Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

v prázdný vaně

21. 03. 2020
3
6
300
Autor
Blue soul

Zase sedím v ty prázdný vaně. Hlavou mi prošla myšlenka na to, kdo ji tak sedřel. ( chtěla bych vidět první kousek odraženého smaltu) Přitékající ledová voda. Bodá. Žádnej horkej vzduch. A já jsem se z toho chtěla dostat. Nemohla jsem se zbavit toho kurevsky bodajícího pocitu, že se děje něco, co nevidím. Celá neděle byla naporcovaná a to mne dost znepokojovalo. A pak začala ztrácet konzistenci. Kusy neděle začaly ztrácet tvar a strukturu. Sralo mne to. Prostě mne to jen sralo. Nebo jsem z toho byla nešťastná. To nedokážu říct. Vlastně o tom vím úplný hovno,jako o všem. Nikdy nevím, o čem mluvím.... Jen u toho tak vypadám. Vojebávám lidi a teď začínám vojebávat sama sebe. Chci tu kočku z ulice. Chci tu kytku z okna a modrejma okenicema. Chci to objetí který jsem nedostala. Vypouštěná voda tentokrát zněla úplně jinak. A jak odtekala, jako by s sebou odnesla kus mne. Ale ne zrovna to, čeho jsem se chtěla zbavit. Píšu tak hrozně... Jak mi je. Možná to souvisí. Dala bych si pár facek... Kdy s tímhle sebelitováním už konečně přestanu... do hajzlu...(když na mne začala křičet, že jsem přecitlivělá... zastal se mne  tehdy otec slovy : lepší, než kdyby byla bezcitná) ale já čím dál častěji zvažuji tu možnost, že měla jednoduše pravdu. Sedla jsem si ke stolu v modrém ručníku. Položila před sebe list bílého papíru... A zapálila si. ... .

( dávno )

 

 


6 názorů

Blue soul
22. 03. 2020
Dát tip

Nic se neděje.

No,ono to dost možná tehdy bylo psáno pod vlivem alkoholu... proto je to místy hrubé...

Pokračování plánuji ...někdě ho mám :)


Ano, deník - nejdřív jsem si přečetla a okomentovala dílo a až potom profil. Tak mi to nejdřív uniklo. Nicméně, když si to čtu znovu, po panáku rumu, tak bych to asi ani nemazala. To nemyslím nijak ironicky s tím rumem, možná to vnímám o něco lépe. Na první čtení mě tam některé pasáže rušily, teď jich vnímám podstatně méně. Skoro by mě zajímalo, jak to bylo dál. 


Blue soul
22. 03. 2020
Dát tip

Děkuji,  působí to správně ...je to úryvek z deníku... 

Nahoře jsem zmiňovala, že psát jsem začala touto formou...

Přemýšela jsem, jestli ty salbší časti neodstrnit ( vím o nich)...ale nakonec jsem si říkala,že úryvek nechám,jak je... aby si udržel svůj smysl.

Nebo myslíte,že by bez působil lépe?

 

 

 


Zajímavý text, ačkoli působí prozaicky, vyvolává ve mně docela těžké, civilní poetično. Jsou tam docela dobré pasáže, některé slabší, působí spíše jako deník, ale ve výsledku se mi tato neveselá momentka líbila. 


opatrně s vulgarismi.....*/**


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru