Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzkaz pro Světlanu Sergejevnu M.

09. 01. 2020
3
3
423
Autor
Abelquin

Jsem po roce opět doma. Mám železnou představivost. Rok strávený na klinice mnou nijak zvlášť neotřásl. Mám hodně práce. Hodně štěstí. Hodně zdraví. Originál smlouvy o vypovězení životních povinností nosím v kapse a kopii mám v prádelníku. Myslím, tedy jsem svůj vlastní exemplář, první prototyp zuřivé sebetvorby. Mám rád mladé. Nechci být ale mladý. V mém těle je příliš opravdového, co stvořil ten nahoře, ale i příliš myšleného nebo smyšleného, které jsem stvořil já. Kdysi jsem napsal báseň o vápníku na čajové misce, o čápovi ve vaně a o čepici se dvěma ušima. Vidím se mizet, ale přece se stydím tváří v tvář věčnosti. Kolem jde smrtka a batole vybírá výkupné. Nabízíme také aktuální počasí v minulých letech. Čínský horoskop v roce hašiše a trávy, klaníme se teleti, jindy je krysa, tygr nebo drak. Posílám pusu a těším se na tebe, tak jsem se ani nedozvěděl o zmaru, který nosí ve svém srdci žulová konkubína. Konjunkce Marsu a Venuše ve třetím baráku je jako obvykle pozoruhodná. Ale teď už se vážně loučím se životem. Dýchám jen do sklípků, dýchám do zásoby. Můj telefon je stále aktuální. Pokud by to bylo možné, aby ses mi ozvala, neváhej tak učinit ještě dnes. Ze záhrobí tvého ňadra vykukuje vydří hlava, jsi lvice, ale já už fakt pro teď končím na oprátce světa, znám vše, ale ne podle projevu, spíš podle náhody srážky se mnou. Fajn a pozdravuj všechny ty věci. V noci jsem se na tebe díval, jak spíš, ráno jsi byla celá pryč a já už nebyl. Konečně sám sebou, konečně se sebou zajedno. Tvůj i svůj kapesník jsem nechal pod rohoží. Loupák v duchně a kočku ve skříni. V lednici máš nudle, nezapomeň si je ohřát.


3 názory

clovrdik
03. 02. 2020
Dát tip

Jeden odstavec možná podtrhuje ten zběsilej tok myšlenek. Podrthuje představu, že se vlastně není čeho chytit a pokud tenhle pocit byl záměrem, tak členění ani neřeš. !


Abelquin
10. 01. 2020
Dát tip Gora

Gora: Ono já to psal původně do mobilu, tak jsem to členění moc řešit nemohl a pak jsem to řešit zapomněl. Dík za kritiku a za tip. :-)


Gora
09. 01. 2020
Dát tip

Dotaz - takhle v jednom odstavci to máš úmyslně? Četlo by se lépe trochu rozčleněné, aby se čtenář mohl nadechnout... 

Trochu smutné... ale píšeš zajímavě.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru