Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

vodní III.

07. 03. 2020
7
11
958
Autor
cvrcka

 

 

Dokud je peřej u kotníků,

pozoruješ mě z povzdálí.  

Vím o tom - silná od šťovíku - 

vím o všem,  co jste zbabrali.

 

Brodím se proudem s štikou v těle,  

razím jen vlastní zákony.  

Bez pohrdání. Bez přítele.  

S vědomím, že jsi jako my.

 

Stržená z břehů. Podemletá.

Kde vězíš! Chci tě za topol! 

Bezhlavě jako moje léta 

utíkáš, orobince stvol. 

 

Proud mě chce roztlouct o kameny.

Nedám se. Jsme sví, bezejmenný!

 

 


11 názorů

cvrcka
21. 03. 2020
Dát tip

raabe81 - díky za názor.  


cvrcka
08. 03. 2020
Dát tip lawenderr

Určitě pohnu, chtěla byh, aby z toho ten táta víc vykouknul hned při čtení. ;) 


lawenderr
08. 03. 2020
Dát tip

:)) napiš něco hloupýho, aby mi to nesedělo .. a půjdu - ne, vím, jak myslíš - myslíš správně, kritická kritika je hnusná, ale bez ní bych skončila u skákapes :) - jen tě prostě nemůžu kritizovat, protože píšeš líp, ale stejně dost podobně jako já (teda, když vážeš:)) Jestlis psala na první dobrou, tak je dost dobrá, teda - ... a možná se jseště časem vrátíš a uvidíš ji posunutým okem a tou nestejnou řekou ještě pohneš ... :)

 


Alegna
07. 03. 2020
Dát tip

za mě ano*


cvrcka
07. 03. 2020
Dát tip

Děkuji levandulová :) 

Ta "autor - ctenar" alchymie je velmi zajímavá. Jistý je, ze se člověk opravdu postupem času není, mení se témata o kterých potřebuje, meni se dostupný arzenál jazykových prostředků (rozšiřuje se i zužuje, nepozorovane) meni se i postoj ke světu i postoj sám k sobě..... i mira pýchy, pokory, ticha,  břicha :D 

Je super, ze se mnou mluví i člověk, kterému to psaní nesedí. Pořád stojim za tím, ze takový je člověku nejcennější. Ne proto, ze by metaforicke "zlato" svou hodnotu nemelo, ale proto, ze kdyz "soli" nezbude ani spetka (a je nekdy snadne ji vyhodit), tak teprve začne ouzko.  

Tahle třetí vodní k pro me hodne důležitá.  (A jooooo, ještě budu cizelovat, napsala jsem ji zas na první dobrou vcera v noci a trepetam se nad tím , ze mám za to, ze má paty dokonce dvě, takže jsem usoudila, ze s ni pochodim :) )


lawenderr
07. 03. 2020
Dát tip

já ti nevím ... jaký může mít tvoje psaní účinek na ostatní:) já, když ho čtu, tak mám chuť zas něco napsat, že ten vázaný ještě má smysl a že může mít  i hlavu a patu, a zároveň může být i poezií, že může někomu něco říct:) Mně jo. Tak teda, jako v té tvé básni - oslovilas mě :))  -a za to dík

 


cvrcka
07. 03. 2020
Dát tip

Fair enough. Díky ;-) 


cvrcka
07. 03. 2020
Dát tip

Díky Rendle. Byla bych ráda, kdybys uvedl nějaký můj hlubinny text pro srovnání, abych mohla Tvou zpětnou vazbu lépe pochopit.

Ale i bez toho si vážím, ze to pises. Je možné, ze se mi to stalo a je dobre, ze mi říkáš, ze to vidíš.


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru