Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vědci z Cambridge odhalili pravdu o Attilovi

17. 02. 2020
0
0
392
Autor
assage

Vědci z Cambridge odhalili pravdu o Attilovi a jeho armádě.

Kníže Sámo je jedním z následovníků svého pra strýce Attily.

Sámo byl hlavou našeho prvního státního útvaru, po něm nazvaného Sámova říše. Sámova říše, nebo přesněji "Duloba". Kníže Sámo byl ze slavného rodu Dulo jako jeho pra strýc král králů Attila. Duloba byla mimo jiné také prvním státním útvarem Slovanů, tedy lidí, které v době Attily přišli do Evropy, které my známe jako tzv. indoevropské kmeny a jazyky, tedy Indoevropané. Přitom v té době se vraceli v tak hojném počtu do Evropy pouze Bulhaři (BolgAri), ze své tisícileté naučné misie a další připluli s Attilou (stěhování národů). To se opakovalo několikrát. Se smrtí kana Kubrata se vydalo na západ další množství Bulharů.
V té době se vědělo, že existuje 7 až 13 různých bulharských dialektů, žádné slovanské jazyky neexistovaly. S tímto výrazem přichází až Kateřina Veliká, která se podivuje nad množstvím pokřtěných Bulharů SLOVem božím (Slované) a nazve je SLAVnými (Slavjané), tehdy je přejmenovává na SLAVNÉ SLOVANÉ.

Je k neuvěření, že v základních školách se stále vyučují nesmysly! Reálnému podání, které stále tvrdí, že kníže Sámo byl franským kupcem přesto věří většina lidí. Přitom důkazů je minimálně, 2-3 řádky. O bulharským knížeti Sámovi se nesmělo mluvit,(ale přitom důkazů je mnoho), aby se zapomnělo a nevědělo, že celé Rusko vzniklo z intrik a klamů, potíráním všeho bulharského...

 

https://www.facebook.com/dejinyjinak

 

 
 
 

V době Attily byl kulturní západ zcela podřízen Velkému Bulharsku.

 

Dějiny Starého Velkého Bulharska jsou velkolepé a tajemné jako žádné jiné země, nebo národa na Zemi! Stále se o nich nesmí pravdivě svobodně mluvit a úmyslně jsou i nadále přehlížené.

Velké volžské Bulharsko dosáhlo svého vrcholu v době císaře Tuki Atilly (433-453) z bulharské královské rodiny Dulo. Byl to syn Mondžuka a vnuk Alpa-Beye, s více než deseti jmény, které získal - Atille, Touki, Kyi ,Ardar (Arthur), Aybat, Audan-Dulo, Tai-Maduk, Colin, Koblandy a další. Narodil se v roce koně (406) v pevnosti Ashla (dnešní Kazaň, Volha Bulharsko, dnes Rusko) a stal se jediným vládcem Země, kterému byl podřízen celý tehdejší svět (Evropa, Asie, Afrika ...).

Attila dokázal vytvořit nejoptimálnější a nejspravedlivější stát v historii lidstva, režim vojenské demokracie, díky němuž byl hrdinou v příbězích a legendách všech národů světa.
Ve všech zemích světa byl založen kult ducha bouře a vojenské slávy, protože od Tangry (od Boha) byl obdarovaný mečem vítězství (tak je popsáno i v řeckých zdrojích). Na západě příslušníci vojenské třídy byli označováni jako „baroni“ a na východě samiri (samuraj).

Pro Attilu je naprosto jasné, že je z bulharské královské linie Dulo. Syn Mondžuka Ischyaka Mermera zdědil po svém strýci Rudža Džuraše Masguta (Rua) Huno-bulharské impérium, jako nástupce druhé huno-bulharské dynastie, založené jeho pradědečkem Buljumarem, je zároveň největší državou a národem celých lidských dějin všech časů.

Daň Attilovi platily v Andaluzii (Cuzal Iber - Španělsko), Toulouse - Francie, Altenbaš - Itálie, Kermek - Německo, celý střední Dunaj, Panonie, Bail, Avar-suba, východní Evropa, Malá Asie, Střední východ, Sibiř a Střední Asie, Indie-Pákistán, Beludžistán, Čína, Kamčatka a Alaskaj (Aljaška).

Kan Asparuch je potomkem z rodu Attily, jeho osobní jméno bylo Atil, byl přezdívaný Atilkose (bez bradý Attila), jako mladý byl hodně ovlivněn jeho pradědečkem.
Attila získal vynikající bulharské, římské a řecké vzdělání. V mládí studoval v Římě a Konstantinopoli. Hovořil plynně ve svém rodném trok-bulharském jazyce, staro-němčině, latině, řečtině, novo-agilčtině (to je staro-bulharština), perštině, znal jednotlivé fráze v arabštině, čínštině, indštině, berberštině, etiopštině, maďarštině. Nařídil všem východním válečníkům, aby mluvili trok-bulharštinou a všichni válečníci z Bailu (střední Evropa) , aby mluvili novo-angličtinou, proto se tyto jazyky rozšířily do jejich regionů, kde se používají dodnes.

Attila nezasahoval do vnitřního života jeho podrobených zemí a národů. Huno-bulharská armáda nikdy neotravovala civilisty, pokud nepůsobili problémy. Nejklidnějšími oblastmi Bulharské říše byla Čína, kde vládla Bulharská dynastie Sijanbi-Toba (Severní Wei, 386-534), pak Afrika, kde vládl Genzerich, který byl zároveň králem Gótů, Vandalů a Alanů také Indů a Peršanů.
Ve střední Asii a západní Evropě však zachování bulharského řádu vyžadovalo značné úsilí. Aby zabránil dvěma podřízeným římským říším přemýšlet o odtržení, zmocnil se Attila všech jejich pohraničních oblastí se silnými pevnostmi, válečnými loděmi a hlavními cestami.

Aetius tlačil ze strachu vzpurného válečníka Budara a krále západních Gótů Teodoricha k napadení Attily. Protože manželství se sestrou západo-římského císaře Valentiniána III, Gunarií (Honoria) by Attila získal jako věno i část římské imperie. Povstalci počítali s překvapením Attilova vojsk poblíž města Orleans. Ale králova intuice byla vynikající. Předtím, než se dozvěděl o záměrech rebelů, vyšel král v roce 451 s obrovskou 700 000 armádou.

Attilovo Huno-Bulhaři zvítězili ve dvoudenní slavné Katalánské bitvě ve dnech 22. a 23. června 451.
Podle francouzské legendy: když pohřbili své bojovníky, na počest padlým zahrál bulharský orchestr s tisícovkou dudáků. Po pohřbu do Attilova tábora dorazil Songeban a oznámil, že zajal 200 000 Římanů. Všichni zajatci byli sloučení k Attilově armádě. S vítězstvím nad povstalci byl tak potěšen, že odpustil a osvobodil obyčejné římské vojáky. Později tento sbor zajatých Římanů bojoval za císaře Dingezicha, Attilovo syna.
Západní historici určily bitvu na 22. a 23. června 451 na jednu bitvu a vytvořili příběh poráženého Attily.
Události, které následují, nijak neprokazují, že byl Attila poražen na Katalánském poli.

V roce 452, když se mu podařilo získat zpět drženou v Římě Gunarii a potrestat několik tisíc římských dezertérů, dobyl nejmocnější evropskou pevnost Aquaville (Aquileia) , obsadil celou Itálii od Milána po Kalábrii.
Císař Valentinian III a papež Lev otevřeli římské brány padly před ním na kolena a líbali mu nohy. Když Attila vstoupil do hlavního města, kráčela k němu jeho nevěsta Gunaria. Ve svých nosítkách, postavených u brany Říma, provedl Atilla bulharský obřad manželství. Císař světa zasypal nevěstu zlatými a stříbrnými mincemi a v jurtě se s ní spojil. O těchto událostech vypráví v písni o Attilovi, jeho strýc Barrissa krátce po jeho smrti v 453…

Po válce, poražený Hajdži Jauči vyslechl vůli svého pána a Atilly, nařídil svým Bulharům, aby se usadili v severní část Kermeku (západní Evropa, Belgie), Marangové (frankové) v Toulouse (Francie), Góthové, Alanové a Vandalové - Cosyle Iber (Pyrenejský poloostrov, Španělsko) a v zemi Kimmet (Severní Afrika), Tjuringové (Durynové) na břehu Besser (Weser) , Burgundové - Alyp Burdžan (vysokohorské Bulharsko, Švýcarsko), Saxinové (Saxové) na jižní část Kara Suvar (meziřečí Labe a Odry), Alan-Kubar (Longobardi) - v severní části Altinbaš (Itálie) ...
Všechny národy světa nyní žijí, kde jim Atilla Urusbar (bič Boží) dal pokyn, nebo povolení k životu.
A nebylo většího a moudřejšího pána před ním a po něm. Všechny královské dynastie Kermeku (západní Evropy a Belgie) byly založeny jeho dětmi ...

Dlouho po huno-bulharském období byli tito lidé obviňováni za rozpad římské říše a za temné časy, které následovaly po rozpadu.
Podle Susanny Hackenbeckové, archeoložky z Cambridge, je tento pohled na Huny jednostranný, přefouknutý a stal se klišé. Hackenbecková analyzovala pozůstatky téměř 200 lidí žijících v pátém století v dnešní Panonii, Maďarsku. Zkoumáním nalezených kostí a prvků v nich obsažených Hackenbecková a její kolegové došli k závěru, že Hunové skutečně žili s místními obyvateli v této oblasti. Jejich objevy nejsou překvapivé. Ačkoli Hunové byli ve válce s Římem, obyčejní lidé podél hranice mezi dvěma říšemi existovali relativně mírumilovně a dokonce spolupracovali na mnoha činnostech. Různé předměty nalezené během starověkého pohřbu v Panonii našli různé prvky prokazující odlišný životní styl - někteří jsou zemědělci, jiní nomádi.

Kromě toho některé lebky mají změněný tvar, což naznačuje, že jsou to Hunové, kteří byli zvykli měnit lebky dětem tím, že je svazovali. A další. Podle Hackenbecka tyto údaje ukazují, že v příhraničních oblastech si lidé vyměnili znalosti a dovednosti i přes války. Podle archeologů je Pannonia v tomto ohledu jedinečnou oblastí, kterou protéká mnoho řek, což umožňuje rychlou přepravu, díky čemuž je tato oblast vhodná jak pro zemědělce, tak pro pastýře.
Existují také důkazy o prolnutí mezi lidmi žijícími v římské říši s „Uni-Bolgari“. Byl nalezen písemný dokument, který ukazuje, že vlivný Říman upřednostňoval život s Huny. Římský vyslanec poslaný k vůdci Hunů - Attilovi v pátém století, popisuje, že ve svém paláci viděl bývalého římského vlivného obchodníka. Zpočátku byl zajatcem, ale i po zaplacení výkupného, které se od něj požadovalo, raději zůstal u Hunů.
Vědci na prestižní univerzitě v Cambridge jsou zneklidněni mylnými představami a falzifikacemi.
Zdá se, že takzvaní vědci z Cambridge nejsou papoušky principů.
Nyní zcela očišťují jméno Uni-Bolgari a jejich obrovský tisíciletý stát, Staré Velké Bulharsko v univerzální historii.

Bulharské zdroje pro Bulhary byly spáleny, historie byla upravená a padělána a tak se ani dnes nic nemění v pravdě o starověkých Bulharech a jejich největším císaři Tuki Atillovi. Ve skutečnosti dějiny Hunů jsou opravdu dějinami Bulharů. Tento příběh byl zcela zničen určitými retrográdními globalizačními silami, protože je v úplném rozporu s jejich cíli na ovládnutí světa. Jinak by „rozumné“ lidstvo nemohlo přijmout, že „Velký kulturní západ“ byl zcela podřízen Velkému Bulharsku...

Attila- Artuš
Ardar znamená Volžanin, od řeky Volhy v trok-bulharštině. (narozený je v bulharské Kazani).

V současné době jsme si jeho jména vědomi takto:
latinsky: Brig, Brit, Priest, Tilos, Tilus, Tile(i), Tilis, Ethicos Istros;
Bulharské rody vždy žily na území celé Evropy. Bulharská vládnoucí třída stále žije a vládne v mnoha evropských zemích, ať chceme, nebo ne, i když se oficiálně neprezentují jako Bulhaři.
V starých letopisech se uvádí, že Attila byl vládcem celého světa. On sestavil geopolitickou mapu celého současného světa. S jeho svolením si mohli Frankové připsat a ohraničit území Gálie, což se uskutečňuje až v 6.stol, tím určuje hranice Francii. Přesídlením (Anti?, nebo Angli) a také Saxinů, (saxino-bulharský jazyk -tzn.ze spodního teritoria) v Ek Burdžan, Attila vytváří Anglii.
Když roku 451 Attila zkracuje teritorium západořímské imperii po Apeninský poloostrov, vytváří Itálii.
Roku 451 určuje hranice i kermekské-germánské provincie Velkého Bulharska, tak vytváří hranice Němcům.

Attila určuje pozemky a územní celky pro bulharské rody a své příbuzné:
pro svého strýce Borise - provincii Bajlak (současné Polsko),
pro svou matku Binadži - provincii Keren (současné Rakousko),
pro Šuriasi Bela Burgunského - provincii Baj (současné Švýcarsko),
pro svého bratra Abraš - provincii Chalan (současné Holansko),
pro svého tchána Radži Kuban - provincii Antiš (současné Dánsko),
pro svého švagra Bali - provincii Ček-bulgar (současné Česko),
pro svého tchána Mardžan Esken (miloval medovinu) provincii Sudžak (současné Chorvatsko), atd...
Attila dal jména Sibiři, Afanistánu, Balistánu, Indii, Maroku , Iránu, Číny , Súdánu a mnoho jiným státům a územím.
Attila vytváří obrovskou impérii, kam zapojuje, kromě výše uvedeného i centrální , střední a jižní Afriku, Austrálii a obě Ameriky. V bulharských letopisech je Amerika známá jako Laskai, později dochází k přejmenování pouze Aljašky, územní část z Attilovo impérie, kterou později prodává Kateřina Veliká.

Výzkumník, publicista a historik Alexanr Stojčev, který studuje starodávné bulharské letopisy, aby je mohl představit světu. Mnoho z těchto letopisů jsou světu zcela neznámé. Obyvatelé velkého Bulharska (dnešní Rusko) museli schovávat svoje písemnosti před bolševíkem zakopáním pod zem, aby je uchovaly pro pozdější generace...
Prof. A.Stojčev se mimojiné zmiňuje na přednáškách o Bojanu Mágovi a jeho tajné Valesové knize "Bogomilů" a jejim poslání...

Hun (Bolgar-Khoni, nebo Uni)
Papež musel jít sám za Britem (Attila) a požádat ho, aby ušetřil Řím.

S tím končí finální rozdělení Velkého Bulharska na Kubratavu (nebo Kara Bulgar). Z jejího území se vynořilo nebo oddělilo pět nových zemí - Volga Bulharsko, Khazaria, Rusko, Maďarsko a Dunaj Bulharsko. “ Ve 14. století byla popsaná jako„bitva století“ v katalánských polích. Tato bitva mezi Huny (Bolgar-Khoni, nebo Uni) a sjednocenými silami Římanů a Gothů byla jednou z největších a jednou z posledních v historii západní římské říše před jejím rozpadem.
Rozpadla se a pro východní Evropany zůstala pouze východní Evropa, která byla po smrti Irnika rozdělena mezi jeho dědíce a mladšího bratra Dengizichovo dědice. Teprve v 7. století se znovu Kubratovi podařilo sjednotit země staré vlasti pod bulharskou vládou, od Dunaje k Jeniseji...

Bulharský král králů Attila podnikal dlouhé plavby po moři, po Atlantském oceánu a velkých evropských řekách podle příkladu Argonautů, aby shromáždil starodávné znalosti Tyreanů (z Tyreje v Asii), rozptýlených bulharských kmenů a národů. Před ním těchto pochodů k shromáždění Poznání uskutečnili legendární car Dionýs a Alexandr Veliký. Během tohoto období obdržel král králů Brig, Tile, nebo také Attila uznání „Král moří a oceánů“. Používal námořní tradice a mapy svých předků, a zejména těch Féničanů (jedno z mnoha bulharských království). Většina bulharských králů byla ohromena inteligencí a erudicí Briga a poznala v něm bulharského krále králů z první vládnoucí rodiny. Bulharský král králů byl pokřtěn a přijal Ježíšovo učení a snažil se být „strážcem čistého Ježíšova učení“. Král králů Attila, nebo také Brit, byl vysoce vzdělaný a osvícený vládce. Všichni bulharští vládcové po něm, ho nazývali „STÝČEK“, protože jsou ze stejného rodu Dulo, jako např. Asparuch (Aspererich), jeho otec kníže Kubrat, a také Kubratovo mladší bratr kníže Sámo, který založil velkou državu Duloba v centrální Evropě po strýčkově vzoru. Po dokončení mise shromažďování starých znalostí svých předků se ujal bezprecedentní operace ve světových dějinách, aby vrátil bulharské obyvatele z oblasti Malé Asie, Egypta a Libye do původních bulharských zemí v Evropě a na Balkán. K přesídlení Bulharů použil král králů Brig obrovské námořnictvo, které kotvilo v přístavu Tyre (dnešní Libanon). Místa v Evropě, do kterých bylo velké bulharské obyvatelstvo přepravováno loděmi, jsou přístavy v Atice (dnes Řecko), Urdoviza (dnes Kiten, Bulharsko), Vlora (dnes Albánie), kde se vůbec poprvé přistává a hlavně na poloostrově Krym (dnes Rusko). Tato migrace četné bulharské populace byla prováděna carem carů Brigem několik let. Místa, která vybral pro přesídlení Bulharů z oblasti Malé Asie, Egypta a Libye, byla určena na základě toho, že byla obývána místními bulharskými kmeny a národy a nebyla by nepřátelská vůči jejich vracejícím se krajanům.
Všechny spisy kronikářů a letopisců patriarchátu Konstantinopole a Vatikánu, které se zmiňují o velkém bulharském králi králů Attilovi, se kopírovaly navzájem, pak se stále opakovaly lživé informace více než tisíciletí. Nezakládají se na historické pravdě, jsou to obyčejné výmysly! Snažíli se ospravedlnit a nahradit pravé učení Ježíšovo a historii všech euroasijských národů ...

(Z Wikipedie) Vlámský učenec, velvyslanec francouzského krále Ludvíka IX, Vilém z Rubroeku [1215 - 1295] v letech 1253 - 1255 dvakrát prošel celým Bulharským územím a zjistil, že Hunové byli bulharským kmenem, a Paskatier (země Bashkort) byl součástí velkého Bulharska. Wilhelm de Rubruck prostřednictvím svých pozorování rozšířil geografické znalosti středověké Evropy na asijském kontinentu. Jeho práce je srovnatelná s prací Marca Pola.
Rubrukova zpráva byla poprvé zveřejněna v roce 1589. Jeho části jsou zveřejněny v bulharštině ve svazku 4 série „Latinské prameny pro bulharskou historii“.

Na uvedených mapách na mém FB webu jsou vidět  i jeho cesty...

https://www.facebook.com/dejinyjinak

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru