Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Chtěl bych být redaktorem

28. 11. 2019
3
13
625
Autor
Tseug

o čem sním, když zrovna píšu...;-)

Chtěl bych být redaktorem
a podle zdejších norem,
patřil bych mezi elitu,
tu, která všemu velí tu.
Chtěl bych být redaktorem prózy,
ne, to si vážně dělám kozy,
já hodnotit chci básně,
tak jako řezník v masně,
flákal bych všude výběr a tip,
ten výběr nejlíp rovnou zlatý
to všechno, moji zlatí,
tomu, kdo dobře platí.


13 názorů

Kočkodan
03. 12. 2019
Dát tip

 

Mne se tvoje blbustka - podobne jako Diane - také líbí.

 


Tseug
29. 11. 2019
Dát tip

afro...vidím jako velkou chybu omlouvat se za názor podložený jasnými a konkrétními argumenty (prostřední odstavec)...jen je škoda, že taková kritika se neobjevuje stadardně i bez provokace,...s chápáním téhle blbůstky polemizovat opravdu nechci, je na každém, jak si to přebere a pokud je to jinak, než bylo zamýšleno, je to většinou chyba autora, když podcení obecenstvo...


oran
29. 11. 2019
Dát tip

s úrovní tvého psaní už brzy budeš redaktorem.


Diana
29. 11. 2019
Dát tip

Mně to přijde vtipné, hlavně poslední verše a tip dávám :-)


Myslím, že ti uniká význam tady toho všeho. Občas se pozastavuji nad potřebou potlesku některých autorů. Soutěživost, dravost, honba... nač? Já bych redaktorem být nechtěla a to již hlavně z toho důvodu, který vykresluješ ve svém dílku. Být tu redaktorem asi musí být pořádně o nervy, pokud má někdo takové mínění o plnění této funkce, jak nastiňuješ v textu.

Bohužel svůj tip ti ovšem nedám. Jednak kvůli nejednotnosti stopáže, která nemá fakticky v mých očích žádnou konkrétní strukturu. Verš je tedy konkrétní, ale zbytek technologie vázanosti verše zatím zdá se naučený nemáš. Navíc mi chybí jinotaj. Vše až moc snadno naservírované bez druhotného významu či vícerozměrnosti.

Omlouvám se za tento svůj názor, ale mám určitý pohled na psaní ve vázanosti, kdy se možná sama jednou přiblížím jistému stylu. I tak nepatří tohle mezi nejhorší dílka - byť bez mého tipu.


Musaši
29. 11. 2019
Dát tip

Já bych redaktorem být nechtěl, protože velmi dobře vím, co ti lidé musejí ustát a taky bych byl možná dost rozpačitý, kdybych měl hodnotit výtvory kolegů z redakce. Proč si ale myslíš, že tady redaktoři něčemu velí ? Jsi svobodný(i když samozřejmě ne tak úplně - může tě smazat Olda, když budeš hodně zlobit), můžeš zveřejňovat, co chceš a můžeš mít úspěch třeba i redaktorům navzdory. Oni přece nemohou zabránit tomu, abys dostal třeba 30 tipů, nebo tomu, aby tvoje dílko mělo velký ohlas a vyvolalo bouřlivou reakci.

Já bych ti i dal típek, ale nedám ti ho kvůli těm dvěma posledním veršům.Mohu ti totiž odpovědně sdělit, že i když jsem místní "zlobivé dítě", občas dostanu výběr i tak.


Tseug
28. 11. 2019
Dát tip

norsko...hlavní ambicí a cílem této básničky bylo nudit...jsem šťastný, že se to až tak povedlo..:-)


Norsko 1
28. 11. 2019
Dát tip

Napiš něco ze života, ne ty sračky vycucané z prstu, abyses zalíbil. Nudné


Gora
28. 11. 2019
Dát tip

Tak pozor na gramaťáky. :-)


Tseug
28. 11. 2019
Dát tip

Gora...protože si sportovně přiznám, že na to nemám...a tohle není útok na redaktory, ale pouhá nadsázka, kdybych to myslel vážně, nebude to v blbůstkách...


Gora
28. 11. 2019
Dát tip atkij

Proč to tedy nezkusíš, byl bys také "v balíku"...


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru