Československá literární komunita

Tak jako generace autorů před vámi, publikujte svoji psanou tvorbu. Podělte se o svoje názory a sbírejte zpětnou vazbu na svoje díla. Inspirujte se a učte od nejlepších.

Přidejte se

Když tě zítra nepotkám...

22. 03. 2020
0
17
2018
Autor
Báseň_roku

Soutěž v poezii 2020/I.

Změna hlasování: každý má možnost připsat tři hlasy přímo pod tři soutěžní básně formou: HLAS či Dávám hlas. Na tipy nebude v součtu hlasů brán zřetel.


Když tě zítra nepotkám,
bude mi to líto snad,
ale umím být i sám,
bez těch, které mám tak rád!

Když tě zítra nepotkám
a nebudeš ani psát,
přesto dál tě v srdci mám,
o tobě si nechám zdát!

Když tě zítra nepotkám,
ze vzpomínek budu žít,
tam uvnitř tě stále mám,
nic už nesmaže ten cit...


17 názorů

Delfín
12. 04. 2020
Dát tip

Jj, je to už dávno...Na saspi chodím, o tvém novém nicku tam i jinde vím, ale pro mne budeš pořád Viviana. To je stejně krásné jako vzpomínka na to, jaká jsi byla tenkrát na Smíchově. Změnila ses hodně, zpovzdálí to sleduji na fejsu...No, já na žádné akce nejezdím, tak se nemusím podřizovat poptávce. A popravdě se vymykám i přístupem k věcem života a vztahem k druhým...

Někteří lidé jsou dnes až moc pesimističtí i málo družní, trpěliví, tolerantní a přátelští. Ano, doba je poněkud nepříznivá, ale podléhat hned kvůli tomu špatným náladám je nerozumné!

Dnes je poslední den na vložení soutěžního příspěvku na psancích, téma Otazníky v hlavě, forma libovolná. Už jsem dnes spáchal veršované drabble na pp, pokud mne něco slušného napadne, zapojí se dnes i Shane...

Krásné Velikonoce!


Aha. :) No, to muselo být ještě před rokem 2014, já psala lidem všelijaké nesmysly, jen co je pravda. :) Ale jo, věřím tomu, že jsem něco takového psala, měla jsem špatné zkušenosti kdysi právě na zmíněné SASPI, ale spíš se staršími ženami. Na SASPI jsem ale dodnes, jen už pod jiným nickem. Nicméně to tam víceméně spí. Viviana Mori tam byla zrušena už hodně, hodně dávno, tuším někdy v roce 2012. Vážná témata už radši nerozebírám, max. o nich píšu básně,  jsem už hodně jinde, než si mě asi pamatuješ. 


Delfín
03. 04. 2020
Dát tip

Jj, Vivi! Na saspi jsme se spolu soukromě rozebírali dost vážná témata, na jaká je odborník Radovan, jak prozradil tady pod Všedním dnem! Věk tam nemáš a působilas dospěleji. Až psancům jsi svěřila tuto pro ženu tak citlivou informaci! A když jsem ti napsal a po pravdě přiznal své překvapení, opravdu ses ptala, zda se teď na Tebe nebudu vytahovat! Jako bych to někdy dělal!!!


Básně,  ne vášně :D Já ten mobil už prohodim oknem asi :D


Ne kvůli rukopisu,  spíš co se týče komentářů.  Napadlo mě to. O rukopisu nevím,  mně naopak vášně tohoto typu velmi splývají,  jsem holt na jiný styl :) 

No,  tos mě pobavil,  to jsem se fakt bála?    :D Na to si vůbec nevzpomínám 


Delfín
01. 04. 2020
Dát tip

Tys to tušila? Pravda, jsem prý dost čitelný a mám nezaměnitelný rukopis! Aspoň mi to na psancích tvrdily ty, co mne znaly z literu, tedy Prostějanek a Severka, taky Čertíček 24. I když jsem tam dal něco nového a o anonymním dnu psal jako dívka a ani z reakcí na komenty nebylo jasné, zda jsem Ona nebo On, byl jsem bezpečně odhalen! Ty první dvě mám i na fejsu v přátelích a stejně jako tebe je znám už jako milé sedmnáctky. A musím se smát při vzpomínce, jak jsi se bála, že se na tebe budu vytahovat, když jsem zjistil, jaké jsi mládě!


Delfíne,  nebo Miroslave,  já tušila,  že to jsi ty!  :D Jo,  sraz to byl tenkrát velmi příjemný!  Vše dobré  


Delfín
01. 04. 2020
Dát tip

Nu, odhadl jsem to přesně, jsem akorát uprostřed! ☺

Ono je důležité, že v téhle době lidé nepodlehnou beznaději a zapojí se. Vivi to přeji, i když já dal hlasy jiným, ale ji znám osobně, šest let zpátky jsme se potkali na srazíku na Smíchově. Tehdy mne okouzlila! A vídám ji na fejsu.


Delfíne, díky za účast, tvá básnička si našla /a právem/ své obdivovatele.


Delfín
01. 04. 2020
Dát tip

Děkuji všem za přečením a některým i za hlasy, které by mne mohly odtrhnout od chvostu. Jak psal Radovan jinde, dnes jsou ceněny spíše nesrozumitelné kousky, psané volným veršem a na aktuální témata...

Navíc to byla rychlovka, abych podpořil Irenku, kterou znám i odjinut a pod jiným nickem!

Thea z tramvaje: Ano, dá se to zpívat a já i zde použil oblíbenou metodu skládání k melodii, kterou si broukám...Psal jsem to na poslední chvíli a v trochu nostalgické náladě, zpíval jsem si předtím s karaoketexty.

A netušil jsem, že stejný název a zároveň první verš má i Tomáš Linka. Ale neopisoval jsem! spíše mi to uvízlo v podvědomí. Chodíval jsem na finále Porty, Greenhorny jsem i rád poslouchal v Country rádiu, Samson Lenk tu provozuje i rádio Samson a zve si staré kamarády, kdysi byla county i Karolína!

Theo, nejsi tramvajačka z Prahy? Šest let zpět jsem tam dělal na těch našich tramvajích a jednou se se mnou ve vozovně ve Vokovicích začala bavit moc hezká a milá rusovláska jako bychom se znalu odjakživa. Přitom jsme se ani nepředstavili...☝☺

 

 

 


To by mohl být text písně! Trochu pokulhává rytmus, ale záleželo by pak na melodii... :)


Diana
31. 03. 2020
Dát tip

HLAS


64T.B.S.
31. 03. 2020
Dát tip

Hlas


64T.B.S.
31. 03. 2020
Dát tip

moc hezké


Schwalbe
23. 03. 2020
Dát tip

HLAS!


K3
22. 03. 2020
Dát tip

Hůř se čte.


Hlas!


Na psaní názorů musíte mít ověřený email.
Sdílení
Nahoru