Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

---den 001---

Výběr: Stanislav_Vašina
03. 05. 2002
3
0
728
Autor
Máslo

(první písmácký weblog?) máslo.cz

A tak se to obvykle končí: po pár stránkách člověku dojdou nápady, začne uvažovat, jestli to vůbec má cenu a taky si uvědomí, kolik má naléhavějších starostí a povinností. Ale co kdyby se na tom místě začalo? Musí být každý deník \'Bridget Jonesová\' nebo \'mladý Werther\'? Nebo ještě nudnější kvákání o ničem? Reflexe ubohosti pisatele?
Každopádně lehce dojdeme k dosti očividnému závěru: popisovat den po dni všední strasti tzv. obyčejného člověka je nesmysl. I ti, kdo tak úspěšně literárně činí, to pouze deklarují: ve skutečnosti jde o příběhy nanejvýš nepravděpodobné. Pravidlo číslo jedna: s pravdou si nevystačíš, pravdilo číslo dva: čím divnější věci, tím líp. Prozradit svoji identitu oslabuje příběh, proto tak neučiníme - lze jen poskytnout několik indicií; tím, že je budeme postupně (jakoby mimochodem) trousit, si ještě lépe připoutáme pozornost čtenářů.
Podivný exhibicionismus naruby.

Linearita škodí.
Médium je nejen formou, ale i obsahem.

S úsměvem dojdeš daleko. Ale ještě mnohem dál dojdeš s úsměvem a bouchačkou. (Al Capone)

Toxman
08. 07. 2002
Dát tip
Jo... snůška :o), to rozhodně ko ko ko ko.... dááák. A zase máslo.:-)))

la_bete
28. 05. 2002
Dát tip
Dóbrý,fakticky dóbrý.....jsi můj člověk...jen se divím proč to čte a tipuje tak málo lidí....shodnu se s tebou dokonale na názorech...takže je to jasný-prostě tipuju,tipuju a zase tipuju...hodně štěstí...

Toxman
09. 05. 2002
Dát tip
Tak vyvíjej, vyvijej :-))) Jeden tip do začátku.

Wopi
03. 05. 2002
Dát tip
no - uvidíme, co se z toho vyvine :)

Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru