Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Šero

03. 01. 2020
15
16
924
Autor
elína m.

 

 

Zůstanem doma

a naše hlasy

mezi zdmi

budou zas kličkovat

v labyrintu.

 

Zůstanem doma,

kde jeden k druhému

sotva už pozvedne oči

natožpak srdce na dlani.

 

Zůstanem doma.

Venku se bude smrákat

a v kinech oživnou filmy

pohádkovými příběhy,

náš život ale

jako vždy uvízne na rozcestí.

 

Zůstanem doma.

Venku se pomalu rozsvítí lampy,

v nás se dál bude smrákat.

 

 


16 názorů

elína m.
08. 12. 2020
Dát tip

Helen

já o vztazích moc nepíšu a když ano, tak jsou to smutné básničky. Na tom textu nic měnit nebudu, protože ani na minulosti se nedá nic měnit.

Nebylo to nic tak tragického... Kdybych někomu hodně ublížila, pak bych se to možná snažila nějak napravit i po letech. Tohle ale byla jen taková oboustranná únava


Je nutné něco udělat, život potřebuje teplo a světlo...

Za mě, výstižně napsané, nic bych v básni neměnila! :-)


elína m.
13. 01. 2020
Dát tip

Vesuvanko, jsem ráda, že tě moje básně zaujaly a děkuji za tip.


vesuvanka
10. 01. 2020
Dát tip

Čtu Tvoji třetí báseň - vlastně na Písmáku je první,  která mě zaujala :-))) TIP 


elína m.
07. 01. 2020
Dát tip

Kočkodane, já tady určitě nějakou dobu zůstanu, i když dlouho asi ne. Vždycky mě ale potěší, když k mému dílku pozvedneš oči třeba ty.


elína m.
07. 01. 2020
Dát tip

Musaši, dvacet let manželství ? To opravdu není můj případ. Ono úplně stačí žít s někým pár měsíců v jednom bytě. Na rozbíjení talířů ještě nedošlo, ale už vím, co je to ponorková nemoc.


elína m.
07. 01. 2020
Dát tip

gabi, mám radost z toho, že se moje první básnička líbila tolika lidem. Vidím, že tady publikuje docela hodně autorů a že je asi problém, aby si člověka vůbec někdo všiml. Já ale jen zkouším nahlédnout na nějaký literární server, něco si přečíst, s někým se pobavit, udělat si představu, jak to tady funguje. Nebude se tady vyskytovat moc často. Já ani nepíšu tolik, abych měla v zásobě pořád nějaké nové texty.


Kočkodan
05. 01. 2020
Dát tip

Zůstaň na Písmáku. Tady jeden k dílku druhého poměrně často pozvedne oči. ;-)


Musaši
04. 01. 2020
Dát tip

Doma je nuda. A zvlášť třeba po dvaceti letech manželství. Ale když si jen tak nějak nerozumíte, tak je to pořád lepší, než kdybyste se hádali a rozbíjeli talíře.

Ale teď vážně - ta básnička mi připadá celkem slušná a jsem zvědavý na tvoje další příspěvky. Tip.


áno, myslím, že je to úspech, veľa nováčikov zostáva bez odozvy

študenti skôr výnimočne, tých starších je naozaj väčšina


elína m.
03. 01. 2020
Dát tip

Moc děkuji. Když se dívám tam vlevo, kdo je on-line, tak moc lidí to není. Asi můžu být ráda, že jsem už třem čtenářům stála za kritiku. Já tu ale ani tak nejsem kvůli svým vlastním básním, jako ze zvědavosti, jak to tu vypadá. Občas zasedám v porotě na amatérských soutěžích pro středoškoláky a tak mě zajímalo, jestli tady budou většinou studenti a studentky. Zdá se mi ale, že to tak není. Podle toho, co jsem zatím přečetla, mi připadá, že je tu víc starších lidí než mladších. Ale to je jen takový okamžitý dojem během první návštěvy tady.


všimla som si novej autorky...trvalo to hodinu? to nie je veľa, však? dávam tip na povzbudenie, Jitkina verzia sa mi páči viac, možno aj preto, že je tu viac ako hodinu, má viac skúseností s písmenkami a tak


elína m.
03. 01. 2020
Dát tip

Redaktorka ?  Teď právě jsem psala panu Lerakovi, že jsem tu už hodnou chvíli a nikdo si mě nevšímá a už se mezitím ozvala redaktorka. Díky.  Myslím si, že ta tvoje zkratka je taková svižnější. Je přehlednější, jednodušší, akčnější. Možná, že je i lepší, to já sama asi nedokážu posoudit. Můžu jen říct, že já jsem chtěla vyjádřit to zklamání z toho, že dva zase zůstávají doma, protože jednomu se už nikam nechce. Čas ubíhá strašně pomalu a dva lidi si už jdou po letech na nervy a oddalujíse jeden od druhého víc a víc.  Proto tam pořád opakuji tu jednu větu, že Zůstanem doma. Moc mě ale baví, že sis se mnou dala tu práci a napsala můj text jinak. Děkuji a děkuji taky za uvítání.

 


elína m.
03. 01. 2020
Dát tip

Děkuji. Jsi první, kdo zareagoval na můj text a tak se tě chci zeptat : jak dlouho to tak asi může trvat, než si tady někdo všimne nové autorky ?Jsem tu asi půl hodiny se svými veršíky a ty jsi jediný, kdo si mě všiml. Není to třeba tak, že tady lidi čtou jenom svoje známé a kamarády ? Taky jsem už napsala pár kritik, ale nikdo mi na ně neodpověděl.

 


atkij
03. 01. 2020
Dát tip gabi tá istá

Text má určitě potenciál. Ráda jsem si přečetla a trochu si pohrála. Neříkám, že v mé verzi vyznívá nejak lépe. Jen doporučuji vyhýbat se zbytečným dořečenostem a náznakům klišé. 

Vítej na Písmáku. 

Tip.

 

Zůstanem doma

a naše hlasy

budou zas kličkovat

 

Zůstanem doma,

kde jeden k druhému

sotva už pozvedne oči

 

Zůstanem doma

a v kinech oživnou filmy

náš život ale

jako vždy uvízne

 

doma.

Venku se rozsvítí lampy,

v nás se dál bude smrákat.

 


Lerak12
03. 01. 2020
Dát tip

Jako za obyčejného čtenáře bych řekl, že dobrý. Líbí se mi.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru