný příchod vyvolal udivené pohledy a zřejmě i řadu otázek, které však zůstaly nevyřčeny. Zapudil jsem je jízlivým líčením nastalé prekérní situace. Šarmantní paní vedoucí pokývala vědoucně hlavou a snažila se nové baterii domluvit osvědčeným čisticím prostředkem. Snažila se, snažila, ale ani s nablýskaným kouskem jsem auto neodemkl. Otevřel jsem tedy klíčem, skočil dovnitř a vyrazil k domovu. Tam jsem se chopil klíčové sady rezervní a s úlevou zjistil, že alespoň ta je dálkově funkční.

   Zamířil jsem zpět. Parking na náměstí, šupem do obchodu a za chvíli jsem opět lomozil známými dveřmi. Tentokrát jsem u personálu vyvolal mylnou naději, že mně snad padly do oka některé z vystavených hodinek. Vyvedl jsem přítomné z omylu a požádal o přehození nové baterky ze starého ovladače do ovladače nového. Nová v novém, stará ve starém - svůj k svému, tak to má být!

   Protože si s rozjíveným ovladačem neporadili ani techničtí všeumělové z rodinné firmy Zdeněk a syn, pochopil jsem, že budu muset rozšířit seznam věcí, nad nimiž jsem během své životní poutě definitivně ztratil kontrolu.

   K trojici  manželka - peníze - vlasový porost připisuji ovladač.


4 názory

Klidně si léta své auto odemykám klíčem. Dokonce i když mrzne. Ale zase tě může těšit, že pohyb je zdravý a pár kroků do hodinářství to podpořilo. :-)))


Alegna
01. 11. 2019
Dát tip

:-)) někdy se člověk přes veškerou snahu musí smířit, že něco navždy odešlo

baví mě humor na vlastní účet pisatele


Kočkodan
01. 11. 2019
Dát tip

Já jsem se ovládnul a tvůj fejeton poctivě dočetl až do konce. ;-)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru