Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Detektivka - Lesní vražda

15. 02. 2020
1
2
336

Detektivka - Lesní vražda

Pro to že každý ráno se chodím na vycházku jmenuji se PATRICIE jsem napůl hluchá. A rada chodím na vycházky. A proto že bydlela kousek vesnice a i lesa a tak měli je, ji malou farmu. Kde chovaly spousty zvířat a pěstovali spousty rostlin. Zvířata například koně a rostliny také jako je Kůň – LILIE a stromy jabloně. Koních Měli asi deset. Kamila měla nejraději bílého. Pojmenovala ho Kůň – LILIANA. A to proto že se ji to jméno líbilo. Jednou když se jela šla projet tak zaslechla výstřel. Když dojela na místo kde jsem napůl slyšela ten vystřel. Slezla z koně a šla se podívat. Když v tom zahlédla postavu která stala nad nějakou cizí ženou. Vrátila se zpátky ke koni. A tak naskočila na Kůň – LILIANU a řekla.

KAMILA:„ Hijó!!!“

A tak rychle odjela z místa kde našla mrtvou ženu. Když Kamila dojela domů tak se rozhodla že o tom co viděla nikomu neřekne a tak se i stalo. Uplynulo pár dní jednoho dne když šel myslivec který bydlel na lovu lišek které se mu v jeho lese přemnožili. A chtěl je trošku vystřílet. A pro to že už měl po práci tak se vracel domů. Cestou si všiml že pod keřem jménem šeřík. Jeho pes najednou ucítil nějaké zvláštní aroma a tak se zvědavě šel podívat. Hajní na něj zavolal.

Pes – ALIK:„ Haf, Haf, Haf, Haf, Haf, Haf!!!“

Myslivec –  ALAN SIMONIDES:„ Budeš s tich!!“

Pes – ALIK zavrtěl ocasem a utekl za křoví šeříku. A tam kolem šeříku začal očuchávat a pak podruhé za v štěkal ale tentokrát více než předtím.

Pes – ALIK:„ Haf, Haf, Haf, Haf, Haf, Haf, Haf, Haf, Haf, Haf, Haf, Haf, Haf, Haf, Haf, Haf.!!!!!!!“

A tak Myslivec –  ALAN šel k němu přišel. Když tam přišel a odhrnul větve šeříku tak ji tam uviděl. A pro to že měl mobilní telefon po ruce tak zavolal policii a řekl o co jde.

Policie– PADDY:„ Ano co by jste rád??“ 

Myslivec –  ALAN SIMONIDES:„ Já bych rád oznámil vraždu.“

Policie – PADDY:„ A kde jste??“

Myslivec –  ALAN SIMONIDES:„ V lese u vesnice lesná. U Lesné, je to kousek za vesnicí lesní lánová ves. Jsou to dvě vesnice vedle sebe.“

A ten hajný bydlel ve vesnici LESNÁ. A bylo to kousek od paloučku toho lesa kde ji našel. A tak je tam zavedl a ukázal jim kde ji našel. Pak je tam zanechal o samotě a odešel Pryč. A tak policie zavolala policejní vůz v kterém převáželi mrtvé na pitevnu. Tam ji naložili na lehátko a odvezli tam když už byli v pitevně tak ji  přeložili na jiní stůl a lehátko a zase odvezli to první. Potom se konalo s koumání to ho jak se to vlastně stalo. A tak to ještě to stačili předat na vraždy. A to proto že věděli že to jinak nejde. Tak si to tam převzali. Když v to se tam objevil jedna s poručíku. Byla to Poručík PETR SLÁDEK a zeptal se.

PETR SLÁDEK:„ Tak co tu, to má?? Ježiši marja. Tak to je ono??“

Potom se konalo s koumání to ho jak se to stalo. Když  Policie– PADDY přišel na to jakým způsobem byl zabít a kde tak si předvolali tu malou slečnu která to všechno viděla. A tak mu to malá holčička hluchá – PATRICI  pověděla. Potom se konalo s koumání to ho jak se to stalo. Když  Policie– PADDY přišel na to jakým způsobem byl zabít a kde tak si předvolali tu malou slečnu která to všechno viděla. A tak mu to malá holčička hluchá – PATRICI  pověděla. Ale pro to že neslyšela tak  tam sní byl její starší bratr - EMIL HRABEC který dobře ovládal znakovou řeč. A tak jim pomáhal se spolu dorozumívat. Jen proto aby Poručík – PETR SLÁDEK věděl co mu  PATRICI chce říct. A tak jim EMIL HRABEC pomáhal. Když už PATRICI chtěla něco říct a jak tak si povídali tak PATRICI dodala prosím já se bojím. A tak ji Poručík – PETR SLÁDEK slíbil osobní ochranu. Nejen ji ale je ji rodině. A tak mu malá PATRICI věřila. Jednoho krásného dne šla ze školy je ji osobní ochranka na ní čekala v autě. Ale přesto to bylo marné. Ten vrah si ji našel. Zatáhl ji do lesa do nějaké napůl zbořené chaty. A snažil se ji zabít. Ale naštěstí se mu to nepodařilo. Pro to že se tam najednou policajt objevil. vrah - KAREL NOVÍ. On zastřelil policaita ji tam od táhl do té chatrče. Chvíli tam byl ale proto že se mu chtělo čurat tak šel ven. Mezitím se malé holčičce hluché – PATRICI utéct na Ležela na zemi cela zedřená a v ruce držela papír. Mezitím se něco napsala na ten papír potom si všimla psa kterého tam měl sebou. Tichým hlasem na něj zavolala. On přiběhl a ona mu to zastrčila za obojek a když se vrah – KAREL NOVÍ vracel a otevřel dveře tak mu ten pes utekl. A jak tak utíkal tak měl to namířeno na polici tam kam ji hluchá – PATRICI poslala. Mezitím ji vrah - KAREL NOVÍ vyhrožoval.

vrah - KAREL NOVÍ:„ Zkus na mě poslat Policii. Tak tě zabiju!!!“       

malá holčička hluchá – PATRICI:„ Pomoc!! Pomoc!!“

Ale nic ji to nebylo platné nikdo ji neslyšel. Když v tom se objevil Myslivec – ALAN SIMONIDES. 

Zakřičel.

Myslivec –  ALAN SIMONIDES:„ Hej necháš ji!!!!!“

to se tam vrah - KAREL NOVÍ otočil a za utočil. A udeřil myslivce – ALAN SIMONIDES pěstí do obličeje. Ale nic mu to nebylo marné. Ale když zatikaly tak jim utekl. A zas se začal skrývat. Tento se ukryl v jedné jeskyni kousek od lesa. Bohužel se policii nepodařilo dostihnout a chytnout. Když ho hledaly. Tak se jim to nepovedlo. A tak vrah – KAREL NOVÍK se tam několik dni skrýval až jednou vyšel a vrátil se zpátky na vesnici. Cestou potkal jednu ženu která bydlela kousek od hluché – PATRICIE. Než se sousedka zapamatovala tak ho vrah – KAREL NOVÍK Noví zabil. Odtáhl ji do lesa a tam ji nechal ležet. Poté se vrátil zpátky a čekal až hluchá – PATRICIE vide ven z domu. Když konečně hluchá – PATRICIE vyšla z domu s tím že půjde do školy tak ji chytl a odvezl ji zpátky tam kde dřív byla. Přitom strašně křičela a volala o pomoc.   

hluché – PATRICIE:„ Pomoc!!! Pomoc!!!“

vrah – KAREL NOVÍK:„ Budeš ticho!!!“

hluché – PATRICIE:„ Pomoc!!!“

vrah – KAREL NOVÍK:„ Tak ty nebudeš zticha!!“

A tak ji vzal posadil ji na židli zavázal ji ruce a nohy k židle aby nemohla utéct a zalepil ji pusu aby nekřičela. Když se tam kolem té chaty objevil ten hajný tak si všiml něčeho neobvyklého. Byla to ta chatrč. V tom tam zaslechla křik. Snažil se dostat dovnitř ale nešlo to. V tu chvíli to zaslechl vrah - KAREL NOVÍK a rozběhl se že se podívá kdo tam je. Když otevřel dveře tak tam spatřil to ho hajného– ALAN SIMONIDES. Jen se zeptal.

hajný– ALAN SIMONIDES:„ Je všechno v pořádku???“

vrah - KREL NOVÍ:„ Ano, ano je vše v pořádku.“

hajný– ALAN SIMONIDES:„ Dobře tak já půjdu.“

vrah - KREL NOVÍ:„ Jo to abys byl pryč.“

Jen že hajnímu – ALANOVY SIMONIDESOVÍ se to moc nezdálo tak tam chvíli zůstal. Ale pak se vrátil. A to protože ten vrah - KREL NOVÍ odešel pryč. Když tam uviděl maličkou jak tam sedí bezmocně svázaná tak ji pomohl a tichým hlasem řekl. A tak Myslivec – ALAN SIMONIDES pomohl malé hluché – PATRICII aby mohla utéct. A sám tam zůstal. Ale mezitím zavolal polici. Mezitím tam čekal když ho tam spatřil tak ho chytl pod krkem a dal mu tam nůž a začal se ho vyptávat kde je maličká hluchá – PATRICIE. Ale proto že mu to hajní– ALAN SIMONIDES neřekl tak ho mezitím zabil. vrah - KREL NOVÍ Zabil a utekl. Tak že ho policie tam našla mrtvého. A tak začalo vyšetřování nanovo a hledali toho vraha. 

Jak tak ho hledali tak ji potkali. Byla cela rozcuchaná a měla roztrhané oblečeni jak ji to udělal ten vrah. A tak se ji policajt zeptal.

Policie – MARTIN FAJKUS:„ Holčičko kde ses tu vzala??“

hluchá – PATRICIE:„ Utekla jsem.“

Policie – MARTIN FAJKUS:„ Ty mě slyšíš??“

hluchá – PATRICIE:„ Ano, ano trošičku ano.“

Policie – MARTIN FAJKUS:„ Tak to je dobře. Nechceš vypovídat????“

hluchá – PATRICIE:„ Já nevím, já se bojím.“

Policie – MARTIN FAJKUS:„ Neboj mi tě ochráníme.“

hluchá – PATRICIE:„ Dobře ale přesto se bojím.“

Policie – MARTIN FAJKUS:„ Tak dobře, ale víš co?? Když se bojíš můžeš tu klidně zůstat.“ 

hluchá – PATRICIE:„ Děkuji.“

Policie – MARTIN FAJKUS:„ Není zač. a pojď já ti ukážu kde budete bydlet.“

A tak ji  Policie – MARTIN FAJKUS ukázal kde bude ona a její rodiče bydlet. A tak se hluchá – PATRICIE usmála a poděkovala. Takže se ona i s rodiči a sourozenci přestěhovaly do nového bytu. Tak aby je už nikdy nikdo neviděl co se tyče toho vraha. A tak se malá holčička hluchá – PATRICI jmenovala ADELA NOVÁ. A tak bydlely v bytě na okraji náměstí a kousek i od školy kde malá holčička hluchá – ADELA NOVA Chodila i ze svými sourozenci. A tak žili ve bytě a jak tak rostla tak byla čím dál víc krásnější. Spoustu kluku si ji všímali ale ona moc dobře věděla že stejně zůstane sama. Pro to že je hluchá a nic a  nikoho neslyší. Jednou když šla po náměstí tak doni nechtěně vrazil jeden kluk. On se ji začal omlouvat. Ale on netušil že je ADELA hluchá  a tak ji něco vykládal. Spíš se ji na něco ptal ale pro to že ho ADELA neslyšela tudíž mu nerozuměla, tak mu nemohla odpovědět. Ale nakonec mu porozuměla proto že uměla odezírat z úst. A tak mu odpověděla.

Hluchá slečna – ADELA:„ To nic se neděje.“

A tak se spolu seznámili a jak tak běžel čas tak jejich vztah se proměnil v přátelství a najednou i v lásku. A tak začali spolu chodit. Ale Hluchá slečna – ADELA měla strach a obavy jestli jí bude chtít a navíc ji neopustí. Ale přesto že ji nikdy neřekl tak věděl o tom že Hluchá slečna – ADELA má strach a tak jednoho dne se ji jemně zeptal Její přítel - ALEŠ KRÁTKÝ.

přítel - ALEŠ KRÁTKÝ:„ ADELO ty se mě bojíš?? A jestli ano tak proč??“

hluchá – PATRICIEADÉLA:„ Ano, ano bojím se.“   

přítel - ALEŠ KRÁTKÝ:„ A proč???“

hluchá – PATRICIEADÉLA:„ Mám jedno velké tajemství.

přítel - ALEŠ KRÁTKÝ:„ Jaké Miláčku?“

hluchá – PATRICIEADÉLA:„ Já nejsem tak za kterou mě máš.“

přítel - ALEŠ KRÁTKÝ:„ A kdo??“

hluchá – PATRICIEADÉLA:„  Já se pravím jmen jmenuji Patricie.“

přítel - ALEŠ KRÁTKÝ:„ Ježiši a tak kdo seš vlastně.“

hluchá – PATRICIEADÉLA:„ já se doopravdy jmenuji PATRICIE.“ 

přítel - ALEŠ KRÁTKÝ:„ Tak na co to druhé jméno miláčku?“

hluchá – PATRICIEADÉLA:„ Pro to že jako malá jsem byla svědkem vraždy a tak jsme si museli odstěhovat a změnit si své jmena. Jo a navíc mám jiný obličej než jsem mívala.“

A tak mu hluchá – PATRICIEADÉLA vytáhla z kabelky svoji fotku když byla malá. A tak si ji přítel - ALEŠ KRÁTKÝ Prohlídl a mis to toho aby utekl tak ji obejmula a řekl její.

přítel - ALEŠ KRÁTK:„ Miláčku neboj to spolu zvládneme a já tě ochráním. Semnou budeš v bezpečí. Hlavně neplač miláčku to bude dobré. Budu vždy u tebe a budu tě chránit.“

A tak se hluchá – PATRICIE se usmála a řekla.

hluchá – PATRICIE:„ Dobře miláčku no musím jít domů  se budou naši shánět.“

Její přítel - ALEŠ KRÁTK:„ Tak dobře MILÁČKU tak ahoj mě se zítra přijdu zas.“ 

A tak se rozloučili každý šel domů. No jak tak letěl tak zezačátku byli každý sám a potom společně.

                          KONEC


2 názory

Děkuji vám všm. mohu však opuzornit nato že jsm tělesně pestižena a čeština my nikdy moc nešla. me knih jsou buď vimyšlené nebo i zeživota. mám kamaráda ktery je sice slepí ale mé hrubky a psaní vždyopraví. ae mate někdo nějy napad třak mi napište na tento meil  pavla.holanova82@gmail.com


Farina
17. 02. 2020
Dát tip

Bezva, super jména postav!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru