Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Množina vad

26. 02. 2020
6
11
804
Autor
Malinová

 

Vidím se tvýma očima

množina

nedodělků, vad

mý tělo je souborem

uvolněný kůže

a marných snah

být krásná, ach, být tak krásná

prsa moc nízko

síť strií ovíjí stehna

co se rozměkle třesou,

zatímco rozdupávám zlobně

zbytky laskavosti k sobě

haďátka sebepohrdání

se mi do hrudi stočila

když se dívám a vidím tvýma očima.

 


11 názorů

lawenderr
23. 03. 2020
Dát tip

až k - třesou - je to moc dobrý čtení:) teda pro mě, že se někdo vidí stejnýma lewandulíma očima jako já :)) ten konec už mě trošku minul ... ale jen o hádě:) píšeš fajn - ráda jsem četla


Malinová
22. 03. 2020
Dát tip

Jdu trošku s křížkem po funuse, je to tak trochu, jak říká Jarodějka - většinou si básničkou nějak zpracuju emoci, když z ní mám dobrej pocit, básničku zveřejním a tím to pro mě tak nějak končí, terapie psaním skončila, kritiky nijak moc nepročítám :) Nicméně díky všem za názor, s kritickými hlasy se povětšinou ztotožňuju,  vím, kde to drhne, jenom by to chtělo přepisovat a přepisovat a na to nemám disciplínu. P.S. A pro zájemce o osobní stránku básně - tentokrát to bylo o mně.


Jarodějka
28. 02. 2020
Dát tip Crossfitter

Nemyslím, že autorka řeší sebe. Tohle mohla klidně napsat vyrovnaná sebevědomá žena. Vystihla povrchnost někoho jiného. Nepíšu to sem proto, že bych čekala odpověď. Možná ani Malinová nemá potřebu číst naše názory. Třeba jen chtěla, aby si tohle dílko někdo přečetl. Dík


PierreNovak
28. 02. 2020
Dát tip

Kruťárna, ale upřímná. Od toho se dá odrazit dál. 

 

Vzbuzuje soucit


Alenakar
28. 02. 2020
Dát tip

Proč nikomu neodpovídáš, Malino ?  Na někoho, kdo je tu nový, máš docela dost kritik, ale když na ně nebudeš reagovat, lidi ti je přestanou psát.


Safián
27. 02. 2020
Dát tip Gora

Až se bojím do toho ženského hájemství vkročit. Námět pěkný. Typicky ženská záměna vlastního pohledu za cizí. Však se také dočkal pochopení. Kdyby se text trochu dodělal, byla by to i pěkná báseň.


Dales
26. 02. 2020
Dát tip

Prvních deset řádků - slibné téma i jeho podání, zaujalo. Ten zbytek mně ale k tomu úvodu nepasuje. V navozeném kontextu řádky 11-14 jaksi nefungují, působí nějak tak psychologicky nepravděpodobně.


Gora
26. 02. 2020
Dát tip

Už jen to, žes text napsala, muselo pro tebe být nepříjemné, natož prožívat. Každý je přece něčím milý, sympatický! Pryč s háďátky!


atkij
26. 02. 2020
Dát tip

To je smutné...řekla bych pryč od něj, kdyby to šlo. Důležité být sama sebou, vždy se najde, za co se pochválit:) A často!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru