Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Splněná

17. 11. 2019
3
5
494
Autor
bukač

tématické dny

DEN MLHY

„Tak jen se procházej vesele, dokud můžeš…jen vesele!“ ozval se hlásek.

Zamhouřil jsem skrz ten mlžný opar, ale nedohlíd jsem víc než pár metrů. Aspoň si to myslím, neboť mlíko, který se rozlilo přes cestu směrem vzhůru, nešlo přehlédnout, dohlédnout ani prohlédnout. Snad jen světoznámý anatom a lékař všech věd by tu mlhu prohlíd. Jenomže já nebyl doktor, a neuměl jsem stanovit nijakou diagnózu, proto jsem se trochu naivně zeptal, aniž jsem hlavu natočil nějakým rozumným směrem: „Je tam někdo?“

Kupodivu jsem obdržel odpověď, a byla to věru odpověď zarážející: „Projdeš-li mlhou, uvidíš mě.“ Udělal jsem pár kroků směrem k hlásku, jenže to už se i sluníčko z druhýho břehu mléčné řeky brodilo hustou kaší  a ředilo hláskův háv na šedivý stíny kolem se trčících útvarů a v pravý čas osvítilo i strž otvírající se pod nakročenou nohou.

Z nicoty vyletěl bílý motýl, setřásl ze sebe kuklu těžké mlhy a vyklubal se do světa tmavých siluet… dokončil jsem krok, rozestřel svá křídla a přidal se ke svému novému příteli.

Letěli jsme směrem k přání dětí, dospělých i kmetů; plnili jsme je na počkání; všem dáno, co přáno…


5 názorů

Lakrov
19. 02. 2020
Dát tip
Četlo se to dobře, a že nevím o čem? To je možná moje chyba, že chci všemu porozumět. Zadané téma ten text vystihuje.

bukač
17. 11. 2019
Dát tip

děkuji za názory


K3
17. 11. 2019
Dát tip

Trošičku se mi to zdá takové strojené a přeslazené, mohlo se to ještě prodloužit a něco zajímavého přidat, ale pořád se mi to ještě líbí.


Gora
17. 11. 2019
Dát tip

 

Krátké, ale celkem slušné čtení. Ještě by chtělo vychytat nedostatky, aby se čtenář dozvěděl např. to, proč najednou ten, kdo se ptá - je tam někdo, normálně jde, jak mu "hlásek" radí:

Tak jen se procházej vesele, dokud můžeš…jen vesele!

a pak najednou roztáhne křídla... jestli se zřítil do té strže?

světoznámý anatom místo světoznámý bych dala třeba dobrý anatom

stanovit nijakou diagnózu - a místo nijakou - žádnou...

stíny kolem se trčících útvarů není dobře vyjádřeno 


Andělka1
17. 11. 2019
Dát tip

***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru