Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Poděkování Písmákovi se vzpomínkou ...

02. 03. 2020
3
4
586
Autor
Matylda

Přišel mi před pár dny e-mail z tohoto portálu. Milý, vzpomínkový, o tom, že stále žije a stará se o své autory i čtenáře v původním, ale pěkně uklizeném a modernizovaném domečku s mnoha světničkami.
Potěšil mne. Nelhal. Nakoukla jsem. Po letech. Opravdu uklizeno, pěkná jednoduchá tradiční grafika i barevnost. Je radost najít pěkné a užitečné věci na svém místě.

Dlouho, předlouho jsem tu nebyla. Písmák byl první médium, kterému jsem svěřila své spisky. Jak tak koukám, je to už sedmnáct let. Zde jsem si vyzkoušela první virtuální reakce úplně cizích lidí. Opravdové a necenzurované, umožněné psaním a diskutováním pod nicky. Měla jsem radost, že se články líbí a brala jsem si ponaučení i z kritiky. Oťukala se. Osmělila. Troufla si na veřejný blog. Pod svým skutečným jménem, skutečným obličejem.
A Písmáka jsem opustila.

Od té doby jsem na blogu napsala pár set článků, pár do časopisů, vydala dvě knihy. Mám velikou radost. A mám ji i díky Písmákovi.

Tímto mu tedy děkuji za tento prostor, a pokud mi to vyjde (ne, opravdu nechci nic slibovat), dám sem ještě nějaký ten řádek, který třeba jinde nebude. ;-)

Krásný začátek jara … přeje Matylda


4 názory

Fouraix
03. 03. 2020
Dát tip

za tradiční grafiku považuju tu předchozí. tadle kancelářská strohost mi žere voči. připadám si tu jak v práci :-ú


Astrálka
03. 03. 2020
Dát tip

Podarené poďakovanie. Olda nám všetkým zasiahol pekne do života :o)

Eli, to bude aj tým, že starí Písmaci už vyrástli, majú rodiny, iné starosti, musia rozpipetovať svoj čas na tisíc iných záležitostí, povinností, každodenných omrviniek, ktoré živia ;o) Anorektická duša básnika sa uživí aj zo vzduchu, ale malé sýkorky nevyletia z hniezda, keď budú jesť kôrky


lawenderr
03. 03. 2020
Dát tip

:)


elína m.
03. 03. 2020
Dát tip

Já si myslím, že může být rozhodně zajímavé, když se poznají "pamětníci" a absolutní nováčci na Písmáku, jako jsem já. A taky se mi líbí, jak pozitivní vztah po těch letech k Písmáku máš. Překvapilo mě ale, jak málo z těch pozvaných zpět tady zůstává. Před čtrnácti dny tady bylo online až 400 nicků a teď už je tu opět jen tak padesát. 


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru