Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Vzpomínka na léto

19. 03. 2020
13
16
856
Autor
Karla9

Když mi bylo šest a jemu sedm, vyrazili naši rodiče společně na dovolenou k moři. Všichni říkali, že když jede víc lidí společně, je větší zábava. Dospělí si nás moc nevšímali, na pláži hráli karty, povídali si, opalovali se a pili pivo. Tátové chodili plavat spolu a mámy si sundávaly vršky od plavek a vůbec se nestyděly. My jsme celé dny stavěli hrady a vodní příkopy z písku, plavali v nafukovacích labutích a jedli zmrzlinu. Vůbec si nevzpomínám, o čem jsme si tenkrát povídali, ale povídali jsme si pořád. I večer, když nás rodiče uložili do postelí a řekli, že máme být ticho a spát, protože zítra bude taky den. Za těch čtrnáct dnů se z nás stala nerozlučná dvojka. Dva jedináčci pochopili, jak úžasný je život, když si člověk nemusí hrát sám. Každá dovolená ale jednou skončí. Rodiče nás vzali před odjezdem do cukrárny. Dívali jsme se na jachty, které se v přístavu houpaly jak kačenky na šňůrce a lízali super velkou zmrzlinu. Rodiče si cestou do hotelu nahlas povídali, smáli se a objímali, myslím, že byli trochu opilí. Táhli jsme se za nimi po chodníku a nemluvili jsme. Z dlažby sálalo horko, racci křičeli jak pominutí a moře vonělo slaně. Mám ten moment vyrytý do paměti. Můj kamarád mi dal zničehonic pusu na tvář. Podívali jsme se na sebe překvapeně a mně se najednou udělalo divně. Smutno i krásně zároveň. Rozběhla jsem se po chodníku, předběhla rodiče a běžela dál. Cítila jsem se lehká jako pírko.
V září jsem šla poprvé do školy. Zahlédla jsem ho, jak se honí po chodbě s kamarády. Chodil už do druhé. Zachytila jsem jeho pohled, když běžel kolem. Řekl mi čau. Potom plácnul jiného kluka do ruky a dal mu babu. Dodnes se zdravíme, když se náhodou potkáme.           


16 názorů

Krásná vzpomínka.


Karla9
23. 03. 2020
Dát tip

Paměť je tak trochu kouzelná, viďte:-)


bixley
23. 03. 2020
Dát tip

Hezká vzpomínka. 


hezkéééé...............*/**


Karla9
20. 03. 2020
Dát tip

lawenderr díky, umíš povzbudit:-)


Karla9
20. 03. 2020
Dát tip

Na další pusu jsem si musela až do patnácti počkat:-) 


Kočkodan
20. 03. 2020
Dát tip

Mela jsi stestí, ze jsem tím klukem nebyl já, to bys pusu nedostala. (kvuli nesmelosti, ne ze bys mi pripadala jako nelíbáníhodná príserka – mrk)


lawenderr
20. 03. 2020
Dát tip

moc hezky píšeš :)

 


Lerak12
20. 03. 2020
Dát tip

Super. Ta lehkost mládí i vzpomínek. K mému potěšení vítané*


Karla9
19. 03. 2020
Dát tip

K3, díky. Když nebudu pokračovat, zůstane nějaké tajemství a prostor pro fantazii jiných.


K3
19. 03. 2020
Dát tip

Krásně napsané. Škoda, že to není delší. Nešlo by pokračovat ve své fantazii? Třeba jak by sis to představovala, zkrátka příběh. Opravdu je škoda to pustit.


to je nádherné ... tiež mi to všeličo pripomína


Karla9
19. 03. 2020
Dát tip

Díky, vzpomínkami na dětství bojuji s vlastním strachem z budoucnosti. 


Andělka1
19. 03. 2020
Dát tip

Páni, vzpomněla jsem si zcela na své podobné...ty pocity. lehká jako pírko...zachycování pohledů o přestávkách i venku...


Benetka
19. 03. 2020
Dát tip

Hezky se mi to četlo! ;)


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru