Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Ráno nepřítelem

06. 02. 2020
1
3
394
Autor
Tlamánek

Líné všední ráno.
„Hola, hola! Škola volá!“ volala z koupelny stejně jako ta škola maminka na Olíka. Oldovi ještě polosnícímu připadala, jak kdyby byla z jiného světa. Docela by si to i přál.
  Z pokoje se ospale dobelhal až ke stolu. Nebýt zalepených oči a ostrých světel na stropě, šlo by se mu asi líp. Ale co, stejně už tu cestu zná nazpaměť.
  „Mami, kde je zas mlíko?!“ Zařval Olík naskrz bytem. „Mami?!“. S vypětím všech sil se zvedl od stolu a kolísavým tempem se pomalu probíjel k lednici stojící v druhém rohu kuchyně.
  Cerálie plovoucí v mlíku teď vypadaly, jako stromy trčící z mlhou zalitého údolí tam za oknem.


3 názory

Gora
06. 02. 2020
Dát tip

Kdybys náhodou nechtěl čekat na "příště", najdi si nahoře Moje - Díla - Upravit - opravíš podle sebe a opět Poslat /jsi tu nový, tak nevím, jestli už jsi něco opravoval/...aby text byl záživnější i pro další čtenáře. 


Tlamánek
06. 02. 2020
Dát tip

Děkuju moc za kritiku, příště se budu snažit to více propracovat. Ten slovosled mi tam právě dělal docela problém, tak jsem nevěděl, jak to dát


Gora
06. 02. 2020
Dát tip

Tlamánku, i když jen fragment dne - pobavil. Závěrečná metafora zejména /ta o vločkách plovoucích mlékem/. Slovosled páté věty by mohl být přehozen a jméno "hrdiny"vynecháno, každý už ví, že jde o Oldu :-) / Jako by mamka byla z jiného světa, tak mu, ještě polosnícímu, připadala. Nebo si to jenom přál? /

Tato věta mi připadá zbytečně expresivní, ještě by se dala "uhladit" - hlavně to "probíjel" už je moc.../pro mě/.

S vypětím všech sil se zvedl od stolu a kolísavým tempem se pomalu probíjel k lednici stojící v druhém rohu kuchyně.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru