Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Patisková agentura uvádí: Jak zabezpečit počítač jeho vypnutím

02. 01. 2020
8
5
584
Autor
Danny

Spousta počítačů čelí stále se zesilující hrozbě počítačových virů. Nedávno na problém narazili bezpečnostní experti vládního „Úřadu pro redukci datového loadu“ a jejich intenzivní výzkum odhalil zásadní fakt: počítač se nemůže nakazit počítačovým virem, pokud je právě vypnutý.

Řešením je tedy jednou za čas počítače vypínat, aby se doba, po kterou hrozí riziko napadení viry, alespoň o nějakou dobu zkrátila. Některá ministerstva se následně nechala slyšet, že budou nepravidelně vypínat některé svoje servery ve snaze podpořit svoji počítačovou bezpečnost. 

Společnost Microsoft uvedla, že k tomuto účelu již dávno implementovala do svého operačního systému Windows volbu „Vypnout“ v menu „Start“. „Bezpečnost je jednou z našich hlavních priorit,“ prohlásil mluvčí společnosti.

K výsledkům výzkumu se chtěl ještě redakci vyjádřit nejprofesionálnější IT odborník ČR, jehož kódem protékají denně miliardy dolarů. Ovšem nestihnul to do uzávěrky tohoto vydání, protože server jeho poskytovatele e-mailu byl právě vypnutý.


5 názorů

No, hlavně že se stihl vyjádřit Microsoft :D :D :D Ještě mohlli říct že za tímto účelem zavedli ve widlích tzv. Modrou smrt :DDělám si legraci, pobavilo mě to :)


zvedavec
02. 01. 2020
Dát tip

úžasné a inovatívne riešenie :)

Potešilo


Alegna
02. 01. 2020
Dát tip

:-) už jsem to našla, start -restart-vypnout


Diana
02. 01. 2020
Dát tip

Už vypínám a navždy - a chtěla bych vidět toho vira, který se mi dostane do počátače! :-)))


lastgasp
02. 01. 2020
Dát tip

Humorná ukázka přebujelé administrativy na případu intenzivního výzkumu bezpečnostních expertů ÚPRDLu, zabývajících se výskytem a hrozbou počítačových virů. Několikaletý výzkum přinesl pozitivní výsledky, které ÚPRDL doporučil realizovat všem ministerstvům a centrálním úřadům. Jednoduché řešení použitím příslušného tlačítka v systému WINDOWS s označením "Vypnout" pomůže zvýšit ochranu proti kyberútokům a napadení počitačů.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru