Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Plivly na mě...

28. 04. 2002
5
0
1160
Autor
Blaznivkaaa

Dneska se mi stala taková smutná věc, byla jsem v jednom baru a tam byly holky co mě a mojí kámošku nesnáší, ani nás neznají, ale je to tak, nikdy jsme jim nic neudělaly, jen nám nadávají a nic jinýho, dneska se mi stalo asi tohle, ty holky po mě nejdřív hodily vajgl, to by ještě ani tak mco nevadilo, pak po mě, ale začaly plivat...něco se ve mě zlomilo a já neudělala vůbec nic, nikdo z mých přátel se mě nezastal, nikdo neřekla ani slovo...a já tam seděla a čekala až si plivnou znova...odešly, brečela jsem a brečela a teď? Budu brečet...

Svět mi plivnul do očí,

neptal se mě jak se cítím,

srdce hrudí proskočí,

obličej náhrobním kvítím!

 

Obrátila jsem se zády,

k lidem i jejich stínům,

nenávist znakem krutovlády,

oči podobající se splínům!

 

Nevidí zlobu na rtech planých,

co urážky lehce vypustí,

slova významů tak nahých,

duši moji vyprstí!

 

Doteky tak sladce prázdné,

chtěla bych teď vrátit zpět,

život hluboký, kde platím hrázné,

ran zasloužím si dvacet pět!

 

Tak plivněte si na mě taky,

ať cítím se zas o píď líp,

dělejte dál z lidí vraky,

nesnáším Vás...píp, píp, píp...

 

 

 


Bacil
29. 04. 2002
Dát tip
Bude líp, Blázňulí, neboj...

horák
29. 04. 2002
Dát tip
Připadá mi to silnější než mnohé rádobysilná témata. Sice bych to raději viděl pitvané prozaicky, ale i s tímto sis podle mě poradila velmi slušně.* prostě každý používáme pro boj s bezmocí jiné výrazivo.

Tanaki
28. 04. 2002
Dát tip
hele devce a proc ses nebranila, bych si plivla taky, ono obvykle si lidi dovolujou jen do ty doby nez zjistej ze jim to neprojde, ale nebud smutna, takovej plivanec este neni to nejhorsi co se ti muze stat, aspon te to inspirovalo k hezky basni :), horsi je kdyz si lidi, ktery by si meli bejt nejbliz "plivou" na dusi a hrajou hry kdo to dyl vydrzi, mno kdybys mela velkej problem tak ja tam priste pudu s tebou a obema jim to vratim jo, delam totiz kung-fu :))))))))))

Cirilla
28. 04. 2002
Dát tip
Tanaki má pravdu. Měla ses bránit, ale ono to moc dobře nejde, znám ty situace, kdy v člověku něco zmrzne a není schopen čehokoli. Svět plive na své děti. I na ty nejmilovanější. PS: Plivl na Tebe někdo, kdo není Tvým blízkým, nikdo z Tvého okolí..? Proč se nezastal nikdo, kdo tam s Tebou byl? Mělas jim to vpálit, ale ono to nejde, já to znám, bude dobře.

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru