Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Životní střípky: Narozeninové překvapení

22. 02. 2020
3
3
463
Autor
losto

Prostě máš někdy chuť udělat romantické, milé gesto. Jako třeba, když má narozeniny holka, která se ti víc než líbí, tobě je nějakých -náct a pořádně neumíš chodit v překvápkách a podobně. A tak přemýšlíš, co bys jí jako dal, chceš být originální, trochu se stresuješ, jestli a co by se jí líbilo. A pak jako dostaneš nápad a stejně ho jdeš ještě probrat s jinou kámoškou, protože ses naučil, že je dobrý mít v těhle situacích spojence, i s tím rizikem, že si po letech uvědomíš, že ti vlastně moc nepomohli, protože tě viděli stejně marně jako všechny ty holky u kterejch ses o něco pokoušel. A tak za ní jdeš a povídáš ji o tom, že tu holku znáš teprve měsíc, ale i po tak krátké době si o ní pamatuješ spoustu věcí, co má ráda, co ji zajímá, co zažila a tak, a že tě teda jako napadlo koupit nějakou skříňku a do ní naskládat několik miniaturních věciček, který budou odrážet právě to, co ji těší a hned uvedeš pár příkladů - figurku psa šarpeje, protože má doma tuhle rasu, mentolovou bomparu, protože má ráda mentolový bompary, přívešek berušky - protože je vždycky nejraděj nosila ve vlasech a podobně. A teď ta tvoje kámoška, ten tvůj spojenec, na tebe kouká a usmívá se a pak ti řekne finální verdikt: "Jééé, to je krásnej nápad! Jak dlouho, že se znáte? Měsíc? To je pěkný! To já po měsíci známosti dostala šulina do ruky."


3 názory

Alegna
22. 02. 2020
Dát tip

usmívám se, mám pocit,  jak bych sedíc na lavičce vyposlechla náctileté*


Alenakar
22. 02. 2020
Dát tip

Nesnáším vulgaritu, ale u tebe to tak nějak beru. Jestli sis to celé vymyslel, nebo ti tvoje kamarádka něco takového opravdu řekla, to nevím, ale vypadá to věrohodně. Tip.


Andělka1
22. 02. 2020
Dát tip

***


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru