Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Životní střípky: Vkus

05. 03. 2020
0
0
263
Autor
losto

Když tak sedíš a přemýšlíš o svých bývalých středoškolských láskách, který jsou už léta pryč, zapomínáš jejich jména, možná i úspěchy u nich, a snad vynecháváš i neúspěchy, i když dnes, po letech, je to vlastně šumafuk a životabytí jede úplně v jiné koleji, než v té která se týkala předmaturitní etmosféry a všemožných obtažených triček. A taky jsem tak seděl, a vzpomněl jsem si, jak za mnou kdysi v minulých časech, kdesi na chodbě gymnázia, přišel spolužák a povídá: "Ty vole, teď se dívám, jde kolem tebe taková kočka, pozdraví tě a ty s přehledem jen odsekneš!? Nebo včera, ta prvačka, jak jsme šli z těláku, ty vole, ta na tobě mohla oči nechat, ta by stála za to, co ti jeblo, žes pak za ní nešel!? Nebo ta Klára - celou volnou hodinu prosedíte nahoře v patře a nic? Nejhezčí zadek na škole! Mně, vole, řekni, proč ty nemáš babu, když je kolem tebe takovejch krásek, co o mě třeba ani nezavadí, se kterejma se ty, narozdíl ode mě, v pohodě bavíš?"
Nemusel jsem moc přemýšlet, abych mu s přehledem odpověděl: "No... protože jedinná zbraň, kterou mám v zásobě, jedinné eso v rukávu, které je možné vystřelit je... jen a pouze kurevsky dobrej vkus."


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru